GRBIN SE OSRAMOTIO ZBOG GRBA S BIJELIM POLJEM

GRBIN SE OSRAMOTIO ZBOG GRBA S BIJELIM POLJEM

9. rujna, 2019.

 

 

Poštovani Grbin, nalazi se i na crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu, odmah do Hrvatskog sabora (kako to da niste primijetili?), a ima ga i u Budimpešti i diljem BiH.

Grb koji je korišten u NDH, ako ste mislili na njega, to nije to. On vam je-zabranjen!

Što se tiče hrvatskog grba s prvim bijelim poljem, u povijesti našeg naroda se ukazivao i na niz drugih primjera, ali bojimo se da vi to ne bi razumjeli, pa se nećemo truditi ni da vam opširnije objašnjavamo

Napisao: Mladen Pavković

Saborski  zastupnik  Pedja  Grbin nema veze s hrvatskom poviješću. Naime, u subotu, 7.9. 2019. u Lučkom se svečano obilježavala 29. obljetnica osnutka Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko. Gosti i uzvanici među kojima je bio i ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade RH  dr.sc. Davor Božinović sjedili su ispred povijesnog znaka ove proslavljene ratne jedinice za posebne namjene – mača i štita s hrvatskim grbom hrvatske šahovnice koja počinje s bijelim poljem. Ugledavši ovu sliku Grbin je javno postavio pitanje na koje već i djeca  znaju odgovor.

“Može li mi netko objasniti ovaj grb iznad Božinovića. Ono, jedno je kad Francuzi fulaju albansku himnu, ali kad ne znaš svoje simbole…“, napisao je Grbin na Twitteru.

Mač i šahovnica

Ovog jadnog političara i politikanta, kao prvo,  moramo podsjetiti da su u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu hrvatski branitelji ratovali sa oznakama hrvatskog grba, dok su na neprijateljskoj strani ratovali vojnici sa simbolima crvene zvijezde petokrake i četničke kokarde pod kojima je izvršena krvava agresija na RH.

Pripadnici elitne hrvatske jedinice Lučko također su ratovali sa simbolom koji on „ne zna“ što je- mač i hrvatska šahovnica s prvim bijelim poljem. Pod tim znakom su i ginuli, baš kao i HOS-ovci koji u svojoj ratnoj zastavi također imaju grb s prvim bijelim poljem.

Grb s bijelim poljem

Grbinu se također mora objasniti da je i u prvoj varijanti grb SRH (1945.) u sebi sadržavao povijesni hrvatski grb s početnim bijelim poljem, a i da je hrvatska zastava koja je postavljena ispred zgrade Hrvatskog sabora 20.6. 1990. također imala prvo bijelo polje.

Ovakav grb, poštovani Grbin, nalazi se i na crkvi Sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu, odmah do Hrvatskog sabora (kako to da niste primijetili?), a ima ga i u Budimpešti i diljem BiH.

Grb koji je korišten u NDH, ako ste mislili na njega, to nije to. On vam je-zabranjen!

Što se tiče hrvatskog grba s prvim bijelim poljem, u povijesti našeg naroda se ukazivao i na niz drugih primjera, ali bojimo se da vi to ne bi razumjeli, pa se nećemo truditi ni da vam opširnije objašnjavamo. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Bašinac
  #1 Mujo Bašinac 10 rujna, 2019, 22:21

  Naš je sa početnim bijelim,a on sebi neka crta i boji kako ga volja..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. slaven zadravec
  #2 slaven zadravec 10 rujna, 2019, 07:48

  Čini se da autor teksta ne razumije da šahovnica na sv Marku nije grb Hrvatske kao države nego grb Hrvatske kao regije koja ne uključuje niti Slavoniju niti Dalmaciju te tako nije relevantna za ovu raspravu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Bozana Topalovic
  #3 Bozana Topalovic 9 rujna, 2019, 14:34

  Trebate li zajam kako biste očistili svoj dug ili vam je potreban kapital za unapređenje vašeg poslovanja? jesu li vas odbile banke i financijske agencije. kontaktirajte nas na [email protected] nudimo kredit po kamatnoj stopi od čak 2% uz registracijsku naknadu ili dodatnu naknadu, uz guareen prijenos kredita izravno na vaš bankovni račun u roku od 15 min od zahtjeva za kredit.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Monika koscak
  #4 Monika koscak 9 rujna, 2019, 10:27

  Jeste li u potrazi za vrlo istinske kredite po povoljnom kamatnom stopom od 2%, na temelju povoljnih kredita uvjetima?
  Treba li vam zajam da riješite svoj dug ili plaćate račune? Jeste li bili odbili cijelo vrijeme sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su:
  * Zajmovi
  * Krediti za nekretnine
  * Poslovni zajmovi
  * Hipotekarni zajmovi
  * Kućni zajmovi
  * Zajmovi za konsolidaciju dugova
  * Osobni zajmovi
  Zadovoljstvo korisnika naš je cilj kada se prijavljujete s nama, prijavljujete se na pouzdano poduzeće koje brine o vašim potrebama financiranja. Mi ćemo se pobrinuti za vas tijekom cijelog procesa E-mail nas at:[email protected]

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 9 rujna, 2019, 10:01

  Ni “hrvatski” povjesničari ne znaju baš puno o tome, što se čudite.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 9 rujna, 2019, 07:15

  Ima takvih još. Idu kraj crkve i gledaju vrane.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code