POVRATAK U RANGERSE

POVRATAK U RANGERSE

7. kolovoza, 2014.

 

 

2085018970 Custom

Umjesto na Poljud Niko Kranjčar se odlučio za Zapadni London

 

Napisao: Dražen Stjepandić

Na kraju se pokazalo da Hajduk još može samo prodavati  sve što se može prodati. Klupska politika je orijentirana na igrače bez oštete i anonimce, pa ako se nešto zaradi to je to. Tako je priča o eventualnom povratku Nike Kranjčarau Hajduk ostala samo priča.Premda snovcem koji će Hajduk zaraditi od prodaje Tina Sušića u Veronu i AvdijeVršajevića  u Middlesbroughi povratkom Nike Kranjčara na Poljud ova sezona Hajduka mogla je biti mnogo uzbudljivija. Ovako  Hajduk će se hvaliti kako je samo preživio još jednu sezonu. I sve tako dok u upravu ne dođe neki ambiciozniji čovjek.

OSTAO UZ ZRINKU CVITEŠIĆ

Prošlog tjedna dok se još nije znalo gdje će Niko Kranjčar nastaviti karijeru napisali smo kako bi bilo dobro da se vrati u Hajduk. Pregovori su postojali o čemu mnogo više može reći Marko Mlinarić, ali to je bila samo jedna od mogućnosti. Čim se nagodio s dojučerašnjim klubom Niko Kranjčar se odlučio za povratak u najelitniji engleski nogometni rang Qeens Park Rangerse iz Zapadnog Londona. Definitivno je potvrđeno,  Niko Kranjčar će karijeru nastaviti u Rangersima, ali za znatno manji novac nego što je bio plaćen u kijevskom Dinamu. Možda i manji nego što bi dobio u Hajduku. Detalji novog ugovora nam nisu poznati.

Za neuspješne pregovore s Hajdukom naravno nije kriv samo Hajduk, pokazalo se da je Niko Kranjčaru svojoj glavi ipak igrač na zalasku, koji je sretan što će živjeti u Londonu i ugrabiti još koji nastup u Premiershippu. Ostat će zajedno sa svojom novom djevojkomZrinkom Cvitešić, koja u Londonu ganja glumačku karijeru. Malo će igrati u Premiershipu, malo se ozljeđivati uz sigurnu plaću i to je to. O velikim stvarima u nogometu,kao da čak, više i ne mašta.

Ziher je ziher, nova velika avantura kao što bi bio njegov povratak u Hajduk je ipak primjerenija igračima odluke, onima koji mogu odlučivati utakmice, a Niko Kranjčar to ipak nikada nije bio ni u mlađim danima, a to bio povratkom u Hajduk morao biti. Zato nije postigao ni dio, koliko ga je Židak hvalio i navijao za njega. Jasno je da se onome što su postigli Modrić, Rakitić, Mandžukić … o Bobanu, Šukeru, Prosinečkom, Bokšiću… da i ne govorimo Niko Kranjčarsigurno se neće ni približiti. Za nešto više treba imati muda, treba gristi kao vuk, a  Niko Kranjčar je bliži pudlici i zato je  ostao na pola puta.

Ipak želimo mu sreću u nastavku igranja na LoftusRoadu u Zapadnom Londonu. Neka ono što smo mislili da može postići povratkom u Hajduk ostvari u najuzbudljivijoj ligi na svijetu. Nije zanemarivo spomenuti da mu je u svim engleskim klubovima u kojim je  igrao trener bio HarryReddknap. Nakon Portsmoutha i Tottenhama trenirat će ga i Rangersima. Do sada je u Rangresima Niko Kranjčar odigrao 32 utakmice i postigao je 2 gola.

SMANJIO SI CIJENU

Smanjivati sam sebi cijenu nikada nije jednostavno ni ugodno, posebice ako ste istom tom Redknappu i Rangersima odličnim igrama proteklog proljeća pomogli pri povratku u Premier ligu. Nastupajući kao posuđeni igrač kijevskog Dinama u Qeens Park Ranegersu Niko Kranjačar se ozlijedio  i zbog toga je propustio Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Naposljetku, u vrijeme kad počinju pripreme za tekuću sezonu, mlađem Kranjčaru  rekli da je za Rangerse dva milijuna eura, koliko Niko Kranjčar zarađuje po sezoni u Ukrajini, za njih preveliki iznos. Ukratko u Londonu su odbili otkupiti ugovor od Dinama iz Kijeva. Naposljetku eto Niko Kranjčar je pristao na ono što svojedobno 2005. u Dinamu kad je Mamić svima u Dinamu smanjio plaće nije htio pristati. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code