NISTE NI ZA DRON SPREMNI

NISTE NI ZA DRON SPREMNI

16. ožujka, 2022.

 

 

Ovaj čovjek već toliko laže i obmanjuje da je često uvjeren  da ono što govori – istina!

U školi kod Čosića sigurno bi dobio najvišu ocjenu.

Nu, sve u svemu zabavno ga je slušati i čitati, jer ponekad kao što je govorio u svezi drona, smješniji je i od nekih glavnih junaka  Branislava Nušića

Piše: Mladen Pavković

Izjavio je uz ostalo: „Mi oborili  nevidljivog američkog aviona  F117,  a ovi Hrvati  ne mogu ni ovaj dron da obore…Pa oni nisu  ni za dron spremni, a kamoli za dom!“

Slične izjave  čuli smo i od nekih drugih srpskih političara, prije svega od Aleksandra Vučića.

Neki smatraju da se ne treba obazirati na takve i slične provokacije, ali drugi su opet mišljenja da im treba vratiti istom mjerom.

Naime, Srbi očito nisu ništa ili malo naučili iz povijesti, pa misle da će im i u današnje vrijeme svaka laž ili obmana pasti na plodno tlo.

E, ne će!

U školi kod Ćosića

Maloga Slobu, kako od milja zovu Dačića, ponovno treba podsjetiti na riječi  Dobrice Ćosića (1921.-2014.) „oca srpske nacije, ideologa srpske laži i uzroka srpskih genocida i etničkog čišćenja na kraju 20. stoljeća, koji je uz ostalo rekao i ovo:

„Mi lažemo da obmanjujemo sebe, da utješimo drugoga, lažemo iz samilosti, lažemo iz stida da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bijedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno“ -naglašavao je Ćosić i nadodao da je „laž u samom biću Srbina, da u njegovoj državi „svaka laž na kraju postane istina i da je mnogo puta u povijesti „Srbe spašavala laž“.

Dakle, da se malo našalimo, to bi se moglo protumačiti i na način – čim se Srbin rodi – laže!

Taj Dačić nije ništa drugo nego politički cirkusant. Jednom je izjavio i da „Srbi nikad nisu bili agresori i da nikad nisu vodili osvajačke ratove, već da su uvijek žrtvovali sebe, možda i više nego što je trebalo.“ Zatim se od njega moglo čuti  da je „srpski narod uvijek reagirao na nepravdu i uvijek se nalazio, čak  ako je to bilo na njegovu štetu, u prvim svjetskim redovima u borbi za slobodu, protiv fašizma i imperijalizma.“

Ovaj čovjek već toliko laže i obmanjuje da je često uvjeren  da ono što govori – istina!

U školi kod Čosića sigurno bi dobio najvišu ocjenu.

Nu, sve u svemu zabavno ga je slušati i čitati, jer ponekad kao što je govorio u svezi drona, smješniji je i od nekih glavnih junaka  Branislava Nušića!

Nema lijevih perjanica

U vrijeme kad svijet, odnosno Hrvatsku pogađa i teška humanitarna kriza, kad ljudi ne znaju hoće li sutra „imati što jesti“, odnosno kako će preživjeti od plaće do plaće, nema niti glasa od mnogobrojnih tzv. humanitarnih i tzv. civilnih udruga, koje za svoj (ne)rad godišnje primaju ogromna financijska sredstva.

Gdje su sad te rade borić, peovičke, uršule raukar, documente, centri za mirovne i ine studije, gdje je  napokon ta veljača koja se „od jutra do sutra“ (pretežno po Beogradu) bori za ljudska prava?

Nismo čuli ni vidjeli da su sve te i druge bogatašice donirale neka (značajnija) sredstva, poglavito za raseljene iz Ukrajine, a još manje da su nekima od njih osigurale i smještaj.

Nestale su i nekakve B.A.B.E., zelene i tko zna kakve sve akcije, razni mirovni centri, antife, domine…Gdje su neki srpski demokratski forumi, kuće ljudskih prava, nekakve koje se nazivaju nestale… Gdje su junaci i junakinje nekakvog zagrebačkog volonterskog centra…

Sad, kad se u Ukrajini događa humanitarna i tko zna kakva sve i druga  katastrofa, kad najviše pate stariji, žene i djeca, sav taj tzv. nevladini sektor zavukao se u mišje rupe i smišlja kako na najbolji i najbrži način doći do još više financijskih sredstava, a za što?

Sve te uglavnom „ništkoristi“ udruge (svaka čast iznimkama) primaju daleko više financijskih sredstava nego Udruge hrvatskih branitelja iz  obrambenog Domovinskoga rata, a najveći dio aktivnosti im se sastoji u bezvezarijama i „naslikavanju“.

Probudit će se sve te udruge i tzv. mirovni centri čim netko ponovno javno izgovori „Za dom spremni“, pozdrav sa kojim su se borili i ginuli dragovoljci HOS-a tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.

U povodu agresije na Ukrajinu, javio se i notorni dramski umjetnik Rade Šerbedžija s obale moćnog Tihog oceana (sic!), kako je napisao. Boli ga, kaže, sve to što se događa u Ukrajini, ali agresiju ne spominje, a još manje da će za napaćene nešto konkretno učiniti, (često je glumio ruske generale), baš kao i Milorad Pupovac, također veliki borac za pravdu i pravicu.

Jadni i žalosni dežulović jednom je napisao „Jebo vas Vukovar“, a mi bi za sve njih samo nastavili u tonu -jeb.te se, mutkaroši i mutkarošice! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code