PROGRAM PROLJEĆE NA BUNDEKU

PROGRAM PROLJEĆE NA BUNDEKU

29. travnja, 2013.

 

bandic dijeli fish

Počelo s četri tisuće porcija fiša i dvije tisuće porcija gulaša

 

Piše: Ante Matić

Fotografija: Mario Ćužić/www.mojzagreb.info

Na presici u Gradskoj vijećnici 26. travnja najavljen je i predstavljen proljetni program događanja na Bundeku. Odmah u subotu  održano je otvoreno prvenstvo u spravljanju fiš-paprikaša i lovačkog gulaša.

 

ZA FIŠ TREBA ČETIRI VRSTE RIBE

 

Gradonačelnik Bandić u početku je rekao da će se podijeliti građanima četiri tisuće porcija fiš-paprikaša i dvije tisuće porcija lovačkog gulaša, što znači da šest tisuća građana nije trebalo  ručati doma. Alojzije Bonić predstavljen je kao  majstor za fiš-paprikaš, ali  nije otkrio do kraja tajnu kako se dolazi do najboljeg fiša. Govoreći što sve treba staviti da bude odličan fiš-paprikaš, ostavio je jedan podatak na kraju i dodao kako svaki onaj koji zna spraviti dobar paprikaš ima svoj recept i svoju neku tajnu, koju ne otkriva. Po njegovim riječima, najbolji je fiš-paprikaš ako se spravlja od četiri vrste riba i ako mu se udari pravi temeljac s lukom i paprikom u količini koju treba odrediti već prema količini fiša.

Na upit novinara koliko će događaj na Bundeku koštati, gradonačnik Bandić je odgovorio oko četrdeset tisuća kuna, napomenuvši da novinarka koja je postavila pitanje, pokuša sračunati koliko bi koštalo četiri tisuće porcija fiša i dvije tisuće lovačkih gulaša, pa kad je sračunala ispalo je da Grad Zagreb svojim građanima nudi gotovo besplatan ručak od riba i divljači.

Kao stručnjak za fiš i gulaš predstavljen je i Ivan Fiolić, koji je  obilazio kotliće, nadzirao i na kraju ocijenio koji je gulaš bio najbolji. Gradonačelnik je podijelio najuspješnijima u spravljanja fiša i paprikaša simbolične nagrade.

 

USPJEŠAN PROGRAM

 

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, Emil Tuk, predložio je program događanja na Bundeku ovoga proljeća i to predstavio novinarima na presici. Sudeći po minulom vikendu, program se u praksi pokazao  vrlo uspješan.

Tisuće građana grada Zagreba bilo je na Bundeku, odmarali se na proljetnoj ugodi, svježem  zraku uz ukusan fiš i gulaš, uživali su na obali Save.

Na natjecanju u pripremanju najboljeg „fiša“ sudjelovalo je petnaest ribolovnih društava, a u spravljanju gulaša sedamnaest lovačkih društava.

Jedno je točno i nepobitno, da su građani uživali u besplatnu ručku na otvorenom. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. purgeraj
  #1 purgeraj 10 svibnja, 2013, 13:45

  ….matex, na kojim si ti opijatima?….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. matex
  #2 matex 2 svibnja, 2013, 08:03

  Bandića treba ostaviti za DOŽIVOTNOG gradonačelnika Zagreba….Miki je zakon…..da nije bilo njega Zagreb bi bio mahala u Europskoj Uniji a sada smo Europska metropola….

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code