U GRADSKOM VIJEĆU SISKA IZOSTALA POČAST GENERALU PRALJKU

U GRADSKOM VIJEĆU SISKA IZOSTALA POČAST GENERALU PRALJKU

6. prosinca, 2017.

 

 

Davor Božinović je 2004. bio predstojnik ureda Stjepana Mesića i osoba najvećeg povjerenja u vrijeme podizanja optužnice protiv bh šestorke, Gordan Jandroković je otvoreno radio protiv Hrvata u BiH, što potvrđuju dokumenti što ih je slao tadašnji američki veleposlanik Robert A. Bradtke

Napisao: Franjo Dobrović

Sisačka vladajuća većina u Gradskom vijeću, odbila je minuloga petka prijedlog oporbe da redovita sjednica počne minutom šutnje za tragično preminuloga generala Slobodana Praljka, zbog čega su vijećnici HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSP AS nakratko napustili zasjedanje. Mnogi među njima odmah pomislili na sinhroniziranu akciju esdepeovaca i drugih ljevičara u sabornici, ali… Postupak predsjednice oporbeni su vijećnici nazvali sramotnim, jer je general Praljak braneći Sunju branio i grad Sisak.

Politička događanja

– Do sada nije bila praksa da počast odajemo braniteljima koji su počinili samoubojstvo, a takvih je na žalost jako puno upravo zbog evidentnih nepravdi u društvu. Nisam očekivala da će oporba politizirati tužni događaj iz haške sudnice – istaknula je nakon odbijanja prijedloga čelnica vijeća Ivana Krčelić (Most). Istodobno Most nezavisnih lista Sisačko-moslovačke županije drži da je sjednicu Gradskog vijeća svakako trebala započeti minutom šutnje, jer će tragični događaj što se zbio pred svjetskom javnošću ubuduće bitno utjecati na daljnja politička događanja u dvjema susjednim državama. U priopćenju županijskoga koordinatora Mosta, dragovoljca Domovinskoga rata Milana Brigljevića, naglašava se da HDZ očigledno politizira tragičnu smrt generala Slobodana Praljka, jer su upravo istaknuti članovi te stranke odgovorni za presude Haaškog suda. Davor Božinović je 2004. bio predstojnik ureda Stjepana Mesića i osoba najvećeg povjerenja u vrijeme podizanja optužnice protiv bh šestorke, Gordan Jandroković je otvoreno radio protiv Hrvata u BiH, što potvrđuju dokumenti što ih je slao tadašnji američki veleposlanik Robert A. Bradtke. Poglavito o razgovorima sa zamjenikom američke državne tajnice Stuartom Jonesom.

Most brani svoju mladu predsjednicu

Kao državna tajnica, pak, sadašnja ministrica kulture Nina Obuljen knjige generala Praljka, temelj njegove obrane, (dis)kvalificirala je šundom. Stoga Brigljević naglašava da slučaj prvenstveno treba prestati koristiti za vlastitu samopromociju. Osobito oni koji su do ovakvih rezultata i presude doveli.
Svoje obraćanje javnosti mostovac Brigljević završava suglašavanjem s postupkom za sjednice u Hrvatskom saboru 29. studenoga, pokušavajući zaštititi “mladu predsjednicu Gradskoga vijeća, koja je zbog neiskustva i pod pritiskom međustranačkih odnosa sjednicu otpočela bez minute šutnje…” A predsjednica Gradskoga vijeća u svom obraćanju javnosti, u cinično-demagoškom tonu SDP-a, navodi:

S obzirom da Mostova Ivana Krčelić nije mlada i neiskusna, nego obrazovana žena u dobi 39 godina, vrlo dobro zna što je mislila, što je i na koji način rekla. Pošto Most nezavisnih lista voli isticati kako je platforma koja okuplja ljude različitih svjetonazora, koji vole ovu zemlju i koji bez obzira na svoje vjerske i sociološke razlike žele pozitivne promjene u ovoj zemlji, bez krinke lažnog domoljublja koje opravdava postupke “jednakijih”, u zemlji u kojoj smo pred zakonom svi jednaki, koji se bore za ideale i pravi put i kada je to opasno, koji su spremni podmetnuti svoja leđa i kada to baš nije pametno i zalažu za pravo na svoje mišljenje, drznula sam se pomisliti kako na to imam pravo! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Black Jack
  #1 Black Jack 8 prosinca, 2017, 15:00

  Smrt Generala je epilog jedne 100 godišnje engleskoimperijalističke politike na balkanu koju su vodili preko Karađorđe i špijuna Valter.
  A svi koji pljuju po Generalu Praljku su pastiri (klistiri) kraljice u organizaciji Peder As Down.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Iz Hrvatskoga sabora
  #2 Iz Hrvatskoga sabora 8 prosinca, 2017, 07:54

  Jadna je Hrvatska.Daj vidite tkoje vodi Pupovac toje naj bolji u plenkovicovoj vlada mrzitelj Hrvatskoga naroda.Bravo drug Plenkovic tako se radi za Hrvatsku IZDAJICE svoga naroda.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 9 prosinca, 2017, 21:47

   Bravo IHS. Ovo ti je komentar na završnom danu i glasovanju.
   sad se Pupovac počeo skrivati, valjda su mu plenkijevi skegnuli kaiš.
   No sada počinju DOMJENCI na kraju godine.
   Sad pratimo gdje će tko bit…..Koliko će tu love zbubat za jelo i piće…samo nek se s tim diče.
   A 15. prosinca završava ovogodišnje zasjedanje….dakle na domjencima im se računa prekovremeni rad..
   Hoće li prije njih biti minuta šutnje za Praljaka…

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. antiantifa
  #3 antiantifa 7 prosinca, 2017, 19:19

  Trump je zabranio antife u nekim državama amerike jer su t

  o najobičniji teroristi a kod nas sjede u saboru, drže novine,sve veće firme….i čudimo se zašto se vrtimo u mjestu godinama.Antifašte treba izjednačiti sa ISIL-om i tako preme njima postupati.I komunizam i ISIL su nastali u istom labosu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRNO
  #4 FRNO 6 prosinca, 2017, 23:35

  PRALJAK JE BIO ONAJ DRIPAC KOJI JE KONTROLIRAO CIJELU VOJNO-POLITČKI SITUACIJU U HERCEG .ZLOČINAČKOJ ,POSKOČIJI, TUĐMANOVOJ ODRLIJI. ON JE KONTROLIRAO I SVE LOGORE KOJI SU PO TRETMANU BILI ZLOČINČKIJI OD ONIH LUBIRIĆEVI IZ VREMENA STEPINČEVE BOŽJE ZLOČINAČKO-KRVOLOČNO-KOLJAČAKE SATRAPIJE ,A SVE TO TREBA ZAHVALITI KATOLIČKOM ODGOJU KOJI JE UVIJEK UPEREN NA MRŽNJU PREMA DRUGIM I DRUGAČIJIM.ZATO NIJE VELIKA,NIJEDNA KAZNA ,REKAO BI ONAJ KRVOLOČNI STEPINAC ,ZA POKAZTI SE KATOLIKOM ZLOČINCEM KOJI ČUVA STVOERENU BOŽJU DRAŽVU ,KRVOLAK I KOLJAČA,KLATOLIKA, KAKVI SU NAJČEŠĆE HERCERGOVAČKI ,LIČKI I DALMATNISKO-ZAGORSKI KATOLICI. TO SU HORDE UBOJICA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno XX
  #5 Anonimno XX 6 prosinca, 2017, 20:54

  Tko mu je kriv kaj se sam ubio.
  Nek za to odgovaraju oni koji su priuštili ratno stanje.
  Dok su se obični borili, ovi glavešine su lijepo uživali na tuđi račun i bogatili se.
  Svaka čast Krčelički i stavovima MOSTA. Pa nisu ovi šabanovi najpametniji. Oni su sve to i zakuhali, a drugi sad vade kestene iz vatre.
  Al ne vidim da ih je itko uspio izvaditi bez posljedica..

  A riječ pravda, to ne postoje. da je ima onda bi svi bili jednaki. ne bi bilo sudaca, tužitelja, advokata – branitelja.
  No zato svi znaju da postoji riječ Zakon. Pisano pravilo koje se treba poštivati, ali i kršiti. dakle svugdje je vladavina PRAVA.

  A u gradskom vijeću bitno se pojaviti i pokupiti naknadu. Svi viječnici gledaju za sebe i na stranačku stegu. zato na sjednicama rade mobiteli i tableti. Što ćete – tehnika je uznapredovala, ali ljudski mozak je još uvijek najbitniji.

  Mislim da uopće nije bilo povrede Poslovnika za odavanjem minute šutnje. sama spomena prezimena u članku dovoljno govori o svemu i o onima koji vode državu. U kojem smjeru….To je stvar za novi članak.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code