U SISKU “VATRENI 1998.” POBJEDILI SVEĆENIKE 7:3

U SISKU “VATRENI 1998.” POBJEDILI SVEĆENIKE 7:3

28. svibnja, 2015.

_MG_4645

Humanitarna nogometna utakmica između reprezentacije „Vatrenih 1998.” i Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika, održana je u utorak 26. svibnja na Gradskom stadionu Segesta u Sisku. Povod utakmice bio obilježavanje dvadeset godina postojanja reprezentacije svećenika, a sve prikupljene donacije namijenjene su za potrebite studente Biskupijske zaklade „Fra Bonifacije Ivan Pavletić”.

Utakmici je prethodilo polaganje vijenaca i molitva na grobu bivšeg predsjednika HNS-a Đure Brodarca i sportskog novinara Branka Kanižaja, a koji su bili među organizatorima prve utakmice svećeničke reprezentacije 24. travnja 1995. godine, odigrane upravo u Sisku protiv svećeničke reprezentacije Austrije.

Nakon toga, u Crvenom salonu Gradskog stadiona, održan je okrugli stol o 20 godina svećeničke reprezentacije na kojem su sudjelovali sisački biskup Vlado Košić, izbornik reprezentacije svećenika vlč. Krešimir Žinić i predstavnik HNS-a Pero Šarić. Izbornik svećeničke reprezentacije, vlč. Krešimir Žinić zahvalio je bivšim članovima koji su došli prisjetiti se i obilježiti tu prvu povijesnu utakmicu, te je istaknuo kako je baš ta prva utakmica obilježila djelovanje reprezentacije svih dvadeset godina, a to je prije svega humanitarni rad i svjedočenja Radosne vijesti. „Radosni smo i ispunjeni ponosom, jer nešto što se dogodilo spontano doživjelo je 20 godina svojega djelovanja i rada“.

Na travnjaku Gradskog stadiona, na kojem se okupilo oko 2500 gledatelja, slavljeničku utakmicu odigrali su „Vatreni 1998“: Marijan Mrmić, Elvis Brajković, Robert Kovač, Igor Tudor, Mario Cvitanović, Danijel Šarić, Krunoslav Jurčić, Niko Kovač, Boris Živković, Goran Vlaović, Boško Balaban, Željko Pavlović, Mladen Ivančić, Petar Krpan, Marko Babić, Mario Tokić, Fabijan Komljenović, Damir Mužek, Arijan Kozniku, Robert Špehar i Nino Bule, uz koje su na klupi bili Zorislav Srebrić i Marijan Vlak, te Svećenička reprezentacija: Marinko Jelečević, Josip Starčević, Kristijan Stojko, Domagoj Matošević, Tadija Crnjak, Darko Banfić, Alojz Ćubelić, Mladen Parlov, Josip Blažon, Žarko Relota, Dražen Dukić, Ivica Mađer, Kruno Juraković, Vladimir Brizić, Davor Tomić, Goran Antunović, Josip Horvat i Krešimir Žinić, igrač i izbornik.

Na kraju su rezultatom 7:3 slavili „Vatreni“, a strijelci su bili: Cvitanović, Antunović, Bule, Špehar, Krpan, Komljenović, Juraković, Kozniku i Žinić.

Simbolično, u 23. minuti utakmice, Siščanin sudac Vlado Svilokos, oprostio se od sudačke zviždaljke nakon dvadeset i tri godine aktivnog suđenja i ubuduće će biti kontrolor UEFA-e.
Obilježavanje dvadeset godina djelovanja Nogometne reprezentacije hrvatskih svećenika zaključeno je zajedničkom misom zahvalnicom u sisačkoj katedrali, a koju je predvodio biskup Košić u zajedništvu s izbornikom reprezentacije vlč. Žinićem te bivšim i sadašnjim svećenicima reprezentativcima. Misi su nazočili i „Vatreni“ predvođeni kapetanom Nikom Kovačem i izbornikom Zorislavom Srebrićem, kao i župan Ivo Žinić i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code