STIPE MESIĆ SPAŠAVA ISMAILA MORINU

STIPE MESIĆ SPAŠAVA ISMAILA MORINU

3. kolovoza, 2017.

 

Ismail Morina poznat kao Balista, koji je pre tri godine spustio dron sa zastavom “Velike Albanije” na beogradski stadion na utakmici reprezentacija Srbije i Albanije, neće biti izručen Srbiji, tvrdi prištinski dnevnik Bota sot.

Jedan od najbližih savetnika Bedžeta Pacolija, lidera AKR, Naim Mursel, navodi za taj list da Morina neće biti izručen Srbiji pre svega zahvaljujući “velikom prijatelju Albanaca”, bivšem predsedniku Hrvatske Stipi Mesiću.

“Balista Morina definitivno neće biti izručen Srbiji. To je zahvajujući našim prijateljima i poznanicima u Hrvatskoj”, napisao je Mursel ispod fotografije Mesića i Pacolija, koju je objavio na društvenim mrežama.

Županijski sud u Dubrovniku doneo je rešenje o izručenju Srbiji Ismaila Morine osumnjičenog da je pre tri godine dronom prekinuo utakmicu fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu, a sada je na potezu Vrhovni sud u Zagrebu.

Sud u Dubrovniku je naime, ustanovio da su ispunjeni uslovi za izručenje Morine Srbiji i svu potrebnu dokumentaciju poslao Vrhovnom sudu u Zagreb koji treba da donese pravosnažnu odluku.

U svakom slučaju, konačnu odluku o izručenju doneće ministar pravde Hrvatske Dražen Bošnjaković.

Fudbalski savez Albanije objavio je ranije saopštenje u kojem poziva albanske vlasti da zaustave izručenje iz Hrvatske Srbiji Ismaila Morine, optuženog da je upravljao dronom sa nacionalističkim transpaentom na utakmici Srbije i Albanije oktobra 2014. godine.

Morina je uhapšen u junu, u Hrvatskoj na osnovu poternice iz Srbije.

IZVOR: www. kurir.rs (Tanjug) T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code