SUSRETI MLADIH DRAMSKIH UMJETNIKA U GAVELLI

SUSRETI MLADIH DRAMSKIH UMJETNIKA U GAVELLI

29. ožujka, 2016.

tdani_ogranka_mladih__foto_andjela_vidic_1

Najmlađi ogranak Hrvatskog društva dramskih umjetnika u suradnji s Gradskim dramskim kazalištem „Gavella“ od 31. ožujka do 2. travnja u atriju ovoga kazališta organizira druge susrete mladih dramskih umjetnika, 2. dane Ogranka mladih. Dani su koncipirani kao platforma za predstavljanje mladih glumaca, redatelja, dramskih pisaca i kostimografa stručnoj i široj javnosti, kroz različite sadržaje.

Oslanjajući se na uspješnu trodnevnu manifestaciju, koja se održala prošloga svibnja, ovogodišnji Dani kroz tri dana u atrij „Gavelle“ donose raznovrstan prognam, na koji je ulaz slobodan. U četvrtak 31. ožujka manifestaciju otvara izložba „Od skice do kostima“ mladih kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj u sklopu koje će ove dvije mlade kostimografkinje prikazati proces nastanka kostima o grube skice, preko tehničkih skica do finalne realizacije kostima u predstavi. Nakon otvaranja izložbe slijedi predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora i redatelja Ivice Kunčevića, koji je svoja razmatranja objavio i u knjizi „Ambijentalnost na Dubrovačku“. U spomenu 400. godišnjice smrti Williama Shakespeare četvrtak završava s večeri poezije na kojoj će, uz poeziju po vlastitom izboru glumci govoriti i Shakespeareove stihove.

Centralno događanje, omnibus pet desetominutnih predstava nazvan Tespijada, održat će se u petak 1. travnja u pet sati. Desetominutne predstave na temu međuljudskih odnosa i tolerancije napisali su mladi dramski pisci Kristina Gavran, Espi Tomčić, Mateja Posedi, Filip Jurjević i Valentina Galijanović, a na scenu u atriju postavit će ih redatelji Frana Marija Vranković, Lovro Krsnik, Iva Srnec, Tena Orečić Tonković i Paolo Tišljarić.

Burza mladih, na kojoj će se predstaviti sedmominutnim programom članovi Ogranka, kao i okrugli stol „Audicije i kastinzi“, na kojem će sudjelovati Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove tv i redateljica Čejen Černić, održat će se u subotu 2. travnja. U subotu će se održati i natjecateljski kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana, a Dane Ogranka mladih zatvorit će druženje uz koncert Filipa Šovagovića i gostiju.

RASPORED DRUGIH DANA OGRANKA MLADIH u ATRIJU GDK „GAVELLA

ČETVRTAK, 31. OŽUJKA

17.00 Otvaranje Dana i izložbe Od skice do kostima kostimografkinja Tee Bašić i Anamarije Filipović Srhoj

17.30 Predavanje o ambijentalnom kazalištu profesora Ivice Kunčevića

21.30 Večer poezije kojom obilježavamo 400. godišnjica smrti Williama Shakespearea. Poeziju će govoriti: Martina Biljan, Matija Major, Selma Mehić, Tena Orečić Tonković, Elena Orlić, Antonia Šašo, Petra Vukelić, Matino Antunović, Emma Martinjak, Svetlana Patafta, Tajna Pešić i Ana Marija Štefanac

PETAK, 1. TRAVNJA

17.00 Tespijada, desetominutne predstave

  • Kristina Gavran: Pijanica, iz drame Gaudeamus igitur

Režija: Frana Marija Vranković

Igraju: Selma Mehić i Elena Orlić

  • Espi Tomičić: Prvo pa žensko. Tragikomedija o rodu (o jeziku)

Režija: Lovro Krsnik

Igraju: Nina Sabo, Antonia Šašo i Monika Mihajlović

  • Mateja Posedi: Baš ovdje i sada

Režija: Iva Srnec

Igraju: Petra Vukelić i Marko Jelić

  • Filip Jurjević: Na dnu cigarete – Epigraf

Režija: Tena Orečić Tonković

Igraju: Martina Biljan i Damjan Simić

  • Valentina Galijanović: Vidim da nas čeka zabavna večer

Režija: Paolo Tišljarić

Igraju: Ana Vučak, Goran Gukšić i Matino Antunović

 

SUBOTA, 2. TRAVNJA

10. 00 Burza mladih i okrugli stol Audicije i kastinzi na kojem sudjeluju Suzana Zubčić iz Val produkcije, Nina Barič i Martina Subašić s Nove tv i redateljica Čejen Černić.

17.00 Kazališni kviz pod vodstvom Šiška Horvata Majcana

21.30 Koncert Filipa Šovagovića i gostiju

www.facebook.com/omhddu

T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code