U IME OBITELJI: SRAMOTNA REHABILITACIJA ZLOČINCA TITA

U IME OBITELJI: SRAMOTNA REHABILITACIJA ZLOČINCA TITA

22. lipnja, 2017.

 

U četvrtak, 22. lipnja 2017. održat će se u organizaciji Antifašističke lige Hrvatske prosvjedni skup u Zagrebu pod nazivom “Trg je naš!”, organiziran nakon što je postalo izvjesno da će gradske vlasti odlučivati o promjeni imena trga koji nosi ime po zločincu Josipu Brozu Titu.  Ovaj skup rehabilitira diktatora, čelnika jugoslavenskog totalitarnog komunističkog režima, Josipa Broza Tita, poznatog po desetljećima najtežih kršenja ljudskih prava – egzekucija, masovnih ubojstava, mučenja, zatvaranja, progona, zabrana slobode govora i političkog organiziranja, smaknuća neistomišljenika u inozemstvu i dr. Ovaj se skup zalaže za zadržavanje trenutnog imena trga  – “Trga maršala Tita”.

Suorganizator ovog skupa je i Srpsko narodno vijeće (SNV), čiji je predsjednik, Milorad Pupovac, koji javno podržava komunističkog diktatora Tita, izabran 19. 6. 2017. za predsjednika Odbora Hrvatskog sabora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Milorad Pupovac se 9. 5. 2014. pri osnivanju Antifašističe lige Hrvatske zauzeo za rehabilitaciju komunističkog diktatora izjavivši medijima da je malo zemalja čiji se partizanski vođe, kao što je bio Josip Broz Tito, proganjaju i proglašavaju zločincima, te već nekoliko godina javno slavi njegov rođendan u Kumrovcu.

Međunarodne organizacije poput Europske unije i Vijeća Europe, čija je članica Republika Hrvatska, osudile su totalitarne komunističke režime, a isto je 2006. učinio Hrvatski sabor Deklaracijom o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnoga komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945. – 1990. godine. Rehabilitacija čelnika jugoslavenskog komunističkog režima, Josipa Broza Tita, u potpunoj je suprotnosti s demokratskim poretkom suvremene hrvatske države, kao i načelima i odredbama međunarodnog poretka i sustava zaštite ljudskih prava. Rezolucija Parlamentarne Skupštine Vijeća Europe iz 2006. tako ističe: “Totalitarni komunistički režimi što su vladali u Središnjoj i Istočnoj Europi u prošlome stoljeću, a kakvi i danas postoje u nekoliko zemalja u svijetu, bili su bez iznimke obilježeni masovnim kršenjem ljudskih prava. Ta kršenja, koja se razlikuju ovisno o kulturi, zemlji i povijesnom razdoblju, uključivala su ubojstva i pogubljenja, kako individualna tako i kolektivna, umiranje u koncentracijskim logorima, smrt od gladi, deportacije, mučenje, prisilni rad i druge oblike kolektivnog fizičkog mučenja, progone zbog etničkih ili vjerskih razloga, odricanje slobode savjesti, mišljenja i izražavanja, slobode tiska, te odsutnost političkog pluralizma.”

Udruga U ime obitelji smatra potpuno neprihvatljivim da osoba koja javno podržava rehabilitaciju vođe jugoslavenskog komunističkog režima, odgovornog za najteža kršenja ljudska prava, predsjeda saborskim odborom koja bi trebao štititi ljudska prava. Udruga poziva Hrvatski sabor da na mjesto predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina izabere osobu koja u potpunosti prihvaća sve tekovine suvremenog demokratskog poretka, a osuđuje sve totalitarne režime i njihove vođe. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 22 lipnja, 2017, 16:03

  TKO OSUĐUJE SRP I ČEKIĆ???
  TKO SE TO JAVLJA I OSUĐUJE SRP I ČEKIĆ,ODNOSNO ANTZIFAŠIZAM????

  KATOLICI HERCEHOVINE , DALMATINSKE ZAGORE I IMOTSE KRAJINE OSUĐUJU ANTIFAŠIZAM. KAKVOG LI PARADOKSA?? KADA SE ANTROPIDNI TALIBANI , VOJNICI ZLOČINAČKE ,KRVOLOČNE I PLJAČKAŠKE KATOLIČKE CRKVE SA OVIH BALKANSKIH PROSTORA, PRAPOTOMCI MLETAČKIH TERORISTA, PLJAČKAŠA I UBOJICA ,POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA,KOLJAČA ,DRAKULA I KRVOLOKA ,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA , OGLASE SVOJOM HAJDUĆKO, KRVOLOČNOM OSUDOM KAKO SU NEKI ,A OVAJPUT ANTIFAŠISTI PRAVILI ZLOČINE NAD NJIHOVIMN OČEVIMA.

  ZAR OVI ZATUCNI ,INDOKTRINIRANI VOJNICI,UVJEK U SLUŽBI SVOJE ZLOČINAČKE, KRVOLOČNE I PLJAČKAŠKE ORGANIZACIJE ,KATOLIČKE CRKVE SA OVIH PROSTORA, IMAJU IKAKVO PRAVO OGLASITI SE NEKIM FRUSTRIRANIM KATOLIČKIM MORALOM ,SOCIJALNIM STRAŠILOM ZA ZATUCANE KATOLIČKE VOJNIKE ,ANTROPIDNA BIĆA , KOJI SU UVJEK U SLUŽBI ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI , JER KROZ ČITAVU SVOJU POVIJESTI ,NA OVIM PROSTORIMA TA KRVOLOČNA CRKVA SIJALA JE MRŽNJU ,PODJELU I ZATUCANOST SVOJIH SLJEDBENIKA,ALI UVJEK S’MAČEM, KRIŽEM , PATRICAMA I LOMAČAMA, U KRVI DO KOLJENA.
  ZAR ANTIFAŠISTIČKI POKRET NIJE UKAZAO I DOKAZAO PRAVE KRIŽARSKE ZLOČINE TIH KATOLIČKIH VOJNIKA U SLUŽBI SVOJE KRVOLOČNE CRKVE ,ČIJI GROBOVI SE I DANAS VIDE DILJEM BOSNE I HERCEGOVINE , NAJVIŠE ,A POTOM I HRVATSKE , I SVJEDOČE O KARAKTERU TE ANTROPIDNE CRKVE KOJA JE BILA POBIJEĐENA 1945 GODINE I POKAZANI SVI ZLOČINI NJENOG DJELOVANJA.

  I GLE , OGLASIO SE OPET KRVOLOČNI ČOPOR IZ TUĐMAN -STEPINČEVSKE HERCEG-POSKOČIJE,DALAMTINSKE ZAGORE, LIKE , NEKI ANTROPOIDNI, DRIPACI SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA ,NEKI TVRDOKORNI KRIŽAR , STEPINČEVOG DUHA I NAUMA ,HASAN-EFENDIJA, POTOMAK DŽELATAB IZ HIMLEROVE WAFEN DIVIZIJE I NEKA ZATUCANA STEPINČEVSKA ISPOSNICA ČIJA SVIJEST STOLUJE NA STUPNJUČULNE IZVJESNOST,IZ GEOLOŠKOG RAZDOBLJE DILUVIJA, DA OGLASE SVOJE ,KATOLIČKO,KRVOLOČNO VIĐENJE ANTIFAŠISTIČKE BORBE I NARODNE REVOLUCIJE KOJU SU MASOVNO PRIHVATILI HRVATI ,ALI NE I KATOLICI ,KRVOLOCI, SLJEDBENICI CRKVE ,KOJI SU BILI NA ONOJ FAŠISTIČKOJ STANI. TU ANTIFAŠISTIČKU REVOLUCIJU PRIZNALE SU GLAVNE SILE ANTIHITLEROVSKE I NATIFAŠISTIČKE KOALICIJE ,ALI NIJE STEPINČEVA KRVOLOČNA KRIŽARSKA SLJEDBA KOJA JE BILA VJERNI QUISLING KATOLIČKO-NACISTIČKE TVOREVINE ,OSOVINE :RIM-BERLIN-TOKIO.
  A O KATOLICIMA KAO O LJUDIMA NA NIVOU NEKE LJUDSKE SVIJESTI UPITNO JE GOVORITI ,OSIM O LJUDSKIM SPODOBAMA NA NIVOU PRIRODNE SVIJESTI ZA KOJU HEGEL TVRDI DA JE SPREMNA I SPOSOBNA ,UVJEK, NOGAMA GAZITI KORIJENE HUMANOSTI.
  PA ČOPORI IZ HERCEG POSKOČIJE,DALMATINSKE ZAGORE I LIKE ,SVE POTOMCI STEPINČEVIH KRVOLOČNIH -HOLOKAUSTSKIH DRAKULA, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA, JOŠ NIKADA NISU ISKAZALI NIKAKVO KAJANJE NI ISPRIKU ZA NAJMASOVNIJE ZLOČINE, KOJE SU ČINILI NJIHOVI PRECI ODMAH PO FORMIRANJU STEPINČEVE KRVOLOČNE,BOŽJE DRŽAVE .NAORUŽANI KRVOLOČNOM MRŽNJOM PREMA SVIM DRUGIM I DRUGAČIJIM , PRIHVATILI SE MAČA I SRBOSJEKA TE U NAJBLIŽOJ OKOLINI TOG KRVOLOČNOG SJEDIŠTA KATOLIČKIH SATRAPA, ŠIROKOG BRIJEGA U HERCEGOVINI ,U SELIMA PRIBILOVIĆI I OSTALIM ZASEOCIMA ,PRIČAJU JOŠ DANAS PREŽIVJELI ,A JA SAM IH POSLUŠAO 1954 GODINE , DA JE U JEDNOM DANUU CC-A 18OO MIRNIH SRBA I SUMNJIVIH KATOLIKA I MUSLIMANA ,SA SVIM STAROSNIM DOBIMA ,ŽIVI POBACANI U KRAŠKU JAMU ,ŠURMANCE., MEĐU KOJIMA JE BILO I 317-TERO DJECE SVIH UZRASTA I SPOLOVA.
  I NIKADA ,DO DANAŠNJIH DANA, TA ZLOČINAČKA,KRVOLOČNA CRKVA SE NIJE OGLASILA I PRIOPČILA SVOJIM VOJNICIMA ,ZATUCANIM KATOLICIMA ,ŠTA SE DESILO I DA DAJU BILOKAKVO OBRAZLOŽENJE ILI MIŠLJENJE ISPRIKE ILI KAJANJA .
  NAPROTIV ,ONI SU ČITVO,POSLIJERATNO RAZDOBLJE SE PONOVNO ORGANIZIRALI U DESTRUKTIVNU OPOZICIJU I DJELOVALI NA SVE NAČINE NA POTOMKE SVOJIH KRVOLOČNIH SLJEDBENIKA DA SE USTROJE U NAJDESTRUKTIVNIJU OPOZICIJU. TO SU POSEBNO POKAZALI U ORGANIZIRANJU TERORISTIČKIH SKUPINA PO ZAPADNOJ EVROPI GDJE SU SE OPET ISIJAVALI KORIJENI NACI-KATOLIČKOG FAŠIZMA .
  OTUDA I KORIJENI HAJKE PROTIV PERKOVIĆA , PROTIV BOLJKOVCA I UOPĆE PROTIV NOB-A I SVIH HRVATSKIH GRAĐANA ANTIFAŠISTA, KOJI SU SE BORILI ZA SLOBODU SVOJE DOMOVINE .
  SADA SE TI POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA ,KOLJAČA , PONOVNO UDRUŽUJU U REŽIJI PRONACISTIČKIH SNAGA EVROPSKE UNIJE, I ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA , KOJA NOSI PEČAT STEPINČEVSKE NACI-ŠOVINTIČKE PROVENIJENCIJE, DA NOB I NJEGOVE ISTAKNUTE, JOŠ ŽIVE BORCE, LEGENDE, PRIKAZU KAO ZLOČINCE JER SU SE BORILI PROTIV NJIHOVIH PREDAKA KOJI SU 1945 GODINE ,KAO ZLOČINCI NON PLUS ULTRA ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI GDJE IH JE OSUDILA CIVILIZACIJSKA SVIJEST VREMENA ZA NJIHOVE ZLOČINAČKE ČINE.

  A ŠTO SE TIČE KATOLIČKOG ČOPORA SA ŠIROKOG BRIJEGA I MEĐU NJIMA ANONIMUSA ,DRIPCA ,ANTROPOIDNE SVIJESTI, KRIŽARA BUČARA ,TOLIĆA ,ZOVOGLASA ,VJERUJEM DA ZNAJU KAKVE ZLOČINE SU ČINILI NJIHIOVI OČEVI I SLJEDBENICI U STEPINČEVOJ SATRAPIJI . ALI VRIJEDNO BI BILO PROČITATI NEDAVNI KOMENTAR O TIM POKOLJIMA U PRIBILOVIĆIMA I SVIM DRUGIM SELIMA,O ČEMU SE NEKIH DANA OGLASIO ,NA JEDNOM PORTALU ,VELIKI POZNAVALAC TIH DOGAĐAJA , ODNOSNO,POKOLJA, ANTE GRANIĆ,KOJOM PRILIKOM JE IZNIO STATISTIČKE PODATAKE UOPĆE DJELOVANJA U TIM PODRUČJIMA U TA VREMENA ,ŠIROKO-BREŠKE, KRVOLOČNE BRATIJE.
  A U DOBA –TUĐMAN-ŠUŠKOVE SATRAPIJE TA ISTA BRATIJA JE PONOVILA ZLOČINE ,NA TOM TERITORIJU ,ISTE KAO I NJIHOVI OČEVI 1941 GODINE. ARGUMENT ZA TE ZLOČINE U HERCEGOVINI JE SUĐENJE ŠESTORICI U HAGU GDJE SU ZAPRIJEČENE VISOKE KAZNE.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 22 lipnja, 2017, 07:53

  Jebaji ga. Žilavi su drugovi i drugarice i njihovi sineki i uneki,mater im jebem komunističku i jugo…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code