Preko pedeset godina povijesti bluesa

Preko pedeset godina povijesti bluesa

13. srpnja, 2011.
Print Friendly, PDF & Email


Živuće legende blues glazbe surađuju na albumu Chicago Blues

Album posvećen Chicago bluesu ne bi bio potpun bez sudjelovanja dvojice najomiljenijih blues glazbenika tog grada, Buddyja Guyja i Jamesa Cottona. Radi se o albumu pod naslovom “Chicago Blues: A Living History – The Revolution Continues.”

Preko pedeset godina povijesti blues glazbe odražava se u izvedbama vodećih Chicago izvođača, kao što je Billy Boy Arnold u skladbi „He’s A Jelly Roll Baker.“ Ta pjesma vuče korijene iz 1942. godine, kada ju je snimio veliki gitarist Larry Skoller za diskografsku kuću Bluebird. Prvi album „Chicago Blues: A Living History“ bio je objavljen 2009. uz pohvalne kritike, i nominaciju za nagradu Grammy za album tradicionalnog bluesa. To je inspiriralo producenta Larryja Skollera da se vrati u studio s postavom punom zvijezda. Skoller kaže da nije mogao propustiti priliku da surađuje s nekom do živih legendi današnjice.

“Za drugi album, pitanje je bilo kako ga možemo unaprijediti i dalje razviti. Jasno nam je bilo da trebamo uključiti više izvođača koji su bili ključni u razvoju glazbe i koji su još tu,” kaže on.

 Sedamdeset četverogodišnji  gitarist Buddy Guy je još uvijek tu, i pokazao je da je u odličnoj formi u izvedbi skladbe “First Time I Met The Blues.“

“On je došao i bio je nevjerojatan. Toliko je pun snage i odlično pjeva i svira gitaru. Bilo je 11 sati ujutro, on je tražio da snimamo ujutro jer se tad osjeća najbolje u studiju. Došao je i bio odličan,” kaže Buddy Guy.

Na albumu također nastupaju gitaristi Magic Slim i Ronnie Maker Brooks, kao i pjevači Mike Avery i Zora Young. Uz majstora usne harmonike Billyja Brancha i Billyja Boyja Arnolda, ovaj album označava povratak gitarista Lorrieja Bella, Carlosa Johnsona i Johna Primera, uz pratnju sastava The Living History Band.

Izvor:www.voanews.com

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<