PAVKOVIĆ: GENERALI ISPRIČAJTE SE BRANITELJIMA

PAVKOVIĆ: GENERALI ISPRIČAJTE SE BRANITELJIMA

16. travnja, 2022.

 

Piše: Mladen Pavković

Hrvatski generali: Ante Gotovina, Ivan Čermak, Ljubo Ćesić Rojs, Marinko Krešić, Pavao Miljavac i admiral Davor Domazet Lošo napokon su skinuli maske.

Naime, u svom pismu, koje im je sastavio i dao na potpis notorni Ante Nobilo, da se založe da se pomiluju  nekadašnji istaknuti rukovoditelji zloglasne Udbe Josip Perković i Zdravko Mustač, koje je njemački sud osudio na doživotne kazne zatvora, neshvatljivo su se priklonili bivši komunističkim zločincima.

General Ivan Čermak također se u povodu toga oglasio i rekao: „Svi stojimo iza svojih potpisa!“

Pa, ako je tako, onda nam neka kontraverzni Čermak  objasni kako se u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata enormno obogatio, na temelju kojih zasluga je dobio čin generala, a poglavito s kakvim se poslovima bavio do stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, odnosno jesu li mu u njegovu vrtoglavu poslovnom uspjehu  pomogli i neki bivši Udbaši?

Što na ovom popisu radi ime Marinka Krešića, koji je nema tome dugo izabran za predsjednika Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), i koji se zalagao da se u ovu udrugu vrate i neki generali poput časnog i uvaženog Ivana Tolja, koji su rekli „zbogom“ svojim suborcima i prijateljima uvidjevši kuda plovi ovaj generalski brod.

Stoga, generalu Krešiću, pod hitno povucite svoj potpis i ispričajte se hrvatskim braniteljima i stradalnicima, ili jednostavno dajte ostavku na svoju dužnost.

Zasluge u ratu

U Nobilovu pismu kojeg su potpisala šestorica hrvatskih generala uz ostalo se naglašava da  Perković i Mustač imaju velike zasluge u Domovinskome ratu, odnosno stvaranju hrvatske države. To bi otprilike značilo i da je „Udba stvorila hrvatsku državu“!?

Nu, zbog njihovih zasluga u Domovinskom ratu nitko ih nije optužio ni sudio, a za to su dobili i niz privilegija, priznanja i odličja. Ništa se nije dogodilo ni Perkovićevu sinu koji je čitavo vrijeme bio (i ostao) „prvi“ tajni agent na Pantovčaku!

Ako je ova šestorka već željela pomoći (zašto, zbog čega?) bivšim okorjelim i dokazanim Udbašima, onda su se prije toga na isti ili sličan način trebali založiti i da se pomiluju hrvatski junaci poput Merćepa, Glavaša, Milankovića, Kordića, Koradeja, Vučemilovića, Hrastova, Marića, Norca, Brodarca, Klemma i niz drugih znanih i neznanih koji su zasigurno i možebitno više i poštenije dali za stvaranje hrvatske države od ova dva bivša Udbaša.

Također se postavlja pitanje -koliko su navedeni generali, a osobito Čermak, pomogli tzv. običnim braniteljima i članovima njihovih obitelji?

Ako srama imate

Naime, jeste li svih ovih godina vidjeli generala Čermaka na nekom skupu ili tribini gdje se raspravljalo o životnim pitanjima ljudi koji su bili prvi kad je trebalo i koji se poput njega nisu  imali prilike obogatiti, već i dalje uglavnom žive „od zraka“?

Ako se Hrvatski generalski zbor (HGZ) u kojem ima i vrijednih i poštenih domoljuba, (svaka čast!), i dalje misli baviti traženjem pomilovanja za bivše Udbaše, onda nam takva udruga ne treba ili bi bilo bolje, da se malo našalimo, da promijeni naziv u „društvo ljubitelja janjetine“.

Generali, sram vas može biti, ako srama imate, jer sve što ste dosad dobro napravili ovim činom – otišlo je niz vjetar! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 19 travnja, 2022, 20:10

  NARODE HRVATSKI,
  KAKADA SE U DVORANI LISINSKI OKUPILA SE LIGA ,KATOLIKA ,KLERIKALNO-NACISTIČKE,DUHOVNE I POLITIČKE PROVENIJENCIJE, UGLAVNOM POTOMCI STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA,KRVOLOKA ,KOJI SU SE OKUPILI POD DUHOVNIM NAZOROM ZLOČINAČKE CRKVE U HRVBATA, DA HRAVTSKI NAROD PONOVNO VRATE U ONA VREMENA KADA SU NJIHOVI OČEVI I DJEDOVI POD VOSTVOM ,OPET NJIHOVE ZLOČINAČKE CRKVE ,KAO QUISLINSI 1941 ORAGNIZIRANI U ESKADRONE SMRTI ,ČISTILI OVU HRVATSKU OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJH I NAPRAVILI ZLOČINE KOJI SE NI DO DANAS NISU I NE MOGU ZABORAVITI. DANAS SU NA SVE NAVEDENE POVIJESNE ZOČINAE NADOVEZALI I VJERSKI RAT U HRVATSKLOJ KOJI IH JE USTOLIČILO NA KORMILU HRVATSKE DRŽAVE NA ČELU SA KATOLIČKIM PROZELITOM, KRUPNOZUBIM STOŽERNIKOM TUĐMANOM .
  I ČITAV ONDAŠNJI SKUP JE USMJEREN NA PONOVNO VRAĆANJE NA KORMILO DRŽAVNE VLASTI NUDEĆI NAM KRIŽASKO RATNO SJEĆANJE KAO DAR S’ NEBA.!!!

  PONOVNO ,KATOLIČKI TALIBANI ,DINARSKOG OSOJA I PRISOJA, POD BARJAKOM SVOJE SVETE MATERE CRKVE, POKUŠAVAJU HRAVTSKOM KORPUSU ,ONOM NAJVEČEM DIJELU , PRIŠITI ETIKETU DA SMO SVI KRIŽARSKOG SOJA I DA SMO SE KRAJEM 2O-TOG STOLJEĆA JOŠ JEDANPUT VARTILI U RASPUČA I BESPUĆA NDH-AZIJE ,KOJU SMO ISPRATILI ,1945 GODINE, KAO NAJVEĆU LJUDSKU SRAMOTU I CRNI BILJEG KOJI JE NARODNA SOCIJALISTIČKA REVOLUCIJA , UZ VELIKE ŽRTVE, SREĆOM, ZASJENILA .
  I ŠTA NAM SE TO DANAS PREZENTIRA ???OPET SJEĆANJE NA RUŽAN DIO NAŠE POVIJESTI KADA NAS JE TUĐMAN,ČOVJEK KOJI SE U SEDAMDESTIM GODINAM SVOGA ŽIVOTA PONOVNO VRATIO SVOJOJ RELIGIJI , KOJU NIJE U SVOJOJ SVIJESTI NIKADA PREVLADAO, DA GA DANAS PRIZIVAMO U SJEĆANJE ,ZANEMARIVŠI SVE ZLOČINE KOJE JE SVOJIM STOŽEROVANJEM PROIZVEO ,SKORO ISTE KAO NJEGOV UZOR ZLOČINAČKA STEPIČEVA NDH-AZIJA. DAKLE , 45 GODINA JE FINGIRAO ILI LAŽNO PREDSTAVLJAO SEBE U DRUŠTVENOJ STRUKTURI ODGOVORNIH LJUDI, SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVIJE ,DA BI SE DEVEDESETIH GODINA POLITIČKI I RELIGIOZNO PREDICIRAO KAO IZVORNI NASLIJEDNIK STEPINČEVE ZLOČINAČKE IDEJE STVARANJA ČISTE HRVATSKE NACIONALNE DRŽAVE SA KARANFILOM ZAKIČENE ČISTOĆE OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH, KOJA JE ,KAKO REKOH U UVODU BILA I OSTALA CRNA RUPA U NAŠOJ POVIJESTI KOJU JE SOCIJALISTIČKA NARODNA REVOLUCIJA ZASJENILA, UZ OGROMNE ŽRTE ONOG NAJVEĆEG DIJELA HRVATSKOG KORPUSA.

  POVIJESNA JE ISTINA DA SE BOLESNO AMBICIOZNO PREDAO VJERI I CRKVI JER SE SAMO U SIMBIOZI SA MOĆNOM CRKVOM, TAKVI NEINVENCIOZNI, NEOBRAZOVANI ,DRUŠTVENO- POLITIČKI NEAFIRMIRANI U JAVNOSTI A ŽELJNI VALASTI ,ŽELJNI VLADATI, A POVIJESNO VRIJEME, VRIJEME HLADNOG RATA, BILO JE NAJPOGODNIJI MOMENAT DA SE NETKO UZ POMOĆ CRKVE ŽELI REVOLUCIONARNO OČITOVATI PROPTIV KOMUNIZMA, PROTIV SOCIJALISTIČKOG DRUŠTVENOG UREĐENJA U HRVATSKOJ ,U JUGOSLAVIJI, ŠTO ZANČI POSTATI SLJEDBENIKOM ANTIKOMUNISTIČKE HOSTERIJE KATOLIČKOG ZAPADA ,POD POKROVITELJSTVOM AMREIČKE POLITIČKE I DUHOVNO VATIKANSKE AFILIJACIJE ,ZAPADNE NJEMAČKE I POMAKNUTI CRTU ZAPADNE IMPERIJE PREMA ISTOKU ,SVE DO ISKRENE SAVEZNICE ,ONE HITLEROVE, BUGARSKE KAO ŠTO JE BILA I NDH-AZIJA. OBADVIJE SU UVJEK BILE NA USLUZI KATOLIČKOM ZAPADU ,A POSENBO U DOBA NACIZMA ,JER IH JE I TADA VATIKAN UPREGNUO U PROGRAM ČISĆENJA SVOJIH DRŽAVA OD SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH.
  VRATIMO SE NAŠEM STOŽERNIKU ,SAMOUKOM POVIJESNIČARU, KATOLIČKOM PROZELITU , DA JOŠ JEDNOM KONSTATIRAMOM DA JE KAO SLUGA SVETE MATERE CRKVE U HRVATA ,U SIMBIOZI SA NJOM ORGANIZIRAO VJERSKI RAT NA OVIM PROSTORIMA ,DA JE SVOJIM OPREDJELJENJEM ,KAO NACIŠOVINISTA ,KATOLIČKI PROZELIT ,VODIO POLITIKU ETNIČKOG ČIŠĆENJA,ORGANIZIRAJUĆI PARVOJNE FORMACIJE NA TLU HRVATSKE DOK JE U SVIM VOJARNAMA BILA STACUIONIRANA VOJSKA JOŠ EGZISTIRAJUĆE SOCIJALISTIČKE DRŽAVE JUGOSLAVIJE. CRKVA GA JE U SVEMU PODRŽAKLA I BLAGOSILJALA I POSTICALA NA ETNIČKO ČIŠĆENJE ,NA ISTI NAČIN KAKO JE 1941 GODINE TO ČINIO STEPIBNAC.
  SVI KOJI MISLE ,U NAJMANJU RUKU ZDRAVIJM RAZUMOM , A ŽIVJELI SU TO VRIJEME ,BILI SMO SVEDOCI TUĐAMNOVE PLJAČKAŠKE ,ZLOČINAČKE I KORUMPIRANE POLITIKE ,ZBOG ČEGA BI ,DA GA JE ŽIVOT POSLUŽIO JOŠ NEKO VRIJEMA ,BIO U KAVEZU MEĐUNARODNOG SUDA PRAVDE U HAGU KAO PRAVI I ISTINITI KRIVAC ZA RATNE ZLOČINE ,RAZARANJA ,PLJAČKU KONFISCIRANE RADNIČKE -NARODNE IMOVINE I ŠTO JE NAJGORE ZA ETNIČKO ČIŠĆENJE KOJE JE ON ,SA SVETOM MATEROM CRKVOM ISPLANIRAO I PROVEO KRIŽARSKIM ESKADRONIMA . NARAVNO , SVE JE BILO U DOGOVORU SA ONOM TAMO ZLOČINAČKOM PRAVOSLAVNOM, RASKOLNIČKOM POSESTRIMOM, ČIJE SUPARNIŠTVO TRAJE OD RASKOLA U 11 STOLJEĆU ,ALI I POVREMENIM SPORAZUMIMA ČIJA JE POTVRDA PODJELA BOSNE.
  NESMIJE SE ZABORAVITI DA JE SVA TA UJDURMA BILA I OSTALA PROGRAM CIE I VATIKANA ,ZA POMICANJE CRTE ,TAKOZVANOG DEMOKRATSKOG KAPITALIZMA NA ISTOK ,SVE DO =CARSTVA ZLA = SSSR-A ,KAKO SU GA IMENOVALI NA ZAPADU =KATOLIČKI DEMOKRATI=.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code