TRKALIŠTE NA ZELENOM BRIJEGU U SISKU

TRKALIŠTE NA ZELENOM BRIJEGU U SISKU

4. rujna, 2023.

 

Više od osam mjeseci – a baš toliko prošlo je od početka rovanja živim blatom na ulicama kralja Zvonimira, Biskupa Kvirina, Lisinskoga i Nikole Mikca, u prvoj zoni stanovanja – puna 24 sata, traje probna vožnja novim asfaltnim tepihom.

Bolje rečeno, bučno prometovanje kao na trkalištu. A bio je to tihi dio gradske četvrti Zelenoga Brijega, s primjerenim iznosom komunalne naknade domaćinstava, ali se eto pod utjecajem komunalnoga nasilja sve promijenilo.

I dok se obilaznicom kraj “Interspara”, Hefeleovom do Zagrebačke, do skretanja za Most “gromova” i izlasku iz Siska, smjenjuju nepregledne kolone koje za prolaz prema sjeveru prekidaju svjetlosni signali iz Cuvajeve prema Celjakovoj,  već spomenute prometnice Lisinskoga i Biskupa Kvirina jedva podnose osobne automobile, kombije, kamione, motocikle (bez ispuha), caddyja i drugih motornih prometala.

Istina, davno prije izvanredna stanja na raskrižju Mikčeve i prilaza “Intersparu” zamijećeni su geometri i službenici gradskog ureda komunalnih djelatnosti. Susjedi su, naravno, bili oduševljeni, u nadi da će grad i shopping centri na prostoru bivše ciglane “Odre” kružnim tokom olakšati cjelokupnu situaciju prometovanja. Od svega ništa do danas, premda držimo da u svemu računa imaju i opskrbljivači Siščana, vlasnici 30-ak velikih trgovačkih tvrtki kojima ne bi trebalo biti svejedno mogu li sigurno potencijalni kupci do njihovih dućana.

Kako cijelom SDP-ovom gradskom upravom dirigira i odlučuje drugarica gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, samo slobodnomisleći i trajno povrijeđeni Siščani mogu i smiju pomisliti da ih KIB jednako omalovažava kao “najteži šljam koji je za njene juge i komunizma odlazio u Bleiburg žaliti svoje nevino ubijene od komunista. One u odorama domovinske vojske…”. (J.F.) T

23 komentara

Uskoči u raspravu
 1. JamesGoado
  #1 JamesGoado 21 veljače, 2024, 17:38

  where to buy lisinopril: lisinopril 20mg for sale – zestril online

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. DavidCek
  #2 DavidCek 20 veljače, 2024, 08:16

  cost of lisinopril 30 mg lisinopril diuretic lisinopril 40 mg price

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. PeterCum
  #3 PeterCum 16 veljače, 2024, 17:00

  buying prescription drugs in mexico online best online pharmacies in mexico buying prescription drugs in mexico

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code