U HRVATSKOJ JE BOLJE KRASTI NEGO PROSITI

U HRVATSKOJ JE BOLJE KRASTI NEGO PROSITI

27. prosinca, 2015.

prosjak
Oni koji su optuženi za milijunske prevare, ne u kunama, već u eurima, nemaju takve „povlastice“ da ih na određeno vrijeme „istjeraju“ iz grada, odnosno da im zabrane recimo dolazak u grad u kojem su pokrali sve što se pokrasti dalo. Takvu „privilegiju“ imaju samo oni koji isprose sto kuna! Što bi taj prosjak dobio da je, zamislite, nekome ukrao 100 kuna? Valjda bi ga doživotno istjerali iz grada

Napisao: Mladen Pavković

U vrijeme pred blagdane nema milosti ni za one koji na ulici prose! Tako je ovih dana jedan čovjek sa zagrebačkog područja u Koprivnici uhićen jer je od ljudi molio (dakle nije krao!) koju kunu da preživi Božić i Novu godinu. Ali, nema milosti za takve. A nema ni posla! Po žurnom postupku odveden je na Prekršajni sud. Kažnjen je sa tjedan dana zatvora i šest mjeseci zabrane dolaska u Koprivnicu! Uz to, oduzeli su mu i 100 (sto) kuna koje su mu našli u džepu. Zakon je zakon. I svi su jednaki pred njim. Neće više taj četrdeset i šestogodišnjak na ulici iskazivati teško imovinsko stanje i uznemiravati građane, moleći da mu udjele kunu ili dvije! Osim toga, takve ne zove Stanković i slični u tv-emisije, niti novinari s njima ne rade intervjue, da i oni se mogu opravdati za „teške“ zločine. Šteta, jer bi baš od tog i sličnih, kojih je „puna“ Hrvatska, mogli čuti u kakvoj zemlji živimo, odnosno jesmo li se borili za državu u kojoj je „bolje“ krasti nego prositi.

Plakanje na ulici

Oni koji su optuženi za milijunske prevare, ne u kunama, već u eurima, nemaju takve „povlastice“ da ih na određeno vrijeme „istjeraju“ iz grada, odnosno da im zabrane recimo dolazak u grad u kojem su pokrali sve što se pokrasti dalo. Takvu „privilegiju“ imaju samo oni koji isprose sto kuna! Što bi taj prosjak dobio da je, zamislite, nekome ukrao 100 kuna? Valjda bi ga doživotno istjerali iz grada.
A koliko bi bio kažnjen da su ga uhitili da na ulici plače, jer nema ni kunu za kruh? U Zagrebu, primjerice, ako vas negdje u centru grada „pritisne“, a nemate kunu ili dvije, ne možete ni u WC. Pjesnik bi rekao: „Mala nužda jedan, a velika dva!“.

Gdje je tu poravda?

Ni ovogodišnje Božićne i Novogodišnje blagdane nevino osuđeni: Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak, Milivoj Petković, Valentin Ćorić i Berislav Pušić ne će dočekati ni privremeno na slobodi. Njih je Haaški tribunal nepravomoćno osudio ukupno na 111 godina zatvora, zbog navodnih ratnih zločina počinjenih u BiH. Proglasili su ih krivim jer su (da ti pamet stane!) sudjelovali u nekakvom udruženom zločinačkom pothvatu, kojeg je iz Zagreba koordinirao dr. Franjo Tuđman. Međutim, njihova krivica bila je i ta što su bili na čelu Hrvatske Republike Herceg – Bosne, koju su izbrisali kao spužvom preko ploče. Ta Republika je nestala, ali ne i ona koja je ostvarena na hrvatskoj krvi – Republika Srpska.
Gdje je tu pravda?
No, najžalosnije od svega je činjenica da je ova šestorica časnih Junaka Domovinskoga rata i nakon ovakve jadne, žalosne i pokvarene presude ostala napuštena, prije svega od onih koji su bili na vlasti u Republici Hrvatskoj. Milanović, Pusić i ostali sateliti, umjesto da brane Praljka i njegovu skupinu, oni su namjerno branili što se obraniti nije moglo – Perkovića, Mustača i ostale bivše Udbaše i KOS-ovce, uzgred blateći, marginalizirajući i napadajući sveti hrvatski Domovinski rat, a poglavito njegove još žive sudionike.
A u tom cjelokupnom „cirkusu“ od suđenja, zakazali su i Hrvati jer nakon rata nisu oficijelno osudili ni jednog dezertera, izdajicu ili tajkuna. Te i takve imao je svaki rat, pa i ovaj u kojem smo ostvarili slobodnu, samostalnu, demokratsku i nezavisnu hrvatsku državu.
Gdje je tu pravda?
S druge pak strane, Vojislav Šešelj, jedan od najvećih ratnih zločinaca nakon II. svjetskog rata, uživa na slobodi. Haaški sud ga je pustio, da može još više, nekažnjeno, pljuvati i bljuvati po Hrvatima. Sada su na privremenu slobodu pustili još dva okorjela srpska ratna i ina zločinca – Jovicu Stanišića i Franka Simatovića. Oni će početak suđenja čekati na slobodi.
A Hrvati, Hrvati, koji su bili žrtve srpske i ine agresije, neka trunu.
Gdje je tu pravda?T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. berda
  #1 berda 4 siječnja, 2016, 15:28

  dobro pitanje za burduša…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Klarens
  #2 Klarens 30 prosinca, 2015, 03:11

  Zgleda da je sve daleko bolje
  ======================
  Nego raditi !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code