BANKROT STIŽE POČETKOM 2016.

BANKROT STIŽE POČETKOM 2016.

10. srpnja, 2014.

 

cb1f8b6141543575e76df2a7f3cc91c2 700x550 Custom

Hrvatska neće imati za mirovine i servisiranje inozemnog  duga

 

Napisao: Saša Radović

Nedjelovanje DORH-a i korupcija u pravosuđu – što znači zaštita bogaćenja na kriminalan način, učinilo je od države Hrvatske azil za domaće i inozemne krim lobije. Hrvatska danas ima 280 multimilijunaša (svaki ima preko 30 milijuna dolara!) – više nego i jedna tranzicijska država. Svega 5% ili 6% tih multimilijunaša donijeli su svoj novac u Hrvatsku zarađen u inozemstvu. Svi ostali opljačkali su Domovinu. Nekažnjeno! Imamo i nekoliko tisuća „običnih“ milijunaša koji su također pljačkali uz blagoslov DORH-a. U Remetincu su samo 2 (slovima; dvoje), Sanader i Merzelica.

U dva i po desetljeća opljačkani su svi resursi države i stanovništvo je osiromašeno do granice egzistencije – tako da je trajanje Republike Hrvatske kao neovisne i slobodne države limitirano – najduže do početka 2016. godine. Po relevantnim podacima zapadne diplomacije i po ekonomskim performansama, Hrvatska 2016. više neće biti kadra servisirati svoj vanjski dug. Slijedi bankrot i Hrvatska dolazi pod prinudnu bruxellesku upravu Europske Unije koja donosi vrlo bolne i teške rezove građanima. Ali ne i eliti s debelim inozemnim bankovnim računima!

Gornjih nekoliko redova, ružnih i za sve nas obične građane, tragičnih – nisu spin, bajka ili trač u kafiću. To su činjenice, fakti i naša žalosna stvarnost – temeljeni na matematici, na osnovne četiri računske operacije. Pogledajmo naše skromne prihode i enormne rashode – eskalirajuće milijardske dugove i troškove političkih parazita u zlatnim foteljama. Uz takve parametre teško možemo izbjeći ropstvo i nestanak opstojnosti države Hrvatske stvorene u krvi hrvatskih branitelja. Dovoljno je pročitati donji tekst o hrvatskoj političkoj svakodnevici; o stranačkih igrama umjesto vođenja države, i o pregolemom broju parazita u hrvatskoj vlasti.

BARTOLOMEJSKA NOĆ

Predsjedništvo SDP-a sastalo se u srijedu 2. srpnja 2014. Široke radničke mase i svekoliki ostali puk s nestrpljenjem očekivao je rušenje i egzekuciju najomraženijeg hrvatskog lidera, Zorana Milanovića Zokija. Prisjetili smo se dokumentarnih filmova i scena kad se ruše grandiozne brončane ili betonske statue velikog Lenjina, prevelikog Staljina ili nekog banana diktatora. Ti bivši moćnici padali su uz tresak s postolja i raspukli se kao veliki mjehuri sapunice.

No, očekivana „Bartolomejska noć“ u Zagrebu 2014. dogodila se uz tipično, jalovo partijsko – ništa! Tresla se brda, rodio se miš! Zoki je ostao na postolju s visoko podignutom šakom. Drugovi su uvukli rogove, ponizno spustili glave na koljena i ponovno se poklonili omraženom vođi. Sve u cilju boljitka Hrvatske – za održanje ministarskih i inih zlatnih fotelja. Je li veliki Zoki ponovio prijetnju, ucjenu, kojom je uspio dobiti tijesnu većinu za izbacivanje Linića iz stranke? On je na onoj burnoj sjednici Glavnog odbora jasno zaprijetio; – ako ne budu poslušni – on će rasturiti Vladu. Mnoštvo partijskih aparatćika, naviklih da ništa ne rade, izgubilo bi kraljevska namjesništva, nebeske plaćetine i primanja po raznim nadzornim odborima, povjerenstvima, agencijama, konzorcijima, vijećima… Sve bi se raspalo i izrotiralo. „Tko bi gori, eto je doli, a tko doli, gori ustaje“ – reče Ivan Gundulić davne 1589. godine. Ne daj, Bože! Došli bi oni drugi; žuti, zeleni, crni (po Tuđmanu!) i pobrali vrhnje (fotelje).

Pobunjeni riječki i ostali „reformirani“ komunisti prikočili su, stavili mjenjač u rikverc – i okrenuli leđa svojim novim potencijalnim liderima stranke; Komadini, Piculi, Mršiću, Bernardiću… Linićevi partneri koji su dijelili s njim deal u kriminalnim predstečajnim nagodbama i milijunskim oprostima poreza, morat će pričekati jesen, zimu ili 2015. za novi pokušaj udara na Zokija. S obzirom na to da im znamo kapacitete i prodornost, moguće je da to bude i 2020. godina. Ili kasnije?! U tada bivšoj neovisnoj i slobodnoj Hrvatskoj.

Sjednica Predsjedništva SDP-a 2. srpnja 2014. završila je bez i jedne, jedine riječi o problemima države, o skorom prijetećem bankrotu, o nezaposlenosti i bijedi svekolikog hrvatskog puka. Oni su igrali svoju retardiranu stranačku igru.

PRESKUPA DRŽAVA

Što reći, najbolje je poslušati nekada velikog lidera, Ivu Sanadera. On reče: „Mi smo u banani!“ I zaista, i on i mi smo u banani! Razlika ipak postoji, Ivo ima dobru prehranu u Remetincu (pišem iz iskustva!) – a mnogi Hrvati služe se menijem iz kontejnera. No, pogledajmo što nas čeka ukoliko se ipak dogodi revolucija u stranci i veliki se Zoki „posklizne“ sa svoga nedodirljivog postolja. Po njegovom obećanju, Vlada se raspada i slijede izvanredni izbori s jasnom pobjedom HDZ-a.

Za Hrvatsku isto ili još gore! Imat ćemo još jednog „Sanadera“ u obliku crnog Kara-Marka! HDZ je doktor znanosti za pljačku i navlačenje crnih fondova! Za građane je svejedno hoće li novi vožd SDP-a biti lijeni i dosadni Zlatko Komadina, anemični Picula ili totalno neučinkoviti  Bernardić, kojeg pamtimo po najglupljoj rečenici u Hrvata: „Neka institucije rade svoj posao!“ To je izrekao na jednoj TV emisiji o čišćenju snijega u Zagrebu, „mrtav hladan“, s rukama u džepovima. Umjesto da uzme lopatu za snijeg u ruke!

Šestogodišnja recesija nastavlja se u nedogled za razliku od svih ostalih zemalja. Tonemo, ali mnogi kritiziraju one koji „pljuju“ po vlasti koja ne zaslužuje ni toliko – da je pljujemo! Bilo bi bolje da se ti „mnogi“ osvijeste i pogledaju što su dvije vodeće stranke, prepune političkih parazita, učinile od ove države. Te tisuće parazita uhljebljene su u glomaznu državnu upravu, u 21 nepotrebnu županiju, u 127 gradova (previše) i u 429 općina (više nego previše). 21 nepotrebna županija jedino postoji da transferira sredstva u te 566 paradržave. Naime, svaka od tih lokalnih jedinica mogla bi funkcionirati kao samostalna država. Ima svoje granice, kompletnu upravu (glupi izraz; samouprava!), gradonačelnika ili načelnika, zamjenike, tajnice, brdo administracije, komunalne službe, plaćene vijećnike, povjerenstva, odbore, respektabilan vozni park… Nedostaje samo vojska, ali i to se da riješiti „outsourcingom“. Gradonačelnik ili načelnik općine može unajmiti, na primjer – jednu postrojbu iz francuske ili španjolske Legije stranaca.

Gomila, pregolema gomila lokalnih šerifa koji vladaju s gomilama svojih satelita – nepotrebno ždere naš zajednički kruh! Rotirajuća organizacija SDPHDZ smješta u 21 županiju i 566 hrvatskih državica svoje podobnike na rukovodeća i ina mjesta. Svaki novi mandat donosi veći broj lokalnih parazita, jer se stari ne otpuštaju, a „pritječu“ novi. U nedogled! Ustav RH dozvoljava 100 zastupnika u Hrvatskom saboru. Mi imamo 151! Tu su u istom broju i zamjenici koji su uglavnom i članovi više saborskih odbora. Bilo bi bolje da ti nepotrebni, prekobrojni zastupnici i zamjenici (102!) kupe jesensko lišće po parkovima. Bilo bi korisnije! Za malu Hrvatsku imamo i previše ministarstava i previše glamuroznih limuzina.  

MOGUĆI IZLAZ

Ropstvo i nestanak opstojnosti Hrvatske teško je izbjeći, ali nije nemoguće. Imamo jako malo vremena za reforme. No, prije svih reforma treba te stotine federalnih državica ujediniti u pet ili šest jedinica države Hrvatske. Tisuće državnih, županijskih, gradskih i općinskih političkih parazita treba prekvalificirati i zaposliti ih u gospodarstvu da rade nešto korisno. A zatim reforme, reforme i samo korjenite reforme! To nas jedino može izvući no, svima je jasno da nikakva reforma ne može izaći iz radionica SDP-a ili HDZ-a. Nije samo jalovost i nesposobnost u pitanju. Previše im je dobro, previše su dobro „ufoteljeni“ da bi nešto reformirali ili mijenjali.

U srpskoj agresiji na Vukovar uništili smo, zarobili ili spalili preko 250 srpskih tenkova i oklopnih kola JNA. Danas Hrvatska ima novog, surovog neprijatelja – glad i bijedu! Izbori, izvanredni izbori, prosvjedi, peticije, molbe, žalbe, požurnice… – neće koristiti. Lukavi udbaški marketing vladajućih, temeljen na tradicijama i iskustvima Oktobarske revolucije, NKVD-ea i Titovih tajnih služba, odolijeva svim demokratskim pokušajima stvaranja života primjerenog čovjeku 21. stoljeća.

Vukovar je pao – ali smo ga oslobodili. Danas Hrvatska bespomoćno propada – i moramo je osloboditi. Moramo se okrenuti iskustvima iz Domovinskog rata – spaliti zlatne fotelje na Gornjem gradu, u županijama, gradovima, općinama… – i u kompletnoj upravi postaviti skromne, drvene klupe. I druge ljude! Samo tako možemo izbjeći bruxelleski bič.

Anno Domini MMXIV./ XLVIII. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. Klarens
  #1 Klarens 12 srpnja, 2014, 15:23

  AUZMESH volovi
  FAJERUNT
  Calen bite!
  Fertik
  Nema vishe grebazhe
  Sjechate li se one
  ……………………………………………..
  Studentski zhivot je lijep
  Tralala
  Briga te za prazan dzhep
  Tralala
  ……………………………………………..
  Po formuli
  ……………………………………………..
  Tata kupi mi auto…..
  Nema tate vishe
  Po kantama trazhi
  Krumpire
  …………………………………………….
  Pitajte se vech jednom
  DOKLE TAKO ?????

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Durda
  #2 Durda 12 srpnja, 2014, 12:02

  Savjetujem ‘Guest’-u da procita pozorno skracenu verziju ‘Lisabinskog ugovora’, specijalnio clan 50, u kojem stoji da svaka drzava clanica moze bez posebnih ucjena izici iz EU. Jednostavno postavi pitanje izslaska pred zastupnike svog Parlamenta i, ukoliko dodje do izglasavanja odluke o istupu iz EU – dovoljno je da o tome sluzbeno obavijsti isntitucije EU i – bilo pa proslo. Ocito je da hrvatska garnitura koja o tim stvarima vodi racuna o tome nije obavijestila svoje birace. Zasto? Daj znaj… No, istini za volju, nije nas EU gospodarski i financijski iscrpila i dovela na rub bankrota. Rado bi nam EU pomogla kad bismo ostvarili sve svoje obveze koje sadrzi ‘Pristupni ugovor H. u EU’, ali ovako – sipanje vode u suplje bure mafijaske nezasitnosti i bahatosti – to sanaderizirani drugovi nikad ne ce dozivjeti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 12 srpnja, 2014, 07:32

  Da, ali u ovom slučaju – “pijavica” (EU) je veća od “kita” (Hrvatske) … tako da ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Durda
  #4 Durda 12 srpnja, 2014, 05:24

  U ovom segmentu hrvatske globalne politike na putu da se ustavnim reformama stvore definicije vladavine prava i tako otvore normalne komunikacije izmedju Zagreba i Bruxellesa, vladajuca ekipa koja i dalje na jugomarxisticki nacin ‘vedri i oblaci’ mora imati u vidu da joj se sito pise srljanjem u bankrot ili prividnim reformama koje bi odrzale vladavinu ‘avangarde’ kao ‘diktaturu nad proletarijatom’. No, da ce Hrvatska, clanica OUN, NATO Saveza i EU opstati nezavisna drzava u punom smislu u to nema dvojbe. POZOR! Ukoliko bi doslo do bankrota i po logici nasih pravnih obveza ustolicenja ekipe Nacionalnog Spasa, stvorit ce se pravni uvjeti u kojima ce dekretirana vlada izici sa zahtjevom prema drzavama u kojima se nalaze banke s pologom domacih mafijasa, da dopuste legalan uvid u stanje racuna SANADERISTA. To isto ce se dogoditi izradbom Hrvatskog Ustava koji ce biti uskladjen s nasim obvezama prema EU i medjunarodnom pravu uopce. Izbora ima – i kad razbora nema!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Metthew
  #5 Metthew 12 srpnja, 2014, 04:44

  Kad se ona riba pijavica u Sjevernom Moru – lampreux – pripije za kita, valja znati da ona kita moze oslabiti ali nikad i progutati. Pijavica pije krv dok se ne zasiti, ali od te krvi umire ona, a ne njezina zrtva, jer takav je zakon u prirodi stvari.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. ojderganaguzidasvivi
  #6 ojderganaguzidasvivi 11 srpnja, 2014, 18:40

  znadete li kad ce Hrvati bankrotirati, onda kad zadnji Hrvat u iseljenistvu bankrotira

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Durda
  #7 Durda 11 srpnja, 2014, 16:10

  Sasa! U Descartesovom ‘Discours de la methode’ do istine se dolazi nakon sto se posve iscrpi faktor sumnje. No, matematicki je dokaziv postupak koji vodi do zakljucka koji definira istinu. Vasa sumnja je, prema tome, legitimna, no treba uzeti u obzir da nas domaci covjek u toj stvari vodi posao oko stvaranja hrvatske nezavisnosti i slobode koja je besmislena izvan istine. Nekim zidovima je bilo potrebno i preko pola stoljeca da udju u kraj svojoj privatnoj otetoj imovini, pak su usjeli, jer takav je u novije vrijeme bankovni i novcarski sustav da sve i to bas sve mora biti arhivirano. Tocno je da nad tim arhivima vlada tajnost, no kad je u pitanju opljackana drzava, ta tajnost se pretvara u pravni postuak restituije. Hrvatskoj je potreban Ustav na temelju kojeg ce buduce vlade morati djelovati u skladu s medjunarodnim pravom – suditi npr. Boljkovcu kao sto je bilo sudjeno Artukovicu, a ne ova ideoloska mafija koja nanosi sramotu nasoj drzavi. Pravda je spora, ali dostizna..

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 11 srpnja, 2014, 15:09

  Stranica: http://www.opljackano.com – odiše nekrofilnim-fotografijama!
  Nekrofilija je, po Erich-u Fromm-u, poslijednja-postaja u razvoju (akviziciji) sadizma!
  Drago mi je da će uskoro EU, konačno, oduzeti posao “takvim” dežurnim “briniteljima” za “zdravlje hrvatske države”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Saša Radović
  #9 Saša Radović 11 srpnja, 2014, 14:17

  Kruno, Bog dao da se pozlate Tvoje riječi u svezi oduzimanja opljačkane imovine. Naž alost, sve manje vjerujem u to. Nakon pune 4 godine u odori časnika HV – otkrio sam da se mnogo velikih i glasnih Hrvata koji su bili daleko od bojišnica – masno obogatilo. Uz nekoliko ljudi, godinama pokušavam člancima i s 4 izdane knjige osvijestiti puk – da oduzme opljačkano lopovima. No, klan UDBA-DORH s najvećim hrvatskim zlom, Bajićem i Perkovićem – gadno me je sredio! O tome možete čitati na mojoj http://www.opljackano.com

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. zen-mason
  #10 zen-mason 11 srpnja, 2014, 09:16

  Sve će “to” biti sređeno, po kratkim postupcima, kada dođe do prinudne uprave EU-a koja će tada u Hrvatskoj postaviti i tzv “tehničku vladu” ali po vlastitim kriterijima.
  To će ujedno biti i kraj uplitanju velikosrba/velikorusa (i inih) u probleme Hrvatske bez drastičnih poslijedica … kao npr. “promptnog protjerivanja iz Hrvatske”.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. hermenegildo
  #11 hermenegildo 11 srpnja, 2014, 08:44

  Bankrot je već stigao no još uspijevaju “Potemkinova sela” zamagljivanja obzora kako se nebi vidjelo dolikovanje iz šupljog u prazno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Kruno
  #12 Kruno 11 srpnja, 2014, 06:00

  Sasa Radovic sve vidi iz ugla svilene bube koju – vanjski uzgajivaci koriste za svoje strateske planove vec sto godina. Prdsjednik Sabora ima u rukama ‘Projekt Hrvatskog ustava’ i pitanje je vremena kad ce nasi vanjski ‘skrbnici’ dici duke od projekta ‘jugokonfederacije’ pak sutnuti u budzak njihove namjesnike na pozicijama struktura vlasti koje guse hrvatski patriotimam i ponizavaju zrtvu koju je dao narod u toku Domovinskog rata. Jedno je sigurno: na temelju buduceg i dugovjecnog ‘Ustava Hrvatske’ bit ce podignute strukture vkasti i profesionalnog upravljanja drzavom. POZOR: Medjunarodna zajednica ima pod nadzorom sve sto su kriminalci SDP i HDZ zdipili i polozili u strane banke. Blizu je vrijeme kad ce pasto odluka da se svi ti fondovi ‘refundiraju’ i vrate u Hrvatsku. Ostalo ce biti pitanje pravedne raspodjele vracenih fondova u najhitnije strukture najteze pogodjene tudjmanijastom fedudalnig kapitalizma koji je ukinuo jos Ban Jelacic. Casna rijec!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Ana Marija
  #13 Ana Marija 10 srpnja, 2014, 19:32

  Evo još mnogo istina. Šta će swada izmisliti reći oni kritizeri kojima takve istine ne pašu?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code