U PULI PODIŽU SPOMENIK MATI PARLOVU

U PULI PODIŽU SPOMENIK MATI PARLOVU

8. listopada, 2015.

parlov_ricice_hr.jpg.688x388_q85_crop_upscale
Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak pokrenuo je incijativu za spomenik Mati Parlovu.
– Zahvalni smo gradu Puli što su nas primili te što podržavaju ovaj naš projekt. Vjerujemo kako ćemo u suradnji s njima ubrzo preći u više stadije ovog projekta – rekao je dopredsjednik saveza Mladen Mikolčević, koji je ujedno i predsjednik odbora HBS-a za postavljanje spomenika Mati Parlovu.
– Ovo je hvale vrijedna inicijativa koju će grad Pula podržati – nadovezao se Matić, nastavivši kako o lokaciji treba odlučiti posebni odbor grada.
– Također, treba poštivati pravila struke, a moram napomenuti kako je Mate Parlov pulski „brend“. Uz Arenu, ljudi širom svijeta prepoznaju Pulu upravo prema Mati koji je svoj veći dio života proživio baš ovdje – zaključio je Giordano Škuflić pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu grada Pule.
– Mi smo kao obitelj zadovoljni što se kreće u ovaj projekt. Ujedno izuzetno nam je važno da i lokacija spomenika bude ona koju naš otac zaslužuje – rekao je na sastanku Matko Parlov, sin Mate, koji je zajedno sa sestrom Mirom sudjelovao na ovom inicijativnom sastanku.
Na redu je kreiranje projekta, za što je zadužen umjetnik Anto Jurkić, čiji je rad komisija i odabrala kao pobjednički.
– Bitno je uklopiti spomenik i kip u okoliš. Upravo zato je bitna lokacija na kojoj bi se nalazio. U suradnji s obitelji, postoje dvije potencijalne lokacije, Zlatna vrata, preko puta lokala koji je Mate vodio do smrti i park ispred amfiteatra Arene. Obzirom na veličinu spomenika, koji će sa pijedastalom biti preko 3 metra, položaj u prostoru dodatno će osnažiti Matin kip – zaključio je Jurkić.
Prije ovog sastanka, supruga Mate Parlova, Laura Parlov potpisala je u ime obitelji sporazum sa Hrvatskim boksačkim savezom i Predsjednikom Bonom Bošnjakom o provedbi projekta spomenika našem najboljem boksaču svih vremena.
IZVOR: www.regionalexpress.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code