U SEZONI NOĆENJE U ROVINJSKOM HOTELU MONTE MULINI IZNOSI DEVETSTO EURA

U SEZONI NOĆENJE U ROVINJSKOM HOTELU MONTE MULINI IZNOSI DEVETSTO EURA

11. ožujka, 2016.

F. i Leo Urlić
Surađujemo s brojnim agencijama koje na osnovu svoje kreativnosti, sposobnosti,  maštovitosti i povjerenja imaju s raznim proizvođačima automobila i biraju nas kao domaćine takvih evenata. Mi im nudimo smještaj u našim atraktivnim hotelima, kvalitetnu ponudu hrane i pića te profesionalnu uslugu, zbog toga nas odabiru. Najveći odjek u svjetskim medijima je izazvala Red Bull utrka

Razgovarao: Dražen Stjepandić
Fotografija: Komuna komunikacije

Direktor marketinga rovinjske i vrsarske Maistre, gospodin Leo Urlić spada među mlade lavove hrvatskog turizma. Prvo je vodio prodaju kapaciteta i kongresnu prodaju rovinjskih hotela Monte Mulini i Lone. Studirao je menadžment i vanjsku trgovinu, te poslijediplomski studij poslovnog upravljanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Porijeklom je iz Drašnice pokraj Makarske.
U projekt obnove hotela Park u Rovinju Maistra će ove godine uložiti 500 milijuna kuna što je najveća privatna investicija ove godine u hrvatskom turizmu.
S gospodinom Leom Urlićem razgovarao sam tijekom održavanja 6. HTI konferencije o zdravstvenom turizmu u bečkom hotelu Park Schoenbrunn smještenom blizu čuvene istoimene rezidencije dinastije Habsburg.

Prokomentirajte upravo završenu 6. HTI konferenciju ove godine održanu u Beču. Kako gledate na vaš nastup, odnosno prezentaciju Maistre?
– Maistra je generalni sponzor ovogodišnje 6. HTI konferencije. Želimo što više naučiti o zdravstvenom turizmu iako nismo direktno uključeni u isti, ali imamo hotele koji imaju izuzetne wellness kapacitete. Slijedeća 7. HTI konferencija će biti kod nas u Rovinju u hotelu Lone od 28. veljače do 2. ožujka 2017. Ovogodišnja konferencija je imala uistinu veliki odaziv, bilo je izuzetno zanimljivih govornika. Taj cijeli segment zdravstvenog turizma je jako atraktivan i s investicijske strane.

Bili ste jako zanimljiv prezenter, predstavili ste Maistrine najbolje hotele Monte Mulini, Eden i Lone.

– U našem nastupu smo se fokusirali na ono najbolje što nudimo u našem portfelju. Pokazali smo po čemu smo bolji i drugačiji od svih ostalih, a to smo između ostalog ostvarili i kroz naše dosadašnje investicije koje su dosegle iznos od gotovo tri milijarde kuna. Na našoj prezentaciji ljudima koji su na konferenciju došli iz raznih zemalja htio sam dočarati da je cijela Hrvatska zapravo jedan veliki wellness i da u našim hotelima i na našoj obali da bi čovjek uživao u talasoterapiji ili u aroma terapiji treba samo izaći iz sobe i prošetati se našom prekrasnom obalom. Na početku svog govora pitao sam publiku da li je netko do njih bio u Hrvatskoj. Svega nekoliko ljudi je dignulo ruku i taj broj treba svakako povećati.

Mirna oaza luksuza
 
Monte Mulini je zvanično najskuplji hotel u Hrvatskoj. Koliko je noćenje?
– Cijene u hotelu Monte Mulini formiramo na osnovu optimalnog upravljanja prihodima. Ljeti su one više u odnosu na pred i post sezonu no svakako su opravdane kvalitetom usluge i ponude te lokacije koju hotel pruža svakom pojedinom gostu koji odluči odsjesti u njemu. Gosti koji dolaze u hotel Monte Mulini prepoznaju ga kao mirnu oazu luksuza. Sve im je na usluzi zahvaljujući opremljenosti hotela te osoblju koje radi u hotelu i brine se o gostu od trenutka njegova ulaska u hotel vodeći računa o svakom detalju potrebnom da gosti imaju savršen odmor. Imamo jako puno gostiju povratnika. Radi se o gostima s naših tradicionalnih tržišta: Njemačka, Austrija, Velika Britanija, zatim SAD, Skandinavija, Ukrajina, Rusija…Naši restorani, francuski  Wine Vault i Mediterraneo nude niz gastronomskih užitaka. Gosti dolaze i samo zbog tih restorana.
 
Obnova hotela Park je najveća ovogodišnja privatna investicija u hrvatskom turizmu.
– Investicija je strateški prepoznata od hrvatske Vlade i kao takva bi trebala imati brzu traku u rješavanju papirologiju vezene za izgradnju jednog takvog objekta. Radi se o investiciji od 500 milijuna kuna. Hotel će imati 240 luksuznih soba. I realno to će biti najbolji hotel u Hrvatskoj i najbolji hotel u portfelju Maistre.

Prvi polo turnir u Hrvatskoj 

Maistra ove godine u Hrvatskoj organizira i polo turnir.
– Tako je, nakon izuzetno uspješnog Red Bull Air Race utrke kojom smo u Rovinj u posljednje dvije godine privukli desetke tisuća posjetioca, ove godine u destinaciju dovodimo novo, jednako atraktivno sportsko natjecanje. Prvi Rovinj Beach Polo turnir održat će se od 12 do 15. svibnja na plaži Porton Biondi u areni koju ćemo izgraditi posebno za ovu priliku.

Rovinj je često, u bivšoj tvornici duhana, domaćin prezentacija novih modela auta.
– Surađujemo s brojnim agencijama koje na osnovu svoje kreativnosti, sposobnosti,  maštovitosti i povjerenja koje imaju s raznim proizvođačima automobila biraju nas kao domaćine takvih evenata. Mi im nudimo smještaj u našim atraktivnim hotelima, kvalitetnu ponudu hrane i pića te profesionalnu uslugu, zbog toga nas odabiru. Najveći odjek u svjetskim medijima je izazvala Red Bull utrka koju sam prethodno spomenuo, to je zaista odjeknulo u cijelom svijetu i dodatno je pozicioniralo Rovinj na sportskoj i turističkoj sceni. Jako blisko surađujemo s Turističkom zajednicom Rovinja na planu kulturnih programa i Gradom Rovinjem. Kao jednaki partneri radimo na razvoju evenata, bilo da su to manifestacije koje se održavaju godinama ili su to nove manifestacije. U srpnju tako ponovno pripremamo već tradicionalan Rovinj Jazz Festival ali i još niz drugih zanimljivih događanja.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Teo
    #1 Teo 27 travnja, 2016, 02:12

    Nije nikakvo čudo takvim vrsnim hotelskim stručnjacima u nas.
    Pa Hrvatska je, pogotovo obala, već od 60- tih prošlog stoljeća vodeća sila suvremenog primorskog turizma. S Italijom, Francuskom i Grčkom na Euro čelu. Tada kada u Veleturizmu nije postojalo današnjih turist. sila kao Španjolske, Turske, Sjeverno Afričkih zemalja i drugih.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code