ŠTO MISLITE HOĆE LI ENGLEZI BITI KAŽNJENI UTAKMICOM BEZ PUBLIKE?

ŠTO MISLITE HOĆE LI ENGLEZI BITI KAŽNJENI UTAKMICOM BEZ PUBLIKE?

11. lipnja, 2016.
Print Friendly, PDF & Email

 

Na dan početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj stigle su nam i prve snimke navijačkih nereda. Engleski huligani napravili su potpuni kaos u centru Marseillea, tako da je posla imala i policija. Mediji pišu da su pijani i borbeni engleski huligani doslovno porazbijali centar Marseillea, u kojem više od trećine stanovništva čine muslimani te da su usto prizivali ISIL!

Napisao: Mladen Pavković

Mnogi nas u svijetu pljuju i gaze, a mi šutimo, ili se pravimo da ništa nismo vidjeli i čuli. Tako je među ostalim Fifa zbog neprimjerenog navijanja hrvatskih navijača na prijateljskim utakmicama s Izraelom i Mađarskom kaznila hrvatsku nogometnu reprezentaciju s dvije utakmice kvalifikacija za SP bez gledatelja i sa 150.000 švicarskih franaka.

Kažnjeni smo zbog rasističkih i diskriminirajućih poruka navijača, točnije „dva slučaja veličanja ustaštva“.

Hrvatska će tako prve dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. igrati pred praznim tribinama – protiv Turske 5. rujna i Finske 9. listopada.

Bez publike, igrali smo i protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016.

Tako drastične kazne malo je dobila koja nogometna reprezentacija (uglavnom se sankcioniralo novčanim iznosima).

Huligani napravili kaos

No, što je sad ovo? Na dan početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj stigle su nam i prve snimke navijačkih nereda. Engleski huligani napravili su potpuni kaos u centru Marseillea, tako da je posla imala i policija. Mediji pišu da su pijani i borbeni engleski huligani doslovno porazbijali centar Marseillea, u kojem više od trećine stanovništva čine muslimani te da su usto prizivali ISIL!

A protiv ISIL-a, odnosno islamske države, koja prijeti normalnom životu gotovo cijelog svijeta, kao primjerice nekada njemački i ini fašizam, bore se najveće vojne sile, pa i Engleska i Francuska.

Što mislite da će Fifa sada oštro kazniti englesku nogometnu vrstu? Ni govora! Svi će to prešutjeti, čak i hrvatska ekstremna ljevica koja kad samo čuje da je netko javno uzviknuo „Za dom!“ odmah po svijetu šalje dopise i urgira da se u Hrvatskoj „budi fašizam“!

Osim toga, fašistima i ustašama naziva se Hrvate kad negdje naprave sličan incident, s daleko manjim posljedicama nego što je bio ovaj u Marseilleau.

Inače, u nogometu nema gluplje kazne nego što je ova – bez gledatelja.

Domaći i strani fašisti

No, trebalo bi razmišljati i o kažnjavanju onih koji neprestano Hrvate poistovjećuju s ustašama, fašistima i sličnima (dobro da nam još ne kažu da se borimo za ISIL!).

Ustaše se nisu borile ni u Domovinskome ratu, ali četnici i fašisti – jesu, samo s druge strane.

Tijekom srpske i ine agresije borili smo se i protiv domaćih izdajnika i ekstremnih hrvatskih ljevičara, koji ni danas ne prihvaćaju hrvatsku državu.

Mnogi u svijetu žele da zaboravimo ono što smo prošli tijekom stvaranja hrvatske države.

To nam „domaći i strani fašisti“ ne će i ne mogu zaboraviti, (poglavito hrvatsku državu!), tim više što svi i te kako znaju da u Hrvatskoj nema ustaša, a još manje fašizma!

Ali… što bi se dogodilo s hrvatskom nogometnom reprezentacijom da su se na otvorenju Europskog prvenstva njezini navijači ponašali kao – engleski?

Da su javno uzdizali kao i oni Islamsku državu?

Zašto sad „svi“ šute na ono što smo vidjeli u Marseilleu? T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<