NAJNOVIJE NA PORTALU

U GLAVU GA POGODILA LOPTICA POVIJESTI

U GLAVU GA POGODILA LOPTICA POVIJESTI

16. siječnja, 2015.

djokovic-novak[1]

Komentar Mladena Pavkovića na izjave Novaka Đokovića

Napisao: Mladen Pavković

Svako malo neka poznata srpska ličnost na svoj način tumači ono što se događalo u vrijeme agresije na Republiku Hrvatsku. Međutim, na te provokacije gotovo nitko ne odgovara, ili tek rijetki, pa ispada da sto puta izgovorena laž postane istina.

Ne, ne može to tako.

Srpski tenisač Novak Đoković također je jedan od onih koji namjerno izvrću povijest i dovodi u zabludu ne samo svoje obožavatelje, već i svjetsku javnost. Naime, u filmu koji je snimljen o njegovu životu i radu (prema pisanju Dnevno hr., ali i drugih) “svjetski reket br. 1” uz ostalo je rekao da je “Beograd kao i većina gradova oko Srbije teško stradao zbog rata” te da “mnogi ljudi nisu imali dvojbe što sutra donosi.” Čak je istaknuo da je znajući što su oni oko Srbije preživjeli da ga je to još više inspiriralo da podiže trofeje!

CVIJEĆEM ISPRAĆALI TENKOVE

Jednom riječju, Đoković Srbe doživljava kao žrtve. Pravi se da ne zna kakva je razlika između žrtve i agresora. Pa, nije Beograd stradao od hrvatske ili bosanske granate (ni jedna nije pala na ovaj grad, kao ni na cijelu Srbiju), ali je činjenica da su kasnije NATO-ovi avioni napali određene objekte po Srbiji. Prvo su ih upozorili da će napasti, neka se maknu, a zatim su raketirali.

E, moj Đokoviću, Srbi su u ratu, kao agresori bez ikakve najave s desetina tisuća granata i streljiva svih vrsta pet-šest godina tukli po hrvatskih gradovima i selima, ubijali nevine Hrvate, pretežno djecu, žene i starce, a iznimno veliki broj ljudi, samo zbog toga što su bili Hrvati, protjerali su iz svojih domova. (Jesi li gledao kako su u Vukovaru, 18. studenoga 1991. , kao pse, tjerali Hrvate u logore?) No, Srbi se nisu zaustavili samo na rušenju i ubijanju, već su kao zadnje barabe otuđivali sve što su mogli, a otuđeno još ni danas nisu vratili.

Ti bi Đokoviću morao znati, kad se već baviš politikom, da su srpske majke s cvijećem ispraćale srpske tenkove kad su u vrijeme rata odlazili put Vukovara, Vinkovaca, Osijeka i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta. Bio si dijete (r. 1987.) u to vrijeme, ali to te ne opravdava da se danas igraš “profesora povijesti”. Drži se svoga reketa, jer da se kojim slučajem rat vodio u Srbiji ti vjerojatno nikada ne bio postao jedan od najboljih svjetskih tenisača, jer ne bi imao gdje i kada trenirati.

Možete te biti sram što nemaš trunke sažaljenja prema nevinom hrvatskom narodu. Koliko je samo bili protjeranih Hrvata u srpske i crnogorske logore. Znaš li nešto o tome?

Lijepo je da se poput Šešelja boriš za svoju domovinu, ali “u laži su kratke noge”.

JE LI TE LOPTICA POGODILA U GLAVU?

Tvoje “blebetanje” još je nerazumljivije, tim više što si uvijek bio dobrodošao u Hrvatsku, što si se lijepo družio s hrvatskim sportašima, pa nam i stoga nije jasno – koji je vrag ušao u tvoju glavu? Da te nije, da se malo našalimo” pogodila loptica u glavu?

Ne, ako si ti i Đoković ne možeš se tako ponašati, odnosno paliti nove vatre razdora.

Srbija, Crna Gora i JNA bili su agresori, a građani Hrvatske, BiH i Slovenije žrtve.

Zapamti, lako je!

Ako se na turnirima boriš zbog toga da “sakriješ” agresorsku Srbiju, ako pričaš ovakve bedastoće onda zastani malo, vrati se u “prvi razred”, pa pitaj nekoga, možda i svoga najbližeg – “Tata, što si radio u ratu?”

A tata će ti najbolje znati reći što se događalo kad si još “piškio u gaće”! T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 18 siječnja, 2015, 20:58

  Pavkoviću,avijacija kao elitni rod svake vojske napada munjevito i bez najave, ista je nasuprot ostalih rodova vojske,sposobna sama započeti sprovesti i dovršiti svaki napad u koji krene ,poput onog napada koji se je desio 06.04.1941 kada je LUFTWAFE napao Beograd i zar si ti još uvijek retardiran u mislima a u smislu toga da jna 1991. nije bila spremna i sposobna učiniti takav masakr u zagrebu…ajde Pavkoviću,nerelevantan si na svaki način i u svakom pogledu,needuciran, nadasve pristran jer očito je da ti jesi na nečijim JASLAMA koje te debelo plaćaju za ti iznosiš neistine i BEDASTOĆE u javnost….ma nismo mi svi naivni toliko koliko ti misliš.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 18 siječnja, 2015, 20:46

  Pavkoviću ,neznalico TEŠKA ,dao sam ti sada i ovdje temu za istraživanje dakle kreni istraživati tko je bio Imra Agotić i što je on uopće tražio u okruženju Tuđmanovom a ako imaš nekoga tamo preko Drine priupitaj ga do kada je taj pilot iz RVa bio na platnom spisku KOSa RV i PVO ….iznenaditi ćeš se kada saznaš pravu istinu…i daj Pavkoviću okani se bezazlenoga tenisača…osim ako nisi srbomrzac….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 18 siječnja, 2015, 20:40

  Pavkoviću, tebi na znanje ,kažeš da je NATO upozorio Srbiju da ju kani raketirati.No znam da ti slijedeće namjerno neznaš a to bude da je i ona razjjjebana jna upozorila na okolnost tada budućeg raketiranja banskih dvora.Da su oni uistinu mislili Tuđmana likvidirati tada bi bila poletjela eskadrila mig-ova sa željave noću i učinili bi masakr kakav europa od ww2 doživlela nije …e pavkoviću,pavkoviću neznalico TEŠKA….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 18 siječnja, 2015, 20:27

  Nije bit u ovoj loptici iz članka već je bit u istinskom nepoznavanju bitnih okolnosti i činjenica koje se tiču proteklih ratnih sukoba na nekadašnjim jugoslavenskim prostorima.Naravno iste ne želi znati autor članka Mladen Pavković koji sebi nikada nije niti pokušao razjasniti o kojoj su temi Slobodan Milošević i Franjo Tuđman vijećali u Karađorđevu kao i u svojim javnim obraćanjima javnosti upitati se kojim je to cijevovodima tekla nafta iz RH preko Drine naravno a koja je nafta tijekom nejžešćih sukoba punila srpske tenkove i konačno tko je tu profitirao.Naravno ,domoljublje Mladena Pavkovića očituje se na nadasve učinkovit način a u vidu medijskog napada tamo na jednog tenisača koji je eto igrom slučaja srbin.E Pavkoviću,Pavkoviću svaka tebi čast na ” istinskom domoljublju”….a o nafti nek brine neki MOL ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Branimir
  #5 Branimir 16 siječnja, 2015, 16:13

  „Hrvat se ne bori da što otme kome,
  Čuva sveti oganj na ognjištu svome.
  I dok tako čini u najteži dani
  I Bog je i pravda na njegovoj strani.
  A kuda će Srbin – zar on da se dade
  Putu, na kom nema ni Boga ni nade?“
  ZJ Jovanović

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 18 siječnja, 2015, 21:07

   Branimire ,a što je bila pretvorba tijekom najžešćih ratnih sukoba ako ne OTIMAČINA i to od vlastitoga naroda.Ti pjevaj ODE no za iste baš i nemaš nekakvih uvjerljivih argumenata osim nekih bivših premijera i ministara u remetincu…

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code