SUĐENJE VITEZU JURI ŠIMIĆU U MIRU I TIŠINI

SUĐENJE VITEZU JURI ŠIMIĆU U MIRU I TIŠINI

4. prosinca, 2018.

Mediji o tome šute, ali i hrvatski branitelji, odnosno Udruge proizašle iz Domovinskoga rata. Svaka čast iznimkama. (U ponedjeljak, 3. 12. 2018. u Rijeci je s priličnim zakašnjenjem održan „okrugli stol“ na tu temu, što je za pohvaliti, ili bolje ikad nego nikad.) Šimić je počeo doživljavati nevolje tek kad je objavio knjigu „Bjelovar u Domovinskom ratu“ u kojoj je, kako je istaknuo i prof. dr. Josip Jurčević, „imenom i prezimenom dokazao tko je prema Hrvatskoj postupio kao prema Domovini, a tko kao prema imovini!“

Napisao: Mladen Pavković

Ovih se dana u Županijskom sudu u Rijeci u gotovo podmukloj tišini sudi hrvatskom branitelju Jure Šimiću, koji je tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata kao predsjednik Kriznog štaba Bjelovarsko – bilogorske regije krajem rujna 1991. u Bjelovaru navodno počinio teški ratni zločin nad trojicom pripadnika srbijanske agresorske vojske, jer je zapovijedao (bez dokaza) da se navodno trojicu neprijateljskih zapovjednika iz tadašnje zločinačke bjelovarske kasarne, koji su činili strašna zlodjela krajem rujna 1991. mora – ubiti.

Ključni svjedoci su izjavili da je to čista laž, ali Državno odvjetništvo Republike Hrvatske ipak je više (u potpunosti!) povjerovalo (nedostupnim) srbijanskim vojnicima, koji su, gle čuda, i u Hrvatskoj optuženi za ratne zločine!

Bjelovar u Domovinskom ratu

Suđenje Juri Šimiću, koji je među ostalim i u Bjelovaru još 1989. osnovao Općinski ogranak HDZ-a, bio njegov predsjednik, i na kraju zbog tog čina prekršajni ga je sudac u Bjelovaru 1990. proglasio krivim i osudio (zajedno sa Milanom Bengezom) na novčanu kaznu, traje već punih devet godina, u „miru i tišini“.

Možemo samo pretpostaviti što su taj čovjek i njegova obitelj, doživljavali svih tih godina, ali sudska farsa se nastavlja i dalje.

Mediji o tome šute, ali i hrvatski branitelji, odnosno Udruge proizašle iz Domovinskoga rata. Svaka čast iznimkama. (U ponedjeljak, 3. 12. 2018. u Rijeci je s priličnim zakašnjenjem održan „okrugli stol“ na tu temu, što je za pohvaliti, ili bolje ikad nego nikad.)

Šimić je počeo doživljavati nevolje tek kad je objavio knjigu „Bjelovar u Domovinskom ratu“ u kojoj je, kako je istaknuo i prof. dr. Josip Jurčević, „imenom i prezimenom dokazao tko je prema Hrvatskoj postupio kao prema Domovini, a tko kao prema imovini!“.

E, to mu, kako je rekao, nisu mogli oprostiti te je počeo „lov“ na njega, koji traje, kako smo istaknuli već 9 godina! („Brzo i pravedno suđenje!!!“)

A taj čovjek iznimno je zaslužan što je pobijeđena zločinačka vojna sila u Bjelovaru, a i u Koprivnici, gdje su vojnici JNA (30. rujna 1991.) bez ispaljenog metka napustili ovaj grad. Jer da nije pala bjelovarska vojarna i u susjednoj Koprivnici se zločinačka JNA ne bi predala tek samo tako, uz „čašicu rakije“, koju su prije odlaska s njihovim zapovjednicima, u dobrom raspoloženju, popili pojedini (zaslužni) Koprivničanci.

Narodni heroj iz tzv.Barutane

Nu, dok se u Rijeci godinama u „miru i tišini“ sudi jednom nevinom hrvatskom branitelju, u središtu Beograda, uz najviše vojne i ine počasti, lani je ratnom zločincu majoru JNA Milanu Tepiću, koji je (s crvenom petokrakom na čelu) u Bjelovaru na području tzv. „Barutane“, dok su se 29. 9. 1991.. vodile borbe oko tamošnje kasarne, dignuo u zrak skladište naoružanja, kojom prigodom je smrtno stradalo i 11 hrvatskih branitelja, a više ih je lakše ili teže ranjeno, otkriveno spomen – obilježje te je proglašen „narodnim herojem“. Uz to, nema ulice ili trga diljem Srbije koji ne nosi njegovo ime!

Kako je to Hrvatska mogla dopustiti, zbog čega nije digla „nebo i zemlju“ da se to ne dogodi, tim prije što nam Srbi svako malo, poglavito u četničkim Novostima, drže lekcije iz povijesti? Evo, u najnovijem broju ovog pupovčevog biltena ((30.11.2018.) gotovo čitavog su posvetili uzdizanju bivše, propale Jugoslavije!

To bi isto tako bilo da su nakon II. svjetskog rata neke novine bile posvećene uzdizanju četništva i fašizma!

Drugim riječima, dok se ratnom zločincu Milanu Tepiću u Srbiji klanjaju, a u Hrvatskoj uglavnom ga ni mrtvog ne napadaju, sudi se u beskonačnost hrvatskom vitezu Juri Šimiću, u „miru i tišini“, kako smo već više puta naglasili!

Sramno da sramnije ne može biti! T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ante
  #1 Ante 5 prosinca, 2018, 05:25

  Jebiga, prijatelju Jure, zakazali su naši na račun njihovih svetosavaca i naših Buridanovih magaraca

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 4 prosinca, 2018, 18:37

  POŠTOVANI PRIJETELJI I SVI KOJI DOTIČETE MOJ MARXISTIČKI PORTAL I KOJI ČITATE MOJE KOMENTARE !!!,
  OBAVJEŠATAVAM VAS DA SAM EKS -KOMUNICIRAN CIO MJESEC DANA OD USTAŠKO-NACISTIČKO-RASISTIČKO-ŠOVINISTIČKE HORDE RAZBOJNIKA , MOJA LIČNA KVALIFIKACIJA, STACIONIRANIH KAO TOBOŽ NEKA KOMISIJA ,I TO STANDARDNA ,U REDAKCIJI FACEBOOCA, KOJA KONTROLIRA OBJAVE NA FACERBOOCU ,A NEPRIHVATLJIVE ZA ZLOČINAČKO-KRVOLOČNO-KATOLIČANSTVO, POSEBNO UTEMELJENO U REINKARNIRANOJ STEPINČEVSKOJ DRŽAVI,POBOŽNIH HRVATA ,SLJEDNIKA STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA.
  PO NJIMA RAZLOZI SU SLJJIEDEĆI; ŠTO SE KRITIČKI ,OŠTRO, OSVRČEM NA HRVATSKI I SVE DRUGE NACI- KLERIKALIZME I ŠOVINIZME,SVIH VRSTA I BOJA , A POSEBNO NA VJERSKE ŠOVINIZME ,NA HRVATSKU DRŽAVU KAO KAPITALISTIČKU,KLASNO -KASTINSKU, NA PREDSJEDNICU ,KOJU DEFINIRAM KAO OKTROIRANU,KAO ATLANSKU NAMJESNICU,KAO NEUKU OSOBU ,KAO RELIGIOZNO ZATUCANU I NA KRAJU KAO PROFESIONALNU STJUARDESU.
  SVE JE TO POPRAĆENO JEDNIM JEDINIM KVALIFIKATOM,=UVREDLJIVOST=.DAKLE, TREBA ZAKKLJUČITI DA REDAKCIJA,ODNOSNO STOŽER , FACEBOOKA ,NE ZNA RAZLUČITI ŠTA JE TO UVREDA A ŠTA KRITIČKI ODNOS.
  JA NIKDA NE VRIJEĐAM OSOBU KOJU KRITIZIRAM ,UVIJEK JE OSLOVLJAVAM ,POŠTOVANOM,JER SE STROGO DRŽIM ONIH FILOZOFSKO-MATERIJLISTIČKIH UZUSA KOJI SU UVIJEK I DANAS MJERILO ULJUĐENOG PONAŠANJA MEĐU PARTNETIMA KOJI SE MEĐUSOBNO ILI POJEDINAČNO KRITIČKI OSVRĆU NA NEKOG I NA NEŠTO.UVIJEK JE NA PRVOM MJESTU POŠTIVANJE LIČNOG, FIZIČKOG DIGNITETA I INDIVIDUALNOG IDENTITETA.TAKO SU SE VODILE I UVIJEK VODE RASPRAVE MEĐU LJUDIMA NAŠE EPOHE ,VISOKIH DRUŠTVENIH I POLITIČKIH ZNANOSTI ,DA SE POŠTUJE I CIJENI DIGNITET I INDIVIDUALNI IDENTITET .
  JA SE ,PREMA TOME, DRŽIM TIH KRITERIJA DA NE VRIJEĐAM OSOBU , NEGO KRITIZIRAM NJEZINU PAMET,ODNOSNO SVIJEST KOJU DEMONSTRIRA SVOPJIM PONAŠANJEM I DJELOV ANJEM NA JAVNOJ -DRUŠTVENO-POLITIČKOJ SCENI ,JER FIZIČKI DIGNITET I IDENTITET SE NASLIJEĐUJE, TO JE NEŠTO ŠTO ČOVJEK NE MOŽE MIJENJTI ILI UTJECATI NA NJEGA,A PAMET ,ODNOSNO, SVIJEST SE NE NASLIJEĐUJE ,NEGO OBRAZOVANJEM I ŽIVOTNIM ISKUSTVOM IZGRAĐUJE.PA SVE ŠTO ŽIVA BIĆA GOVORE I RADE ILI PIŠU ,PODLOŽNO JE KRITICI ILI POHVALI NEKIH DRUGIH I DRUGAČIJIH .TAKO RAZMIŠLJANJE JE LJUDSKU ZAJEDNICU DOVELO NA DANAŠNJI STUPANJ LJUDSKE SVIJESTI I STUPANJ PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA KOJE SU GLAVNI I ODLUČUJUĆI ČINBENIK,POKRETAČ, PROCESA PROSPERITETA.
  PREMA TOME ,POŠTOVANI PRIJETELJI I SVI ONI KOJI DOTIČETE OVAJ MARXISITIČKI PORTAL I VI MOŽETE ZAKLJUČITI DA JE STOŽER FACEBOOKA DUBOKO U ZABLUDI ŠTO JE ČINIO PREMA MENI KAO GRAĐANINU I OSOBI KOJA IMA LJUDSKO PRAVO DA SE PREDICIRA I ISTIČE SVOJA POIMANJA SVIJETA I ODNOSA U NJEMU PA I KRITIČKIH OSVRTA NA SVE ŠTO ŽIVI LJUDI ISKAŽU ,RETORIČKI ILI GRAFIČKI,ODNOSNO RIJEČJU I PISANIM PREDICIRANJEM.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 4 prosinca, 2018, 08:31

  Legendo, drži se.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code