ŠVALJEK PROTIV POVEĆANJA NAKNADA VIJEĆNICIMA

ŠVALJEK PROTIV POVEĆANJA NAKNADA VIJEĆNICIMA

14. prosinca, 2016.

 

 

“Na inicijativu Milana Bandića na sljedeću sjednicu Gradske skupštine upućena je Odluka o izmjeni Odluke o naknadi predsjednicima, potpredsjednicima i članovima vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora. Tom odlukom naknade vijećnika u prosjeku bi se udvostručile u odnosu na sadašnje, od početka 2017. godine. 

Takvo povećanje naknada vijećnika gradskih četvrti i mjesnih odbora obrazloženo je povećanim obujmom poslova vijećnika. No, to obrazloženje djeluje prilično neuvjerljivo, i teško može opravdati povećanje naknada u rasponu od 30 posto za člana vijeća gradske četvrti, do čak gotovo četiri puta u slučaju podpredsjednika vijeća mjesnog odbora. 

S obzirom na to da se ovakva odluka može razumijeti isključivo kao predizborni potez gradonačelnika, te da je izostalo za građane razumljivo i prihvatljivo obrazloženje vrtoglavog povećanja naknada koje se financiraju njihovim novcem, mogu samo poručiti da će se mojim dolaskom na čelo Zagreba naknade vijećnika uskladiti s objektivnom mogućnošću financiranja naknada sredstvima Zagrepčana i ostati u sadašnjim okvirima”.

Srdačan pozdrav,

Sandra Švaljek T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code