TISUĆE POSJETITELJA PROSLAVILO SVETI ROK U BRTONIGLI

TISUĆE POSJETITELJA PROSLAVILO SVETI ROK U BRTONIGLI

17. kolovoza, 2015.

UČESNICI ORGANIZIRANOG NOĆNOG PJEŠAČENJA

U nedjelju 16. kolovoza privedena je kraju još jedna proslava Sv. Roka u Brtonigli.
Sve je krenulo u četvrtak noćnim pješačkim pohodom, te se intenziviralo u narednim danima bogatim zabavnim programom koji je uključivao pregršt glazbenih nastupa uz  klapu Sv. Pelegrin, limenu glazbu Zajednice Talijana Buje, te  ostale bendove (Tri Melody,Trio77 i Istrian Boysi), a vrhunac je dostignut u petak uz nastup Lane Jurčević i u subotu uz Zucchero tribute band koji su napunili glavni trg obožavateljima.
Zanimljivo i ukusno je bilo na ROCCO MARKET-u uz degustacije i prodaju autohtonih istarskih jela, te na BRTONIGLA WINE s degustacijom i prodajom vina s područja Brtonigle.
No, to je bio samo dio onoga što se u Brtonigli dešavalo u proteklim danima, jer veliki naglasak je stavljen i na sport uz natjecanja i rekreaciju u tenisu, nogometu, biciklizmu, odbojci,  gađanju na leteće mete i noćnom hodanju.
Ono što je definitivno privuklo pažnju posjetitelja, bila je balinjerada na kojoj se 70-tak učesnika na ukupno 34 vozila, kućne izrade, spuštalo niz nizbrdicu.
Poseban naglasak u ovogodišnjem izdanju manifestacije stavljen je na program za djecu koji je uključivao ulične čarobnjake i maskote koji su interaktivno zabavljali najmlađe na predstavi i ulicama Brtonigle. Osim toga, prostora za dječje radosti bilo je u lunaparku koji je prigodno postavljen za vrijeme proslave.
Zadnjega dana manifestacije su loši vremenski uvjeti utjecali na dio programa koji izmijenjen. No, neovisno o tome održalo se gađanje na leteće mete, tradicionalna procesija i misa, te krajem večeri i nastup limene glazbe Zajednice Talijana Buje i benda Istrian Boys.
Organizatori ove manifestacije bili su: Turistička zajednica općine Brtonigla, Općina Brtonigla i Razvojna agencija Brtonigla.T 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code