U KNINU SE VIDJELO ŠTO ĆE BITI NA IZBORIMA

U KNINU SE VIDJELO ŠTO ĆE BITI NA IZBORIMA

6. kolovoza, 2015.

images|cms-image-000011988
Zbog čega se Milanović još jednom prepao naroda?

Napisao: Mladen Pavković

Škandal! Sad je valjda svima jasno, tko razdvaja, a tko želi zajedništvo. Naime, priča se da su postojala dva (državna) protokola u svezi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, odnosno 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja. Međutim, postojala su – tri! Prvo je, tim povodom, u utorak uvečer u Zagrebu održan (izvanredan) vojni mimohod, a zatim se u srijedu, 5. kolovoza, u Kninu „vozilo“ na dva kolosjeka. Rano ujutro, dok se još nije skupio (po)veći broj ljudi, na tamošnjem središnjem trgu pojavili su se predsjednik Vlade RH Zoran Milanović, predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko te predstavnici vojske i policije. Brže-bolje (naravno uz negodovanje nazočnih) položili su vijenac, zapalili svijeću, te se još malo zadržali u kraljevskome gradu i – nestali, tako da je glavni dio proslave prošao bez njih. Bivši (žalosni) predsjednik Josipović je izjavio da razumije takav potez Milanovića, iako njegova reagiranja ovakva ili onakva danas više ne predstavljaju ništa osim – ravnodušnosti. Ali, kako je moguće da recimo zamjenik načelnika Glavnog stožera HV general pukovnik Dragutin Repinc ne polaže vijenac s Vrhovnom zapovjednicom Hrvatske vojske, već to čini po stranačkoj liniji? U kojoj to vojsci ima? Ona šumom, a jedan od čelnika Hrvatske vojske – drumom.

Govori pred narodom

Nakon vojnog mimohoda u Zagrebu, predsjednik Vlade, Sabora i predsjednica države nisu održali govore pred narodom, već, na Gornjem gradu, pred relativno malom skupinom političara i pomno odabranim gostiju, daleko od naroda i onih koji su sudjelovali u veličanstvenom mimohodu. Zar se predsjednik Vlade Milanović preplašio da će mu i u Zagrebu zviždati? (I to je demokracija!). Osim toga, zašto nakon vojnog mimohoda nije govorio ni jedan predstavnik braniteljske populacije, recimo netko od onih iz Savske 66 u invalidskim kolicima?
Također nam nije jasno, zašto se u Kninu predstavnici državnog vrha, osim predsjednice države, nisu sastali, pozdravili s hrvatskim braniteljima, među kojima sigurno ima i onih koji su i u vrijeme oslobodilačkog rata bili njihovi, SDP-ovi, članovi?

Prešućivanje Gojka Šuška

I još samo jedno: čemu marginaliziranje i prešućivanje Gojka Šuška, čovjeka koji je u vrijeme Domovinskoga rata bio PRVA desna ruka dr. Franje Tuđmana?
Sve ostalo, što se tiče obilježavanja Vojno-redarstvene operacije Oluja manje-više bilo je iznimno dobro i uspješno.T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Roman Stefic
  #1 Roman Stefic 8 kolovoza, 2015, 12:15

  sve je tocno izneseno … SDP je sramotno se ponijeo od pocetka. Dali smo mu povjerenje jer je obecavao radna mjesta, bogatu slavoniju, “svima a ne samo njima” ali desilo se da zapravo sve, apsolutno sve su lagali.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • zoran
   zoran 8 kolovoza, 2015, 14:43

   neće ni s hdz biti ništa bolje… čekaj pa ćeš vidjet… promijenit će se samo retorika prema braniteljima i srbji, a sve ostalo će ostati isto; i gore jer nas čeka prodaja onog što je preostalo u hrvatskoj- voda, zemlja, šume i otoci.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. seky
  #2 seky 6 kolovoza, 2015, 16:24

  A tko još komentira Pavkovića, velikog branitelja moš misliti, bolje ti je da se zavučeš u mišju rupu i da šutiš.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code