U SAVEZU ANTIFAŠISTIČKIH BORACA PROTIV ZLOGASNE JNA NIKAD NISU PROZBORILI NI RIJEČI

U SAVEZU ANTIFAŠISTIČKIH BORACA PROTIV ZLOGASNE JNA NIKAD NISU PROZBORILI NI RIJEČI

10. ožujka, 2016.

Franjo-Habulin
Oni za obrambeni Domovinski rat ne žele ni čuti, a protiv zloglasne JNA nikada nisu rekli ni riječi. Kada ste vidjeli ili čuli da su na neku obljetnicu javno položili vijence za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, koji su stvorili hrvatsku državu?

Napisao: Mladen Pavković

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković pozvao je na sastanak s predstavnicima nekoliko Udruga proizašlih iz Domovinskog rata i Franju Habulina, predsjednika Saveza antifašističkih boraca Republike Hrvatske (SABH), da i on „sudjeluje“ u biranju novog ministra hrvatskih branitelja! Ta vijest prošla je gotovo nezapaženo, a o tome je tek nešto šire pisao Novi list (9.ožujka 2016.) pod naslovom: „Partizani biraju: I Savez antifašističkih boraca imat će svog kandidata za ministra branitelja?“

Branitelj Habulin s 37 dana na ratištu

Činjenica je da predsjednik Vlade može pozvati na sastanak koga god želi, ali što o ovoj temi može i zna reći jedan Habulin, iako je i on hrvatski branitelj (37 dana proveo je u Domovinskom ratu, u postrojbama MORH-a). Ta partizanska udruga koristi i koristila je svaku prigodu, poglavito kad je na njezinom čelu bio Udbaš Ivan Fumić, da pljuje i bljuje po hrvatskoj državi, prvom hrvatskom predsjedniku, hrvatskim braniteljima i svemu što hrvatski diše. Oni su čak odbili i pokroviteljstvo Predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u svezi Svečane akademije prigodom obilježavanja 70. obljetnice pobjede nad fašizmom, a za obilježavanje Bleiburga ne žele ni čuti.
Habulin je uz ostalo rekao da je to bio zanimljiv sastanak na kojem je Orešković poticao prisutne da mu predlože ljude za ministra, a da su se branitelji uglavnom žalili na tretman u društvu.
Mislim da to nije bilo mjesto za kukanje da su branitelji obespravljeni i da Domovinski rat nema tretman kakav bi trebao. Ja sam, a predstavio sam se kao predsjednik SABH-a i branitelj, govorio sasvim suprotno, o tome da je nužno stvoriti uvjete za gospodarski rast, pa će onda biti i bolje usluge u zdravstvu, obrazovanju, socijali. To je zadaća Vlade, o njoj puno toga ovisi i zato sam premijeru izrazio podršku i poželio uspjeh u radu“, naglasio je Habulin te dodao da postoji mogućnost da i njegova udruga predloži nekog ministarskog kandidata.

Prvi hrvatski partizan

Nakon ovih riječi „prvog hrvatskog partizana“ samo bi nam još to trebalo: da SABH predloži nekog fumića, bivšeg Udbaša za ministra branitelja, pa da se onda povede i „široka“ rasprava o toj temi. Osim toga, možete li zamisliti da bi članovi SABH-a ikada zvali na neki sastanak predstavnika neke braniteljske udruge? Oni za obrambeni Domovinski rat ne žele ni čuti, a protiv zloglasne JNA nikada nisu rekli ni riječi. Kada ste vidjeli ili čuli da su na neku obljetnicu javno položili vijence za poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, koji su stvorili hrvatsku državu? Oni čak ne poštuju ni dr. Franju Tuđmana!
Habulin je, kaže, na tom sastanku govorio o gospodarstvu (sic!). I po tome se vidi da je „izgubljeni slučaj“. A ako ga primjerice sutra pozove ministar gospodarstva onda će valjda „mljeti“ o braniteljima?!
Čudi nas da su predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, koji su bili nazočni ovom sastanku, imali volje, živce i strpljenja slušati „prodike“ jednog Habulina, koji bi, sa svojim društvom, jedino možebitno mogao biti koristan u otkrivanju bivših Udbaša, doušnika i izdajica hrvatske Domovine.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ZDS
  #1 ZDS 14 ožujka, 2016, 20:44

  Kad će više ova gamad pokrepati?!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ja
  #2 Ja 12 ožujka, 2016, 03:04

  Bravo svom UDbaško fašokomunističko – jugonacističko – velikogovnarsko – krminalnom ološu, gadicama i gadovima na čelu s drugom Titom i Mitom ili slobodno izabranim drugim idotom kao prvim na štafeti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. sven
  #3 sven 11 ožujka, 2016, 06:46

  Habulin je ljiga, poslijeratni operativac koji bi mnogo toga mogao “ispjevati”. Uvukao se medju branitelji po nalogu udbe, a njegov antifasizam je jednako uprljan kao i on. “SMRT FASIZMU BAKO, I TEBI SINKO!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. ZDS
  #4 ZDS 10 ožujka, 2016, 19:16

  Trebalo je Habulina za ministra branitelja-koja bi to bila satira-na nivou četničkih novosti-nije ih sramota pojaviti se sa udrugama iz domovinskog rata-ovoj bagri treba ukinuti sve!!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code