Poslušajte najbolju hrvatsku folk pevačicu

Poslušajte najbolju hrvatsku folk pevačicu

11. listopada, 2012.

marina-godanj-1349880309-217911

Marina Godanj, hrvatska folk pevačica u stilu legendarne narodne muzike 80-ih na svom trećem albumu sa pesmom “Dođi da ti srce dam”

Marina Godanj profesionalno peva narodnu i folk muziku već devet godina u Hrvatskoj, objavila je već dva singla sa trećeg albuma, drugi album je uradila za Južni vetar, prvi za BiH tržište, ipak, najslušanije su joj pesme u Hrvatskoj.

Ima 27 godina, počela je da peva narodnu muziku u vremenima dok je to bilo još tabu i zabranjeno i nailazila je na mnoge kritike okoline i poznanika.

Nastupala je u celoj Hrvatskoj i u dijaspori, ali najviše je narodnu muziku pevala Hrvatima.

Upravo je zato narodna muzika prestala da bude veliki tabu u Hrvatskoj pošto je o Marini Godanj reportažu snimila i tada najpopularnija emisija Latinica na HRT-u 2006. u temi o narodnjacima i folku.

Reportaža je pored aktualnih političkih tema bila najgledanija. Premda zna da peva i zabavnu i stranu muziku izbrala je narodnu jer to je njena velika ljubav.

Preslušajte njen novi singl „Dođi da ti srce dam“ koju je napisao i poklonio joj srpski kompozitor Mladen Nikolić koji je radio pesme za Lepu Lukić, Biljanu Jevtić, Angela Dimova …

 

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. mirza
    #1 mirza 7 studenoga, 2012, 13:15

    svaka cast marina najbolja si

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code