SUSRET HRVATSKIIH MISIONARA I MISIONARKI

SUSRET HRVATSKIIH MISIONARA I MISIONARKI

4. srpnja, 2015.

MisijePlakat
27. Susret hrvatskih misionara i misionarki održat će se od 6. do 9. srpnja u Sisku i Sisačkoj biskupiji. Susret će okupiti četrdesetak sudionika, a započinje u ponedjeljak 6. srpnja u 19. sati u sisačkoj katedrali, svečanim misnim slavljem koje će predvoditi sisački biskup Vlado Košić.
U utorak, 7. srpnja u 10 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. sisačkog Velikog Kaptola započet će radni dio ovogodišnjeg susreta, a na početku okupljenima će se obratiti sisački biskup Vlado Košić, hvarsko-bračko-viški biskup i predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, ravnatelj Papinskih misija u Hrvatskoj vlč. Antun Štefan i ravnatelj Papinskih misija u BiH vlč. Ivan Štironja.
U drugom dijelu bit će predstavljeni projekti Papinskih misijskih djela, a prisutni misionari svjedočit će svoja misionarska iskustva. U popodnevnim satima misionari će se uputiti u sisačke gradske župe gdje će se sudjelovati na večernjim misama, te tom prigodom vjernicima svjedočiti svoje poslanje.
U srijedu, 8. srpnja, sudionici Susreta misionara uputit će se na studijsko putovanje Sisačkom biskupijom gdje će posjetiti Sisačku katedralu, sisački Arheološki park „Siscia in situ“, Sunju, Hrvatsku Kostajnicu, Svetište Majke naših stradanja u Gori i Kutinu. Putovanje će završiti svečanim misnim slavljem u kutinskoj crkvi BDM Snježne koje će predvoditi predsjednik Vijeća za misije HBK Slobodan Štambuk, s početkom u 18 sati.
Ovogodišnji 27. Susret hrvatskih misionara i misionarki završit će u četvrtak 9. srpnja u 8 sati misnim slavljem u kapeli bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code