TALIBANI KRENULI U OSVETU

TALIBANI KRENULI U OSVETU

21. kolovoza, 2021.

 

Poslije možda najvećeg poraza NATO pakta od osnutka sitiuacija za nekadašnje suradnike Zapada je sve gora. Talibani su proglasili aboliciju i nakon toga idu od vrata do varata i ubijaju izdajnike. To su posljednje vijesti iz Kabula. Posebno traže zapadne novinare.

“Proces evakuacije je spor jer je rizičan, ne želimo ni jedan oblik sukoba s pripadnicima talibana i civilima pored zračne luke”, rekao je Reutersu dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

U jeku kaosa i izvješća o talibanskom nasilju, zapadne zemlje pokušavaju ubrzati tempo evakuacija nakon su islamistički pobunjenici munjevito preuzeli kontrolu u zemlji prije samo tjedan dana. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 22 kolovoza, 2021, 00:52

  ZAPADNI SVIJET VIŠE NE MOŽE JAMČITI SIGRNISTA 21-VOG ,ODNOSNO U 21-VOM STOLJEĆU NAŠE GEJE.
  PA JA KAO MARXISTA I SVI MI MARXISTI KOJI ZNAMO MISLITI ,NISMO NIKDA VJEROVALI U STABILNOST MEĐUNARODNIH ODNOSA KOJI ZAVISE OD VELIKIH KOLONIJALNIH SILA ILI TAKOZVANOG KONCERTA DANAŠNJIH MEĐUNARDONIH ODNOSA ,AMERIKE I UJEDINJENE ,KRŠČANSKE EVROPE.JER SU TE SILE USTOLIČENE NA KLASNO -KASTINSKO-KRVOLOČNO-PLJAČAKŠKIM ODNOSIMA ,I STALNO SU U AKTIVNOSTIMA PREDRATNIH GIBANJA BDIJUĆI NAD SVOJIM MATERIJALNIM ,A TIME I POLITIČKIM INTERESIMA U SVIJETU. PA BI BILO NAJVEĆA GLUPOST POVJEROVATI KAKO MIR I SIGURNOST SVIJETA ISKLJUČIVO OVISI SAMO O SNAZI I I MOĆI KLASNO-KAPITAISTIČKOG SVIJETA OVE NAŠE GEJE . NIJE VIŠE TAKO ,PA SE AMERIKA ,TA KRŠČANSKA ,TERORISTIČKO-KOLONIJALNA I ZLOČINAČKO-PLJAČKAŠKA HORDA KRŠĆANSKE INDOKTRINACIJE DANAS POČINJE , DRUGAČIJE MISLITI O SEBI I SVOM POLOŽAJU BIPOLARNOG I MULTIPOLARNOG SVIJETA OSDNOSA ,KAKO IH DEFINIRAJU NJIHOVI TEORETIČARI,HAASS I KUPCHAN .MEĐUTIM TREBA I O TOME DANAS SASVIM DRUGAČIJE MISLITI JER NI DRUŠTVENEO PRESTROJAVANJE NEJDE PO STARIM PRAVILIMA KAO NEKADA,U 19-TOM I PRVOM POLOVICOM 2O-DOG STOLJEČA.
  MAKAR SE RAĐA NOVI SVIJET ODNOSA ,JER SE U AZIJI RODIŠE VELIKE SILE KINA ,INDIJA RUSIJA ,JAPAN KOJE TRAŽE SVOJE MJESTO POD OVIM SUNCEM ,A KLASNO SU USTROJENE ,DAKLE INTERSI SU ISTI ILI SLIČNI KAO I U MAJCI AMERICI ,I EVROPSKOJ UNIJI. ALI JEDNO NEĆE BITI ISTO ,MAKAR JE SVIJET ,NA OVOJ NAŠOJ GEJI ISTI ALI ,POSLUŽIĆU SE MISLIMA VELIKOG I NAJVEČEG FILOZOFA ,MARX A , KOJI JE PRIJE 13O GODINA IZREKO JEDNU PROROČKU ALI FILOZOFSKI UTEMELJENU IZREKU ,DA ĆE STUPANJ TEHNIKE I TEHNOLOGIJE ODREĐIVATI STUPANJ LUDSKE INDIVIDUALNE I OPĆE DRUŠTVENE SVIJESTI , PA ĆE SVOJE DRUŠTVENE ODNOSE TEMELJITI NA STUPNJU RAZVOJA DRUŠTVENO-PROIZVODNO-MATERIJALNIH ODNOSA , A DANAS JE OVAJ SVIJET ,TREBA TO ZANTI ,NA MARSU I GLEDATI IZUM LJUDSKOG UMA KOJI JE USTROJIO TEHNIČKO-TEHNOLOŠKU STRATIFIKACIJU ,DA PROIZVODIMO VIŠE NEGO TROŠIMO ,A TO RAĐA ONE PROTUREČNOSTI KOJE SU NIPOŠTO POMIRLJIVE I TRAŽE APSOLUTNU PROMJENU SVIJETA ODNOSA, I TO ONIH KOJI ODREĐUJU UKIDANJE BILOKAKVE KLASNE PODVOJENOSTI ,ŠTO ZANČI ,NEČE SE OVA NAŠA GEJA PRESTROJAVTI U SMISLU BIPOLARNOSTI ILI MULTIPOLARNOSTI ,JER BI SE OPET OVAJ NAŠ SVIJET USTROJAVO PO STARIM DRUŠTVENIM ODNOSIMA ,A ONI NEČE POSTOJATI NIUKAKVOM OBLIKU.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code