STJEPAN ŠTERC POTVRĐEN ZA MINISTRA

STJEPAN ŠTERC POTVRĐEN ZA MINISTRA

15. siječnja, 2016.

Geograf sa zagrebačkog PMF-a, dr. Stjepan Šterc, u ovom trenutku jedini je siguran član nove vlade Republike Hrvatske i mandatara Tihomira Oreškovića u novoformiranom ministarstvu obitelji, useljeništva i demografskog razvoja. Sve druge ministarske pozicije još su uvijek nepoznanica u kadrovskoj križaljci Domoljubne koalicije i Mosta.
Stjepan Šterc je magistrirao 1987., a doktorirao  2012. godine. Od 1991. do 2003. godine  radio je u Vladi RH, Ministarstvu vanjskih poslova te bio pomoćnik ministra razvitka i obnove i obrane, te djelatni časnik Hrvatske vojske. Sudionik je Domovinskog rata te je od studenoga 1991. obnašao dužnost ravnatelja Odjela za specijalni rat Ministrastva obrane RH.
Jedan je od osnivača Instituta Ivo Pilar, Hrvatskih studija i časopisa Društvena istraživanja i jedan od autora „Nacionalnog programa demografskog razvitka Republike Hrvatske”, „Zakona o otocima”, „Studije o razvitku područja posebne državne skrbi”, te bio član Vijeća za demografski razvitak RH, član Savjeta za prostorni razvoj RH, član Predsjedničkog vijeća, član Povjerenstva za sukcesiju Vlade RH i bio svjedok u Haagu u obrani hrvatskih generala. 
Predavao je na Hrvatskim studijima, a sada predaje na Ratnoj školi i Geografskom odsjeku PMF-a Sveučilišta u Zagrebu kolegije Uvod u geografiju, Demogeografiju, Stanovništvo Hrvatske, Teorijsku geografiju, Historijsku geografiju Hrvatske i Uvod u istraživački rad. Objavio je 40-tak znanstvenih radova, 16 studija i elaborata i 34 stručna rada.T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. DeeDee
  #1 DeeDee 17 siječnja, 2016, 16:36

  To je čisti promašaj! Dr. Šterc je vrhunski znanstvenik, ali između toliko prodanih duša i stranih plaćenika koji će nastaviti rasprodavati i uništavati NIŠTA neće moći napraviti!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Zlatko1
  #2 Zlatko1 16 siječnja, 2016, 17:35

  Ako je istina, vrlo sam zadovoljan. Dr. Šterc je među najboljim stručnjacim za demografiju u i izvan RH, poželimo mu svi uspjeh i najbolje rezultate u radu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Đapić
  #3 Đapić 16 siječnja, 2016, 06:58

  Dobro nam došli ministre obitelji, useljeništva i demografskog razvoja! Želim vam uspješan rad na tom polju.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 17 siječnja, 2016, 16:29

   Konacno da smo dobili strucnjaka i znanstvenika koji ce se zalagati u novoj Vladi RH za pvratak hrvata iz svijeta i pokrenuti Projekt o “DEMOGRAFSKOM KOLAPSU HRVATSKE”

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 15 siječnja, 2016, 17:54

  Kaj bu on radil kad nema novca za otvaranje posla, a oni kaj još delaju, jedva da imaju za režije pa im nije na kraj pameti imat više od jednog djeteta.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code