SVE POLITIČARE TREBA STAVITI NA DETEKTOR LAŽI, A PRVO TREBAJU ODGOVORITI GDJE SU BILI 1991.?

SVE POLITIČARE TREBA STAVITI NA DETEKTOR LAŽI, A PRVO TREBAJU ODGOVORITI GDJE SU BILI 1991.?

27. lipnja, 2019.

 

A da nam više „ne prodaju“ prazne fraze bez sadržaja, odnosno jedno govore, a drugo rade, predlažemo za sve predsjedničke kandidate da se dobrovoljno jave na poligrafsko testiranje, da prođu – detektor laži, koji bi inače trebao biti „obvezan“ i za župane, gradonačelnike i načelnike, a na kraju krajeva, zašto ne, i za buduće saborske zastupnike!

Dosta je da se jedno priča, a drugo radi

Napisao: Mladen Pavković

Kakvih sve obećanja smo se naslušali i nagledali u vrijeme kampanje za zastupnike u Europskom parlamentu. Naime, brojni kandidati „za ništa“, odnosno veliku plaću i privilegije, nudili su nam „med i mlijeko“. Neke su i prevarili i dobili pokoji njihov glas.

Tek što smo proživjeli sav taj politički i politikantski „cirkus“, na vrata nam kucaju – predsjednički izbori. Opet isto. Boli glava.

Svi će sve učiniti za svoj narod, bit će (ako ih izaberemo) skromni, pristupačni, štedljivi, neće lagati i krasti…

Nema nam drugo nego im ponovno povjerovati.

Kakvi su, takvi su – naši su!

U vrijeme Domoviskog rata

Međutim, gdje su u njihovim programima hrvatski branitelji i stradalnici, gdje je hrvatski obrambeni Domovinski rat?

Hoće li se i dalje i u njihovu mandatu, državni blagdani, poput Dana državnosti, svesti na paljenje svijeća i polaganje vijenca, odnosno na “komemoraciju“?

Pojedini ministri u hrvatskoj Vladi svaki čas imaju problema sa svojom imovinom. Ne drže se slova zakona, „zaboravljaju“ prijaviti vile, skupe automobile, „nemaju“ ušteđevine i tome slično.

Dakle, ako svi dosad (ne)prijavljeni kandidati za predsjednika države tako silno žele, a žele, to „radno mjesto“ onda neka nam svatko od njih prvo napiše ili javno, glasno i jasno objasni: gdje je bio i što je radio od 1990.-1995.,u vrijeme Domovinskog rata!

Pa, nije valjda da baš ni jedan nije bio aktivni sudionik s prvih crta bojišta?

A da nam više „ne prodaju“ prazne fraze bez sadržaja, odnosno jedno govore, a drugo rade, predlažemo za sve predsjedničke kandidate da se dobrovoljno jave na poligrafsko testiranje, da prođu – detektor laži, koji bi inače trebao biti „obvezan“ i za župane, gradonačelnike i načelnike, a na kraju krajeva, zašto ne, i za buduće saborske zastupnike!

Dosta je da se jedno priča, a drugo radi.

Ne, za to se nismo borili!

Glavna zvijezda Manolić

Najznačajniji događaj u povodu 25. lipnja- Dana državnosti bio je upriličen na Pantovčaku, gdje je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priredila veličanstven prijem za najznačajnije hrvatske ličnosti, od politike, kulture, sporta, do onih u medijima.

Glavna zvijezda ovog spektakla bio je nitko drugi nego iznimno dobro raspoloženi bivši Udbaš – Josip Manolić, koji je vjerojatno pozvan kao „jedan od najzaslužnijih za stvaranje, slobodne, samostalne i nezavisne hrvatske države“.

Za razliku od njega pozivnicu nisu ni ove godine dobili ratni zapovjednik obrane Škabrnja, ratni zapovjednik 117. brigade i brojni drugi, jer očito ne pripadaju „hrvatskoj eliti“. Tamo je dakako posebnu ulogu imao i predsjedničin savjetnik Mate Granić, čiju su školu prošli gotovo svi sadašnji političari koji vode državu, a bome i ljudi poput Miroslava Škore, koje se žustro pripremaju preuzeti titulu „prvog čovjeka Hrvatske“.

Ovakvi i slični prijemi odličan su “test“ za one koji se smatraju „elitom“. Naime, tko nije dobio poziv ubuduće dobro mora razmisliti „gdje griješi ili gdje je pogriješio“.

Pjevač Marko Perković Thompson, koji se tamo nije pojavio, treba biti osobito sretan jer je Predsjednica dozvolila da se čuje i jedna njegova pjesma – „Dolazak Hrvata“, iako mnogi misle da bi puno bolje bilo da se pjesma zove – „Odlazak Hrvata“.

S ovim činom omiljeni hrvatski pjevač je posve „rehabilitiran“, što će reći da su na njegovim nastupima, kao i dosad, itekako dobro došle pjesme koje počinje s HOS-ovim pozdravom – „Za dom – spremni“.

Od naredne godine, kažu, da će se Dan državnosti ponovno održavati, kao u vrijeme Tuđmana, 30. svibnja, što će pozdraviti svi istinski domoljubi.

Međutim, ovakvi „zatvoreni“ svečani prijemi također bi trebali otići u ropotarnicu, tim prije što se postavlja pitanje: tko je taj koji određuje tko jeste, a tko nije hrvatska elita?

Za hrvatske branitelja i stradalnike elita su isključivo oni koji su branili i obranili hrvatsku državu, koji su dali krv i živote, a takvi se gotovo i ne spominju, (svaka čast iznimkama), a kamoli da ih se (osim „prebranih“) poziva na „elitne“ svečanosti.

Predlažemo također da od iduće godine ovakvi prijemi budu „otvorenog tipa“, bez pozivnica, i da njima mogu biti nazočni „podobni i nepodobni“ hrvatski intelektualci, ali i drugi, jer notorni Josip Manolić i njemu slični, kad se pojave na ovakvim skupovima, samo unose „zlu krv“, koja nam je danas najmanje potrebna. T

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 14 srpnja, 2019, 14:31

  TUĐMA JE TITIN ĐENERAL,a “PERKOVIĆ” TITIN
  I VRANIN!
  A,čiji su ovi:”MANOLIĆ, Boljkovac, BAKARIĆ,LOŠO, MESIĆ, JUSIPOVIĆ,SANADER,KOSOR,MILORAD, KOLINDA,PLENKOVIĆ ? SVI KOMUNISTI,UDBAŠI KOSOVCI,SKJ-u, PARTIZANI,OBE JUGOSLAVIJE ,HDZ,SDSS,SDP? A SVI SKUPA SU SE BORILI I ČUVALI JUGOSLAVIJU TAMNICU NARODA HRVATSKOGA I GOLI OTOK! HOMO HOMINIS AMICUS ,NO HOMO HOMINIS LUPUS! ISTINA OSLOBAĐA, a, LAŽI, KOMUNIZAM, GOLI OTOK I OSTALI JUGO KAZMATI , NEISTINE I LAŽI UBIJAJU. A TO NAM DANAS SVJEDOIČI BLEIBURG, KRIŽNI PUT, GOLI OTOK I SVI JUGO KAZMATI I ZLOČINI POČINJENI NA NJIMA , i BEOGRADSKOJ SKUPŠTINI I OBE JUGOSLAVIJE, U KJIMA JE PROLIVANA KRV HRVATSKA! LUSTRACIJOM DO ISTINE I PRISVUČENIH ATEIST MERUNOG tita!
  “Dalicom.eu-Franjo Tuđman o Drugu TITU-Google-Suche”

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Udbaši Milanović i Perković
  #2 Udbaši Milanović i Perković 13 srpnja, 2019, 16:13

  Drug Milanović bi rado oslobodio udbaša Perkovića, ali tko će ga izabrati prednikom nesretne Hrvatske?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Pizdun boris u sajkaci
  #3 Pizdun boris u sajkaci 5 srpnja, 2019, 11:42

  Zanimljivo srice jadni posrbica dezulovic, nazivajuci nasu, hrvatsku drzavu pizdunskom zajednicom opstina pizdunskih ustasa…Istina je, srbija i Rusija su deseci milijuna svetosavskih i inih krivoslavaca naspram Hrvatske, ali boj ne bije svijetlo oruzje, rece veliki crnogorski Njegos.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. srbijanac dezulovic rice
  #4 srbijanac dezulovic rice 5 srpnja, 2019, 11:35

  Ne bi, konačno, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković – kojega je po kazni dopalo pojaviti se u Brezovici kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića – potpuno izluđen od službene državne šizofrenije na kraju svog nadahnutog govora pozvao okupljene da ‘kažu svoje odlučno ‘ne!’ antifašizmu’.

  I da Nezavisna Republika Hrvatska ima imalo integriteta i samopoštovanja, da je dakle riječ o ozbiljnoj državi, a ne o maloj, pizdunskoj zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša, ne bi vijest bila ministrov gaf, već bi vijest bila da je Vladino ‘odlučno ‘ne!’ antifašizmu’ i obredno pišanje ustaškin kurcon u šumi Brezovici prekinula veća grupa nepoznatih počinitelja, beskrupulozno polažući vijence na spomen-kosturnicu palim partizanima… Pise tako uskopljeni Srbijanac iz “Feral Tribunea”, na privremenom radu kod cetnika i ratnoga zlocinca gubavca pupavca, zapravo splitski vlaj boris dezulovic. E, moj Plenkovicu, jadne ti vlade i drzave koja otvorenim cetnicima daje novac za pljuvanje u facu. Jednoga ces dana i ti platiti za ovo sto se, nepodnosljivo, desava od vojno briljantno pobijedjene srbadije i srbijanske turadije. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. zatucani ustasa
  #5 zatucani ustasa 5 srpnja, 2019, 10:41

  Robert Kurbaša: Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša, drzi i glupa Ikic Banicek, partizanka iz zlocinacke 1945.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Vjekovne vlaske lazi
  #6 Vjekovne vlaske lazi 4 srpnja, 2019, 14:39

  Cemu se odricati svojih predja koji su iz domoljubnih pobuda, ocuvanja slobode svoje domovine, nosili oruzje i odore prve hrvatske drzave u 20. stoljecu, domobrana i ustasa, za Nezavisne Drzave Hrvatske. Druga je stvar rezim NDH, ustaski zlocudni i zlocicanacki rezim, sluganski podlozan cudovisnom Adolfu iz Salzburga ili pak Benitu Mussoliniju. Te nesretne ratne okolnosti za dobro ustrojenu, pravu drzavu NDH, iskoristili su, medjutim, stoljetni hrvatski dusmani tzv. srbi gladni tudjih dobara i tala. Njihova je laz uz pomoc tzv. JBT-a, zapravo Staljinova gubernatora Sapajeva i kompartije, postala istina o hrvatskoj genocidnosti. I ta je laz naplacena u krvavom Domovinskom ratu. Bude li trebalo, i opet ce dobiti lekciju u vidu vojne pobjede – na Kosovu i u Hrvatskoj.Dosta je vlaskoga primitivna zuluma. Ne sramim se svojih domobrana iz 1917., velebitskih ustasa, striceva domobrana, ujaka wehrmachtovca, oca jugoslavnskog kraljevskog vojnika, sebe jugovojnika i hrvatskog branitelja. Sve odreda Hrvata. Za dom – spremni! u prkos ubojici dr. Sretera pupavcu, vojki stanimirovic, dacicu, vulinu, vucicu i ostalim zlocincima cetnicke provenijencije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Udbaski sin Mesic
  #7 Udbaski sin Mesic 2 srpnja, 2019, 19:01

  Starinski ciganin Stipe Mesic, ni Hrvat ni Tuta Bugarin, trebao bi ispricati kako su mu Orahovicani ispratili cacu udbasa, te odakle kceri 18 milijuna eura u inoyemstvu i zasto nije sacuvao cek iseljenih Hrvata iz Australije namijenjen nabavi oruzja. Najbolje bi bilo da se zakopa u jamu gnojnicu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. ustaska antifa
  #8 ustaska antifa 2 srpnja, 2019, 09:49

  Danas Stipe Mesić ignorira forenzički utvrđene činjenice i nabacuje da u Jazovci leže žrtve ustaša. Zlorabi istinu o poslijeratnom Jasenovcu. Milanović ugodno divani s onim istim Mesićem koji je znao “izgubiti” donacije za obranu zemlje. Na svome ukazanju u sisačkoj Brezovici, uskrsli Milanović sjedio je do sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, koja svako malo prepozna ustašizaciju Hrvatske, a u Brezovici je u nazočnosti Josipovića i Milanovića prozvala spomenik Crkve u Hrvata svojim smaknutim vjernicima: “Na njemu je novcem Katoličke crkve ispisana krivotvorina o izmišljenih i nepostojećih 5000 žrtava brezovičke šume”. Sve je to tako, Milanovićev mandat bit će plima poniženja i boli za sve nas. Među događajima koji će uslijediti možemo računati na tragikomičan trenutak povratka Titove biste na Pantovčak. Svejedno, naš je dug prema Milanoviću neosporan i treba biti namiren, a već na slijedećim izborima, onim parlamentarnim, imat ćemo priliku očitovati se prema fašizmu antifašista, odnosno prema komunjarama SDP-a i prema udbašima HDZ-a. Sve o ustasizaciji Hrvatske nakot Ikic Banicekove doznaje iz obiteljskoga stabla pounjskoga, premda je rodjena tri desetljeca kasnije. U svom partijskom sefu zacijelo brizno jos uvijek cuva biografiju djeda Jandrije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Momo osvajac Dubrovnika
  #9 Momo osvajac Dubrovnika 2 srpnja, 2019, 07:14

  U trenucima rastanka, o mrtvima sve najbolje…Tako mudri hrvatski narod kaze. U slucaju doticnoga pokojnika valjalo bi priupitati Cilipljane i Dubrovcane. Oni bi vas zacijelo podsjetili na fasista Momu, koji je onako silan umisljeni drzavnik naumio grad Svetoga Vlaha zauzeti i tamosnju vlasku crkvu (netaknutu u svetosavskom orgijanju) proglasiti sabornim hramom autokefalne izmisljotine pravoslavlja. Ipak, mirno pocivaj u izdanoj zemlji cojstva, druze Momire, a potomci da ti ne krenu tragom cetnistva iz Niksica.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Ode i bulatovic
  #10 Ode i bulatovic 1 srpnja, 2019, 09:44

  Umro je veliki moma bulatovic – bule. Nije burle, jer to je najvisi bezveznjak na duznosti srbijanskoga mlatimudana u Bih. Crnogorac rodjenjem, fasist uvjerenjem, martolog-srbin po naredbi mesarskoga kasapina slobodana milosevica. Mozda je prilika cuti i citati sto o njemu misli frano petrusic marksist, bre.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. žrdina
  #11 žrdina 29 lipnja, 2019, 22:12

  Referentna godina za deratizaciju je `71.
  To je godina titovih štakora i danas vladajućeg nakota.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Nagrada
  #12 Nagrada "Nada Dimic"? 29 lipnja, 2019, 10:00

  Kojoj je likvidatorskoj upravi udbe pripadao otac proslavljenog pupavceva ustasologa Hrvoja Simicevicha? Za zasluge za vasceli srbijanski narod, rascupani je nikogovic, zamislite, dobio nagradu “Nade Dimic”. Mozda ce je zaraditi i cuveni (prodani) Hercegovac Ivica Djikic koji gatanjem nudi prognozu kako bi se, bude li izabran, mogao ponasati Miroslav Skoro. Moj Boze!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Junac
  #13 Junac 29 lipnja, 2019, 07:53

  Još je važnije pitanje što su radili njihovi preci 1945 u svibnju pa nadalje,tu leži odgovor na sva pitanja .

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Hohstapler partijski
  #14 Hohstapler partijski 28 lipnja, 2019, 16:21

  Sto li taj raspikuca i zastitnik udbasa Perkovic-Maslaca moze (jos) uciniti dobra od crvenih bandita unistenoj domovini? Mozda iz drzavnoga proracuna vratiti milijarde kreditnoga duga svoga brata ,mlatimudana Krese Milanovica Janezima iz Ljubljanske banke ili seliti namjestaj avionima HRZ-a. Tesko smece je on, a tek njegova Marija Antoaneta od kriski kruha. Svu krv i suze nasih branitelja takvi su hohstapleri unistili.

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. pepe
  #15 pepe 27 lipnja, 2019, 17:25

  dakle, udbaškoj braći granićem jur davno je bīlo trëba suditi za veleizdaju. drugo, kada bi se zaisto postavilo pitanje gdje je tko od današnjih pizdunskih balkanskih petokolonaških i udbaških političarev ter političarāk bīł ratnih devetdesetih tiekom razaranja hrvatske od strane srbočetničke vojske i velikosrbskoga beograda/bjelograda, poltička posrałnica u hrvatskoj bi namah opustjela. naravno, slavonac škoro koji je davno krive srbske njive zaor’ô, jošte je u nizu mnogobrojnih režimskih podval u zadnjih dvadesetak i nëšto godin. konačno, u današnjoj zapadnobalkanskoj hrvatskoj osvjen udbaške i strane obvještajne matrice u kojoj “politički” hrvati uljuljkano udobno žive (doklë jim sve vjerovnice, zajmovi i lihve ne stignu na naplatu od života na důg) ne postoji zaisto ništo, a najmanje istinski desno i hrvatski domoljubno. vlaška zviezda perković, hrvatski domoljub? nu, na bojištnici i prvih crtah nije proveł pod metci i granatami niti 20% vrjemena koje je većina istinskih hrvatskih braniteljev iz tuzemstva i inozemstva bīla prisiljena provesti u obrani hrvatske.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code