SUDAC KOLAKUŠIĆ OTEZAO STEČAJ SOLIDOM ŽUŽIĆA

SUDAC KOLAKUŠIĆ OTEZAO STEČAJ SOLIDOM ŽUŽIĆA

15. rujna, 2017.

 

Kolakušića brine 20 tisuća državnih kuna, i to protivno zakonu jer je zakonodavac ne ovlastio, nego naložio Fini da podnosi prijedloge i to bez plaćanja, no ne brine ga što u ovom predmetu, ta ista država i Grad Zagreb potražuju 25 milijuna kuna, dok sveukupno stotinjak vjerovnika potražuje oko 300 milijuna kuna

Tekst: Igor Petrović / Z1 televizija

FINA je zatražila stečaj Solidum Žužića d.o.o. iz Petrinje 21.12.2016. Zanimljivo, i ovaj sudski predmet, kao i onaj Žužićeva centra na Jankomiru iz 2014., dolazi u ruke Mislava Kolakušića.

Po propisanim rokovima Kolakušić je, s obzirom na spomenuti datum 21.12.2016., trebao održat ročište najkasnije krajem veljače i odlučiti ide li tvrtka u stečaj ili ne. No, iz Ministarstva pravosuđa su nam odgovorili kako je prosjek za donošenje takvih odluka 113 dana. Dakle, oko 3 i pol mjeseca. Kad se sve oduzme i zbroji Kolakušić je otprilike sredinom travnja ove godine trebao odlučiti.

No, predmet drži u ladici mjesecima. Zašto? Sporo pravosuđe, prenatrapane ladice ili nešto drugo?

Naime, sve dok sudac Kolakušić ne pokrene stečaj Željko Žužić s novcem i imovinom tvrtke iz Petrinje može raditi što hoće – seliti novac s računa na račun, rasprodavati imovinu i tako dalje. Tako je Žužić prijavio da pokretnine te tvrtke vrijede oko pola milijuna kuna, no naši visoko pozicionirani izvori iz Porezne uprave te Ministarstva financije govore kako je navodno riječ o čak pola milijuna eura vrijednim pokretninima, među ostalim, i strojevima. S obzirom da Kolakušić ne donosi odluku o stečaju, mjeseci prolaze, a Željko Žužić rasprodaje strojeve i novac sjeda firmi Kostko – firmi njegova sina, Tina Žužića!

Z1 istražuje

Prije otprilike tjedan dana Z1 TV počela je slati mailove Ministarstvu pravosuđa, FINI, DORH-u, Trgovačkom sudu i drugima, a tražili smo i izjavu suca Kolakušića – video ili audio izjavu nije dao,

već je odgovorio SMS-om: ‘NE KOMENTIRAM KONKRETNE PREDMETE. A SADA SAM UZEO KRATKU STANKU OD MEDIJSKIH ISTUPA.’

Dakle, u trenutku kada Z1 televizija počinje istraživati ovaj slučaj, sudac Kolakušić odlučuje, kako kaže, uzeti pauzu od medija.

Uoči objave našeg priloga 13.9.2017 Kolakušić donosi rješenje za Žužićev predmet dan prije, 12.9.2017

Bizarna odluka

U pomalu bizarnom obrazloženju odluke Kolakušić smatra da je Žužić zatražio predstečaj kako bi se zapravo proveo stečaj, a stečajni troškovi od 20 tisuća kuna pali na teret državne blagajne, odnosno Republike Hrvatske. Dakle, Kolakušića brine 20 tisuća državnih kuna, i to protivno zakonu jer je zakonodavac ne ovlastio, nego naložio Fini da podnosi prijedloge i to bez plaćanja, no ne brine ga što u ovom predmetu, ta ista država i Grad Zagreb potražuju 25 milijuna kuna, dok sveukupno stotinjak vjerovnika potražuje oko 300 milijuna kuna!

Naši dobro upućeni izvori govore kako je Kolakušić nepokretanjem stečaja, s jedne strane onemogućio naplatu vjerovnika, a s druge Žužiću i dalje omogućio da rasprodaje imovinu tvrtke, ako je uopće u njoj više i ima.

Tako je ova odluka, ističu naši izvori, donesena na štetu vjerovnika, a u korist Žužića i njegove još jedne u nizu tvrtki sličnog imena, ovaj put iz Petrinje!

Detaljno je sa slučajem upoznat Slavko Linić koji je bez zadrške rekao kako ga treba istražiti DORH!

Razgovarali smo i s bivšim ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem koji je rekao kako suci ‘govore’ kroz svoje presude, te da moraju povući granicu između svog sudačkog posla i izlaska u političku sferu.

Je li Mislav Kolakušić borac za pravdu, malog čovjeka i stručnjak koji razumije i ovršni i zakon o predstačajnim nagodbama te porez na nekretnine, a razumije se i u arbitražu? Ili mu mediji služe za dobru promociju, odnosno svojevrsni štit?

https://www.youtube.com/watch?v=fvPbxRpJ8p4

T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 15 rujna, 2017, 12:13

    Predsjednica i Premijer tuga nevolja i jude Hrvatskoga naroda.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code