NAJNOVIJE NA PORTALU

BK “ANTE STARĆEVIĆ” PRVI NA TURNIRU PRIJATELJSTVA

BK “ANTE STARĆEVIĆ” PRVI NA TURNIRU PRIJATELJSTVA

14. siječnja, 2015.

Pobjednici turnira (Custom)

Boćanje je jedan od najmasovnijih sportova u Europi. Igraju ga i mladi i stari. Gotovo da nema hrvatskog mjesta, osobito uz more, gdje se ne igra ova stara igra valjanja, bliženja i gađanja.

Već četvrtu godinu zaredom u Zagrebu se održava turnir prijateljstva u boćanju, na kojem sudjeluju ekipe, da se izrazim figurativno – od Dubrovnika preko Trilja do Vukovara. Po riječima Ivana Gusića zvanoga Gare, predsjednika Boćarskog kluba Mizerola, dogodine će to prijateljstvo u boćanju proširiti i izvan granica Hrvatske, pa će, po svoj prilici doći na turnir ekipe iz onih dijelova Hercegovine i Bosne gdje se igraju buće.

Dakle, prve subote iza Tri kralja u Zagrebu se sjate iz mnogih krajeva Hrvatske boćari i čitavi dan boćaju, druže se, meze prvoklasni pršut Filipa Brekala i prati ih njihov prijatelj i dobrotvor Neven Kolić. U pauzi igre, jedu jaja, kobasice, salate i na kraju odojak i sve to, kad završe igru zaliju dobrim crnim i bijelim vinom iz Ledićeva vinograda i podruma. Na kraju, kad proglase pobjednika, odjekne pjesma, da se sve ori u boćarskom domu do kasno, duboko u noć.

I ove ih je godine posjetio gradonačelnik Milan Bandić, kojega dočekuju s oduševljenjem, jer im je pomagao kad su pokretali ovaj turnir i pročelnik ureda branitelja grada Zagreba Miodrag Demo. Naravno i normalno, nisu samo pod krovom boćarskog doma, boćari, stotine ljubitelja boćanja preko dana izmjeni se, navijaju i i uživaju u majstorijama hrvatskih boćara.

Ove godine nadmetali su se boćarske ekipe: Zrinjevac, Sesvete, Vir, Mizerola, Ante Starčević, Mala velika od Požege. HVIDRA Šibenik, HVIDRA Varaždin, legendarna vukovarska Mitnica, Kostrena iz Kostrene, Otkos 10 iz Grubišinog polja (klub branitelja dobio ime po čuvenoj vojnoj akciji), Dubec i Trstena s otoka Krka.

Prošlogodišnji pobjednik Trilj i ove je godine bio među prve četiri ekipe, a pobjednik je Boćarski klub Ante Starčević iz zagrebačke Dubrave. Drugo mjesto je pripalo Zrinjevcu..

Organizator Gare posebno zahvaljuje Nevenu Koliću i Filipu Brekalu.

 

Ante Matić T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code