TRAGEDIJA NA ZAGREBAČKOM POLUMARATONU

TRAGEDIJA NA ZAGREBAČKOM POLUMARATONU

24. kolovoza, 2020.

 

 

Pri ulasku u cilj, 43-godišnji trkač se srušio, a ekipa Hitne pomoći ga je bezuspješno pokušavala reanimirati punih sat vremena.

Peti zagrebački polumaraton na kojem je u nedjelju nastupilo 800 trkača iz zemlje i inozemstva zasjenila je tragedija. Na samome kraju, jedan od trkača koji je među posljednjima ušao u cilj se srušio. Odmah je intervenirala liječnička ekipa, reanimirali su ga sat vremena, ali 43-godišnjem rekreativcu nije bilo spasa. Doznaje se kako preminuli trkač nije bio član nijednog kluba.

Inače, do zadnjeg je trenutka bilo neizvjesno hoće li se zbog nepovoljne epidemiološke situacije polumaraton uopće održati. Na kraju su u sklopu ove manifestacije održana prvenstva Hrvatske i Balkana. Prvaci Balkana su Maksim Raileanu iz Moldavije u muškoj konkurenciji te Fatma Demir iz Turske u ženskoj, dok su domaće natjecateljice, Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro završile kao druga, odnosno četvrtoplasirana, čime je izboren ekipni naslov prvaka. Najbolji hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji bio je Petar Bratulić, koji je u balkanskom poretku završio osmi, a tim je rezultatom osvojio i naslov prvaka Hrvatske. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code