U POREČU ZAVRŠEN  PRVI FESTIVAL KOSOVSKOG FILMA

U POREČU ZAVRŠEN PRVI FESTIVAL KOSOVSKOG FILMA

27. veljače, 2016.

12803067_561036007388326_3706721190912979152_n

U Zagrebu i Poreču od 23.-24. veljače  uspješno je i sa velikim interesovanjem publike završen 1. Festival kosovskog filma koji je organiziralo Društvo albanskih umjetnika Hrvatske-Dea.
Veleposlanica Republike Kosova Shkendije Geci Sherifi otvorila je Festival kosovskog filma u Zagrebu te slijedeći dan i u Poreču kojim je Dea Društvo albanskih umjetnika Hrvatske obilježilo Osmu obljetnicu Neovisnosti Kosova.
Ravnateljica Pulskog filmskog festivala Gordana Restović na drugom danu projekcije filmova Prvog festivala Kosovskog filma u Poreču naglasila je da je grad Poreč multinacionalan grad u kojem žive Albanci već nekoliko generacija i da su zakinuti za Kosovsku kinematografiju te da je ovaj Festival od iznimne važnosti i za sam grad Poreč te se veseli slijedećem Drugom Festivalu Kosovskog filma.
Društvo albanskih umjetnika Hrvatske Dea, zahvalilo je na iznimnoj potpori u realizaciji 1. Festivala Kosovskog filma, Vijeću albanske nacionalne manjine grada Zagreba gospodinu Shuip Ziberiju, Zajednici Albanaca Grada Poreča gospodinu Idris Sulejmaniju te i njegovom bliskom timu iz Poreča kao i Zajednici Albanaca Istarske Županije.
Ljiljana Koci, predsjednica Društva albanskih umjetnika Hrvatske – Dea, projektna  nositeljica  festivala i realizatorica, izrazila je zadovoljstvo na velikoj posjećenosti i zanimanju publike za Kosovsku kinematografiju u Zagrebu i Poreču, gdje se tražila karta više. „Ne mogu reći da sam iznenađena  ovim uspjehom, dugo je Kosovska kinematografija u Hrvatskoj nekako bila po strani i ovaj festival je, prema posjećenosti publike, samo dokazao da postoji realna potreba u kulturi za Kosovsku kinematografiju. Slijedeće godine  planiramo trodnevni festival Kosovskog filma u Poreču, dobili smo od gradonačelika i Grada Poreča potporu  te će projekcija biti također u Zagrebu“
Za iznimni doprinos u realizaciji 1. Festivala kosovskog filma „Dea“  je Veleposlanici R Kosovo u RH gospođi Shkendije Geci Sherifi, gospodinu Gani Mehmetaju direktoru KosovaFilm i producentu Iliru Gocaju, dodijelila  je zahvnice Veleposlanstvu Kosova, za pokroviteljstvo projekta  1. Festivala Kosovskog filma.
Fotografije: Tony Hnojcik T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code