STIJEG SLOBODE KNIN PAKOŠTANE 2018.

STIJEG SLOBODE KNIN PAKOŠTANE 2018.

14. ožujka, 2018.

 

 

Četvrta pjesnička manifestacija – Stijeg slobode, Knin – Pakoštane 2018. prema ideji Nikole Šimića Tonina održat će se 3. kolovoza, u 21 sat., na ljetnoj pozornici Kninske tvrđave. Deset pjesnika, nastupit će na finalnoj večeri, a odabrane pjesme biti će objavljene u zborniku Domoljubne pjesme: Stijeg slobode IV. A, početi će s hrvatskom Himnom. Minutom hrvatske tišine odat će se počast svima koji su za ideju domovine i domovinu dali svoje živote. Slava im!

Evo što Šimić Tonin kaže o svemu: Mi koji smo ostali živi i uživamo ostvarenje sna ovom večeri potvrđujemo da nisu zaboravljeni. Dužnost pjesnika je, između ostaloga, uz ljubav prenositi domoljubnu misao kao jamstvo trajanja. Krštena si zemljo na tvrđavi Knina, napisao sam u jednoj svojoj pjesmi. U početku stidljivo a onda s punom podrškom pokrenula se organizacija ove pjesničke manifestacije Domoljubne pjesme, na svetom tlu domovine, sreću hrvatskog naroda kada je naš prvi predsjednik dr. sc. Franjo Tuđman stvarnom i simboličnom gestom poljubivši hrvatski stijeg i pustio ga vijoriti, rekao: Imamo Hrvatsku!

Imao sam čast i sreću da je naša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od prvog trena prepoznala vrijednost moje ideje i dala joj punu podršku. Pjesnička večer, ovdje na Tvrđavi Knina naslovljena je po stihovima Ante Nadomira Tadića Šutre – Stina pradidova. Uz plaketu: Stijeg slobode, umjetničku sliku, pobjedniku će biti priređena pjesnička večer u Pakoštanima. Pjesme slati na Em: [email protected]. Deset pjesama za finalnu večer odabrat će prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Nikola Šimić Tonin, Žaklina Kutija, Valerijo Orlić, Erni Gigante Dešković, Joso Nekić, Markica Perić, Ante Gregov Jurin, Miljenko Milko Dujela, Dragan Gligora, Davor Jašek, Mirjana Majić, Andreja Jezeršek Malta, Ante Sikirić.

Do viđenja u Kninu 3. kolovoza 2018. (nšt) T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code