STANDARDIZACIJA SEOSKOG TURIZMA

STANDARDIZACIJA SEOSKOG TURIZMA

12. srpnja, 2017.

 

Specifičnost proizvoda i usluga, tradicionalan pristup organizaciji usluga, poštivanje ambijentalnih vrijednosti, tradicijsko graditeljstvo za potrebe turizma, prepoznatljivost proizvoda i marketinška diverzifikacija seoskih domaćinstava, polazišta su za standardizaciju i certifikaciju ruralnog turizma, istaknuto je u Šibeniku na predstavljanju projekta labellinga agroturizma Šibensko-kninske županije. Riječ je o novom projektu Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, kojeg provodi Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj-Klub članova Selo, a partneri su TZ grada Knina, lokalne turističke zajednice s područja ove županije i HF Eko Etno Grupa. Od ukupno 500 registriranih domaćinstava u Hrvatskoj, na području Šibenika nalazi se 24, dok se na području Knin-Drniš nalazi 18 turističkih seljačkih gospodarstava.

Cilj labellinga je još kvalitetnije uvođenje raznih usluga na domaćinstvima, ali i detaljno informiranje turista o tome što mogu očekivati na odmoru u ruralnom prostoru Šibensko-kninske županije. Na taj način, vlasnik seljačkog turističkog gospodarstva ima dodatni motiv za povećanje usluge na svom domaćinstvu, a s druge strane turist može pratiti i uspoređivati ponudu na takvim gospodarstvima“, kazala je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj-Klub članova Selo.

Standardizacija se provodi po općim standardima koje je propisala Europska federacija ruralnog turizma (EUROGITES). Uz njih, postoje i obvezni standardi koje svako takvo domaćinstvo mora posjedovati, a njima se propisuju minimalni uvjeti za smještaj i usluge. Osim toga, uvedeni su i dodatni standardi koji se odnose na tipičnost i karakterističnost svih tipova domaćinstava na kojima se pružaju turističke usluge. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code