TRIBINA O RAKU MATERNICE

TRIBINA O RAKU MATERNICE

25. siječnja, 2017.

 

U srijedu, 25. siječnja 2017. godine u 12 sati, u prostorijama Udruge SVE za NJU (Ulica Kneza Mislava 10 u Zagrebu) za pacijentice i predstavnike medija održat će se tribina pod nazivom BISER MUDROSTI – POBIJEDIMO RAK VRATA MATERNICE. Tribinu će voditi dr. sc. Magdalena Grce s Instituta Ruđer Bošković:

  • Dr. sc. Magdalena Grce: Deklaracija o prevenciji – slijedimo li dobra iskustva Europe?

  • Dr. Dinka Nakić: Možemo li pobijediti rak vrata maternice?

  • Dr. Maja Marić Bajs: Model preventivnih aktivnosti NZJZ “dr. Andrija Štampar”

  • Dr. Dorić: HPV stigma ili enigma – Kako razgovarati s partnerom?

Središnje je događanje predviđeno u subotu, 28. siječnja u zagrebačkom trgovačkom centru City Center One West (Jankomir), gdje se već tradicionalno održavaju Dani zdravlja. Cjelokupna će akcija biti predstavljena na konferenciji za medije u 11 sati u City Centeru One West, kojoj će prisustvovati i ambasadori Sanja Doležal, Lana Jurčević, Bruno Šimleša te brojni stručnjaci.

Osim toga, članice Udruge SVE za NJU, osobe iz javnog života, studenti medicine, kao i vodeći domaći stručnjaci svim će zainteresiranim građanima biti na raspolaganju za savjetovanje i odgovore na najčešća pitanja i dvojbe o bolesti uzrokovanoj HPV-om, jedinom karcinomu koji se može uspješno prevenirati, u City Centeru One West i East, od 10 do 14 sati.

Posjetitelji će humanitarnom kupnjom broša „Biser mudrosti“ moći podržati rad Udruge SVE za NJU koja je od 2008. godine na raspolaganju svim ženama oboljelima od raka.

U Hrvatskoj svake godine od raka vrata maternice obolijeva oko 350, a od posljedica ove bolesti umire oko 100 žena, čime dolazimo do potresne činjenice da jedna žena gotovo svaki treći dan izgubi bitku s ovom zloćudnom bolešću. Danas se s velikom sigurnošću zna kako je jedan od glavnih uzročnika raka vrata maternice dugotrajna kronična upala rodnice i vrata maternice prouzrokovana humanim papiloma virusom (HPV) koji se prenosi spolnim putem. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code