NAJNOVIJE NA PORTALU

ŠTO JE S REGISTROM BRANITELJA?

ŠTO JE S REGISTROM BRANITELJA?

20. siječnja, 2015.

Objavljen-Registar-hrvatskih-branitelja_ca_large

Što su branitelji dobili od “najčasnijeg popisa u povijesti”?

Napisao: Mladen Pavković

Fotografija: www.novilist.hr

Što se dogodilo, odnosno što se događa s Registrom hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kojeg je još 19. prosinca 2012. javno objavio ministar branitelja, bez branitelja, Predrag Matić? Naime, tom prigodom na svečanosti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, Matić je uz ostalo naglasio da je riječ o najčasnijem popisu u hrvatskoj povijesti te da su imena koja čine Registar u samom temelju Hrvatske. Uz to je i dodao kako njegovom objavom počinje i potraga za lažnim braniteljima! Namjera registra bila je i ta da pomogne braniteljima, ali registar se pretvorio u lakrdiju. Kao prvo, još do danas nije objavljeno koliko je tzv. lažnih branitelja, a još manje njihova imena. Drugo, po čemu je to “najčasniji popis u hrvatskoj povijesti”, kad većina onih čija imena možemo pročitati u registru i dalje žive na margini, a veliki broj časnih branitelja, stradalnika i dragovoljaca se smrzava, ispred Matićeva ministarstva, u šatoru u Savskoj 66 u Zagrebu, gdje traže svoja prava i dostojanstvo, da prije svega zajedno sa svojim obiteljima mogu živjeti kao ljudi. Matić također još nije objavio je li se od objave ovog dokumenta broj branitelja smanjio ili povećao?

REGISTAR JE PREVARA I FIJASKO

Ministar branitelja, bez branitelja, rekao je da će se njegovom objavom tek vidjeti tko su oni koji su se okoristili statusom branitelja te da će takvima na vrata pokucati policija i pravosuđe. Međutim, osim još jedne lažne skrbi za hrvatske branitelje ništa se nije dogodilo. Čak se više i ne priča o Registru branitelja, kao da je u zemlju propao. Oni čija se imena nalaze u ovom “najčasnijem popisu” (osim Matića i njemu sličnih) nisu dobili ništa, čak ni, da se malo našalimo, “pohvalnicu”, dok oni čija se imena ne nalaze na ovom popisu niti ne spominju registar, niti ih je imalo sram što se njihovo ime ne nalazi tamo. Osim toga, registar je prevara već i po tome što je objavljen isključivo u elektroničkom obliku, pa nitko ne zna, niti može vidjeti, čija se sva imena nalaze u tom “slavnom” popisu. Zašto i zbog čega nije objavljen kao tiskana publikacija, tim više što je riječ o “najčasnijem popisu u hrvatskoj povijesti”?

Stoga, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) traži i zahtjeva od ministra Matića da organizira “okrugli stol” ili tribinu, ili da se napokon javno oglasi u svezi objavljivanja registra, pa da točno znamo što su dobili, a što izgubili ljudi koji se nalaze na ovom popisu, od kojeg smo svi iznimno mnogo očekivali, a koji se, na žalost, na kraju pretvorio u obični “fijasko”.

ŠTO JE S REGISTROM DEZERTERA I PROFITERA?

Zanimalo bi nas samo jedno ime iz ovog registra kojem je u bilo čemu pomoglo što se našlo u “najčasnijem popisu”? Branitelji i dalje moraju obilaziti brojne šaltere, dokazivati da su bili u ratu i tome slično, tako da ovaj Matićev projekt uistinu ne služi “ničemu”, osim srpskim i inim agresorima te domaćim izdajicama da znaju tko se protiv njih borio, pa da im na račun toga još više otežaju život.

Prigodom objavljivanja registra bilo je riječi, zar ne Matiću, da će se objaviti i registar imena agresora i okupatora, pa i tajkuna, izdajica i dezertera. Ništa se od toga nije ostvarilo.

Dobili smo jedino, kao što smo rekli, “najčasniji popis u hrvatskoj povijesti”, a u njemu je najviše onih koji traže svoja prava i dostojanstvo pred Matićevom rezidencijom – nezadovoljni i Matićem i registrom!

Stoga se pitamo, zbog čega je toliko branitelja i stradalnika i dalje nezadovoljno, kad su njihova imena napisana “zlatnim” slovima u “hrvatskoj Bibliji”, odnosno Registru hrvatskih branitelja? T

14 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 20 siječnja, 2015, 22:16

  Jer predratni ,kronični alkoholičar po imenu KORADE prije nego li je krenuo vatrenim oružjem oduzeti život bilo kojem pripadniku hrvatske policije ,što je u konačnici i učinio,trebao je već davno prije toga biti eliminiran odn. izoliran ,imobiliziran na svaki način a u smislu toga da bi on po osnovi zakona o posjedovanju i nošenju vatrenoga oružja bio relevntan isto oružje i koristiti a kasnije i zlorabiti….

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 20 siječnja, 2015, 22:21

   Od UMJETNO STVORENI RVI poput kvazi generala Koadea i Djure Glogoškog i nije očekivati ništa drugo nego li napade u smislu uništenja vladajućih a legalno izabranih struktura RH i to iz samo njima kao i njihovim huškačima znanih razloga.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 20 siječnja, 2015, 22:04

  Sve što dalje idu novinski napisi o kvazi dragovoljcima i generalima “”domovinskoga rata “”poput GENERAL-AUTOELEKTRIČARA,GENERAL – VODOINSTALATERA ,GENERAL – ŠOFERA “”D”” KATEGORIJE,GENERAL-DRAGULJARA ,general- pukovnika povijesničara tuđmana ,SVE JE I VIŠE NEGO LI RAZVIDNO DA JE I Đuro Gogoški pripadnik iste elite no u konspirartivnom obliku na način partizansko komunističkih ćelija instruiranih da djeluju po naređenju onih struktura koje su njih i stvorile da iste zaštite onda i tamo gdje se za to ukažu potrebe….i kuda ćeš ti GLOGOŠKI begati onda kada opet zasviraju sirene za ratnu uzbunu…dal će tebi četnici oprostiti tvoju izdaju…???…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 20 siječnja, 2015, 22:30

   ĐURO GLOGOŠKI odjebaxti će tebe oni poput i na način kada je Ante Pavelić odjexbo svoje bojovnike i uteko pokravši svo zlato iz NDH…a ti ĐURO HENDIKEPIRNI jebaxti ćeš majku svoju ..živi bili pa vidjeli….

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. Slučajni komentator
  #3 Slučajni komentator 20 siječnja, 2015, 20:22

  Izbrisan je i jedan dio feljtona pokojnog minisrea Boljkovca a koji u naslovu govori o jednom budućem svjedoku na sudu u Njemačkoj. A na jednom referendumu prikupljeno je dovoljno glasova za razno-razne registre i objavu istih, ali to se sve još nalazi negdje u debelom pacanju.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 20 siječnja, 2015, 21:20

   SLUČAJNI,nisam uspio definirati pod čijim patronatom djeluje ovaj portal Dnevno.hr no svojim dalnjim pisanjem svakako ću i to otkriti.Brisanje komentara od strane portala na kojem su isti po nekome objavjeni predstavlja atak na slobodu javno izrečenih svojih misli i direktno je u sukobu sa svim pozitivnim zakonskim propisima koji tu sferu definiraju.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 20 siječnja, 2015, 20:09

  Dakako da ima komentara po ovome članku no isti jesu promtno izbrisani sa ovoga portala.Nekoga ovdje izgleda ne obvezuje zakon o slobodi javnoga izražavanja .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code