NAGRADA „ZVONIMIR GOLOB“ DODIJELJENA U VARAŽDINU

NAGRADA „ZVONIMIR GOLOB“ DODIJELJENA U VARAŽDINU

22. veljače, 2024.

 

Dvorana Gradske knjižnice i čitaonice „Metel  Ožegović“ u Varaždinu bila je premala da primi sve one koji su željeli biti nazočni svečanoj dodjeli tradicionalnog priznanja za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu „Zvonimir Golob“, a koji natječaj  organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Priznanje je, u ime sedmočlanog Prosudbenog suda,  ovogodišnjoj, dobitnici Mirjani Kolarek Karakaš za pjesmu „Život je suza na licu osmijeha“ uručio Mladen Pavković, predsjednik UHBDR91.

-Veoma sam sretna i zadovoljna. Godinama pišem i objavljujem, a dosad sam izdala i dvije zbirke pjesma, dok će mi uskoro izaći i treća. Inače, na ovom natječaju, koliko sam pratila, priznanja su uglavnom osvajali poznati i priznati autori, a ovo je dokaz da i manje afirmirani pjesnici mogu se popeti na tron- rekla je Kolarek-Karakaš.

Na ovogodišnji natječaj  svoje radove je poslalo 237 autora iz Hrvatske, Njemačke, BiH, Kanade i drugih zemalja, pa je stoga Prosudbeni sud poglavito pohvalio i  desetak drugih pjesnika.

U prigodnom programu još su sudjelovali i novinar-publicist Aleksandar Grabarić, prošlogodišnja dobitnica priznanja Zdenka Čavić, ravnatelj Knjižnice Mario Šoštarić te u glazbenom programu članovi „Lada“ Anita Huđek i Alan Kanski, dok je prikazan i glazbeni video spot Nina Goloba „Varaždin u sutonu“, što je zapravo i „himna“ Grada Varaždina na riječi Mirjane Kolarek Karakaš.

Inače, bilo je to i podsjećanje na velikog hrvatskog književnika  Zvonimira Goloba (Koprivnica, 19. veljače 1927. – Zagreb, 1. lipnja 1977.)., po kojem u njegovu rodnom gradu,  baš zahvaljujući ovoj udruzi, nosi naziv i jedna ulica.

UHBDR91. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Miss Veronica
    #1 Miss Veronica 4 ožujka, 2024, 20:39

    Pročitajte moje svjedočanstvo o tome kako sam dobio brzi zajam od pouzdane tvrtke. Pozdrav, ja sam gospođica Veronica iz Hrvatske. Bio sam u financijskoj situaciji i trebao sam kupiti kuću. Pokušao sam potražiti zajam od različitih kreditnih tvrtki, privatnih i korporativnih, ali nije išlo, a većina banaka mi je odbila kredit. Ali kako bi Bog htio, upoznali su me s privatnim zajmodavcem koji mi je dao zajam od 90,000 eura i danas imam vlastitu kuću i vlasnik sam tvrtke i trenutno mi je dobro, ako morate ići na tvrtka za osiguranje zajma. bez kolaterala, bez provjere kreditne sposobnosti, samo 3% kamatna stopa i supotpisnik s boljim planovima i rasporedom otplate, kontaktirajte Davidson Albert Loan ([email protected]). On ne zna da to radim, ali sada sam tako sretna i odlučila sam dati ljudima više informacija o njemu i želim da ga Bog još više blagoslovi. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte. [email protected]
    {WhatsApp: +38761545894}

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code