PREMINUO SUDAC KOJEM SE ATLETSKO KOPLJE ZABILO U VRAT

PREMINUO SUDAC KOJEM SE ATLETSKO KOPLJE ZABILO U VRAT

28. kolovoza, 2012.

 kopljesudac

Atletski sudac Dieter S. (75), kojeg je u nedjelju na juniorskom natjecanju u Njemačkoj pogodilo koplje, preminuo je u noći na ponedjeljak u Sveučilišnoj bolnici u Düsseldorfu. Život mu nije spasila ni hitna operacija. Koplje ga je pogodilo u karotidnu arteriju zbog čega je izgubio previše krvi.

Igre Wilhelm-Unger tradicionalno su natjecanje za mlade atletičare iz Düsseldorfa i okolice. Nakon nedjeljne nesreće sportski je događaj istog trenutka otkazan

Prema izjavama svjedoka, u trenutku kad je koplje bacio jedan 17-godišnjak, nesretni je sudac požurio izmjeriti rezultat.

”Krenuo je izmjeriti rezultat prije nego što je koplje sletjelo. Vjerojatno je mislio da može dobro procijeniti putanju”, objasnio je direktor natjecanja Jochen Grundmann.

Sučeva je procjena nažalost bila pogrešna i koplje mu se zabilo u vrat. Prva mu je pomoć ukazana na terenu, a odmah potom je prevezen u bolnicu, no spasa mu nije bilo. Pomoć je zatražilo još nekoliko ljudi koji su pretrpjeli šok zbog viđene tragične scene, objavio je Dnevnik.hr.

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code