SNAŽNA PLJUSKA SAMOVOLJNOJ DRUGARICI

SNAŽNA PLJUSKA SAMOVOLJNOJ DRUGARICI

3. rujna, 2018.

 

Već tijekom aktualnoga sata, za govornicom su se smjenjivali Predrag Sekulić, Jure Šipuš, Zvonko Marincelj, Franjo Šaban, Jure Šipuš i drugi. Istup ogorčene dopredsjednice Gradskoga odbora HDZ-a i vijećnice sisačkoga parlamenta, Vesne Štengl, još dugo će se pamtiti ne samo u Sisku, nego posredstvom radijskoga prijenosa na širem području Sisačko-moslavačke županije. Prigovorila je Vesna Štengl Ikić Baničekovoj kako, inspirirana njenom nadahnutošću opačinama i uobičajenim uvredama u pisanim odgovorima oporbenim vijećnicima, razinom komunikacije zaslužuje istjerivanje i iz čobanske zajednice nekog zatucanog zaseoka

Napisao: Josip Frković

Grad hrvatskih pobjeda dobrano se osramotio. Od podsjećanja na slavne dane obrane grada od srpske pobune i agresije, pa i svečane akademije uz sisački Dan hrvatskih branitelja u prvoj osvojenoj vojarni „barutani“ u Capragu, 3. rujna 1991., neće biti ništa. Samo polaganje vijenaca, svijeće i molitve u Parku dr. Franje Tuđmana i na Gradskom groblju Viktorovcu, iz prosvjeda, samo ondje nazočnih hrvatskih branitelja. Odluka je to i rezultat gubitka kvoruma – opravdanim napuštanjem dvorane vijećnika HDZ-a, HSP-a AS, HSLS-a i HKS-a – prekinute 8. sjednice Gradskoga vijeća održane u znaku oštrih verbalnih sučeljavanja, niskih udaraca i rigidnih bahatih etiketiranja državne aktualne vlasti i sisačke oporbe zadnjega dana kolovoza od vladajućih. Točnije, glasačke unisone mašinerije, u kojoj su uz vladajuće mostovci i seljaci HSS-a Braće Radića, poglavito umišljene neokomunističke SDP-ove revolucionarke, gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Već tijekom aktualnoga sata, za govornicom su se smjenjivali Predrag Sekulić, Jure Šipuš, Zvonko Marincelj, Franjo Šaban, Jure Šipuš i drugi. Istup ogorčene dopredsjednice Gradskoga odbora HDZ-a i vijećnice sisačkoga parlamenta, Vesne Štengl, još dugo će se pamtiti ne samo u Sisku, nego posredstvom radijskoga prijenosa na širem području Sisačko-moslavačke županije. Prigovorila je Vesna Štengl Ikić Baničekovoj kako, inspirirana njenom nadahnutošću opačinama i uobičajenim uvredama u pisanim odgovorima oporbenim vijećnicima, razinom komunikacije zaslužuje istjerivanje i iz čobanske zajednice nekog zatucanog zaseoka.

Sisak nije crven

Spočitnula je potom SDP-ovo kadroviranje i nuđenje partijskih iskaznica prije zapošljavanja u gradskim trgovačkim društvima. Izrijekom rodbinsku vezu gradonačelničina bračnoga druga Baničeka, s novim ravnateljem SRC—a „Sisak“ Marijom Stipkovim. Zaključila je stoga Vesna Štengl da Sisak nije crven zbog političke platforme aktualne vlasti, nego stoga što je vrhu piramide gradske vlasti Kristina Ikić Baniček, koja si nekritički priželjkuje nedostižne stranačke dužnosti SDP-u u Zagrebu. Već pri utvrđivanju točaka dnevnoga reda, vladajući su se na čelu s gradonačelnicom rezolutno usprotivili oporbenom prijedlogu da se na listu mogućih dobitnika Plakete junaka obrane grada Siska uvrste poginuli pripadnici 57. samostalne bojne „Marijan Celjak“ (prva drgovoljačka postrojba ZNG-a) uvrste i pukovnik Berislav Pavičić i bojnik Marijan Šokčević. Kao i lani, izostavljeni su i pok. generali Janko Bobetko i Đuro Brodarac, a već na sjednici odbora za javna priznanja odbačeni su i prijedlozi za poručnika Dubravka Pukšeca, bojnika Antu Živkovića i pukovnika Antu Bobetka, te brigadnoga generala Vladu Hodalja. Prema stajalištu „udružene zavjereničke klike“ i njihove predvodnice, Ikić Baniček, spomenuti to priznanje ratnih zasluga ne zavrijeđuju.

Zakulisno mešetarenje

Poslije svega, ni devet predloženih, među kojima kao znalci i bivši vojnici nikako ne raspoznajemo zasluge u obrani Siska 101. zagrebačke brigade i vrlina pojedinaca dvostrukih činova HV-a, priznanja neće primiti. Krajnje je, uostalom, upitno treba li gradskom odlukom utvrđena plaketa, zakulisno mešetariti nadohvat jednosmjerne gradonačelnice povlaštenih građana, nositi ime Marijana Celjaka, člana HDZ-a, vijećnika prve višestranačke Skupštine općine i dozapovjednika prve dragovoljačke postrojbe ZNG/HV-a, smrtno stradala 16. rujna 1991. u borbi hrvatskih branitelja za radarsku bazu JNA u Šašnoj Gredi. Obitelj je, nema sumnje, svoj pristanak dala u dobroj vjeri koju su nositelji gradske vlasti stotinu puta izigrali. T

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno XX
  #1 Anonimno XX 28 rujna, 2018, 10:26

  Zašto ne sjesti za isti stol i riješiti probleme Siska.
  Sazvale su prve dame Grada i saborske zastupnike.
  Odazvali su se Mrsić i Grmoja, čak i domaća josićka i ostali nisu bili.
  Pa svi mi bez obzira na stranačku pripadnost smo ih birali da zastupaju interes NAS BIRAČA.
  zašto je je došao na sastanak gospon Žak( jer je patriota), a ostali nisu.
  To je dokaz koliko ih boli briga za nas obične.
  NHek odrade mandat d kraja i neka ne pomisle više lobirati, jer naš glas neće dobiti.

  Samo im je bitan njihov džep.
  Uskoro se nešto sprema i čelnicima martinske Vesi, jer nisu slušali glas naroda.
  Zar su oni stvarno najpametniji ?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Mauricije Maras
  #2 Mauricije Maras 13 rujna, 2018, 16:02

  Neka KIB čita kolumnista Maljevca Machiavelija u nakladnom ST-u, prognozira joj bučan pad i robiju za pronevjere proračuna i kredita iz HBOR-a. Daleko prije ostvarenja svojih planova, sudit će joj se baš u vlaško-musli Capragu, kod crkve kojoj za završetak duguje milijune. Novi župnik šuti, strpljiv je, ali ne šuti pastoralno vijeće, tužit će nezgrapnu i umišljenu žutulju babetinu. Lovu je usmjerila u Madžare, gdje majstor Basarić-Jurašinović gradi zavjetnu katedralu svete Martine Tahirović Mrsić. Prva sveta misa bit će u rohbau izvedbi za rođendan umišljene gazdarice Siska, uz kumstvo Krčelić djeve komarevske,Sandre Kuzmić Ciglarske, Zvonka Marincelja i drugih velikana političke partijske misli.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • zzigho
   zzigho 13 rujna, 2018, 19:59

   Sad ste odjednom svi pametni.
   Kada imate dokaze podnesite prijave DORH – u.
   Da je bilo kriminala sigurno nitko ne bi mogao stopirati boravak drugarice u apsu.
   No što je sa utrošenim parama u vladavine Pintarićeva doba i njihovim aktivnostima.
   Ništa još iz toga doba nije završeno.
   Ova gradonačelnica kakve god izreke i mišljenja ima je svoje projekte završila.
   Priznali to ili ne mala ima čuku i ostvaruje zacrtano, bez obzira od kuda lifra lovu.
   Bolje i tako nego da završi u Remetincu kao i ovi glavešine LN.

   Odgovorite na ovaj komentar
  • zagorski veseljak
   zagorski veseljak 17 rujna, 2018, 19:33

   Tko je opće taj maljevac koji se stavio na stranu HDZ- a, radi u sisačkom tjedniku i pljuje po gradonačelnici koja bi trebala financirati tu tiskovinu.
   Čemu se da se razumna osoba nada kada on tako postupa.

   I na današnju sjednicu GV oporbenjaci nisu došli.
   Hoće li im za to biti uskraćena i naknada koja im je garantiranja za sjedenje u klupama i sazivanje tiskovnih ?
   Ipak ih je narod birao da zastupaju interes svih.

   Odgovorite na ovaj komentar
 3. Cvitko Teskerić
  #3 Cvitko Teskerić 9 rujna, 2018, 18:19

  Kako oštro pere mali tič veliki krič, iskrena i domoljubna članica Gradskoga vijeća, Vesna Štengl (HDZ) iz Ulice Marijana Celjaka na Zelenjaku. Kako i ne bi kad je partijašica Ikić dozlogrdila svim Siščanima i drugim Hrvatima koje ona globalno zove fašistima i filofašistima. Ista bolesnica ne dopušta korištenje gradskih (naših) prostora za obilježavanje masovnih stradanja Hrvata. Mrziteljica svega hrvatskoga i katoličkoga, dopušta, primjerice, izvjesno čičku da na ulaznim vratima ispiše kako ulaz nije dopušten psima i popovima. Ništarija čiča, baš kao i njegova komesarica BIK.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno XX
   Anonimno XX 9 rujna, 2018, 19:50

   Svi oni u Gradskom vijeću gledaju dsamo za sebe i svoje guze.
   Vjerojatno su u dosluhu tko koga pere i da ostane živ i čitav.
   To ti je politika kao karta.
   Karta je marta, marta je kurva.
   Dakle i cijela politika je kurvinska pa tako i ova gradska.
   A ne bježe svi vijećnici od statusa i položaja navedene persone ove naprijed.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. .FRANO
  #4 .FRANO 4 rujna, 2018, 04:00

  1. TKO SU NAŠI BARANITELJI??? POTOMCI STEPČINČEVSKIH POKRŠTENIH BALIJA,ILI POB IJEĐENIH BLAJKBURŠKIH HORDI!!!

  CRKVA ,ONA ZLOČINAČKA,S’ KAPTOLA , NAS UCJENJUJE SA SVOJIM KRIŽRIMA.

  naši branielji su obično križari iz tuđmanove katoličke falange ,svi dobro situirani ,jer križari se ne vračaju iz svog križarskog pohoda bez plijena i trofeja i napredovanja u hijerarhiji čopora, alaše. svi moraju biti obrazovani, VJERNAUČKI ,naravno , u župnim uredima , kod svojih fratara ,koji su najodgovorniji da se održi i učvrsti predziđe katokličanstva, zločinačke međunarodne organizacije, članice svjetskog financijskog maga. križari moraju proći obuku vjernauka u svojim župama ,dinarskih osoja i prisoja, te diplomirati , MRŽNJU PREMA SVIMA DRUGIM I DRUGAČIJIM KAO genezu katoličanstva na ovim prostorima , od tomislava do našega milasa , tuđmanovog ađutanta i čuvara državnog pečata ,ali i čovjeka iz aržana, zmijavaca, mjesta u kojema se diše , onako stepinčevski, onako čisto katolički , a hrvatstvo se dodaje ,onako , kao apozicija,radi ukrasa ,da se još pojasni katolička ,antropoidna svijest ,koja više nije na stunju homo erektusa ,već na stupnju opažanja ,a talibansko katoličko oko sve to orlovski registrira dokle se pruža katolička domovina. tu bistrinu im je u amanet ostavio ,pokojni milas, a utemeljio samouki povjesničar , katolički prozelit i stožernik križarske falange , tuđman. milas je čovjek koji je određivao i procjenjivao koliko vrijede talibanski mozgići. naravno na slobodnom katoličkom špekulativnom tržištu ,jer katolička crkva je utemeljena na kastiNskim klasnim odnosima , a njeni sljedbenici , čandale ,se moraju podvrgavati robovskoj, slobodnoj sajmenišnoj upotrebi, OSIM ODABRANIH SPARATNACA ,VOJNIKA, , KRIŽARA KOJI, UZ RASPELO I PATRICE OKO VRATA KAO REGISTARSKU MARKICU ZA OBILJEŽAVANJE,DOBIVAJU U NATURI I STALNIM NOVČANIM BENEFICIJAMA. TO JE KATOLIČKI ZAKON PONUDE I POTRAŽNJE,ALI SAMO NA CRKVENOJ BURZI. A CRKVA U HRAVTA SMATRA DA JE OVA DRŽAVA TEOKARTATSKA JER JU JE CRKVA ,UZ ANGAŽIRANJE SVOJIH DINARSKIH TALIBANA ,POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA, OSLOBODILA ISPOD KOMUNISTIČKE VALADAVINE ,POD KOMANDOM SVOGA PROZELITA ,SAMOUKOG POVJESNIČARA TUĐMANA I PROFESIONALNOG KRIŽARA ŠUŠKA, PA JE U TOM SVOJSTVU ANGAŽIRALA JEZGRU SVOJIH KRIŽARA KOJI SU ARLAUCIMA , KATOLIČKOM MRŽNJOM I PATRICAMA OKO VRTATA ,KAKAO REKOH, POD KOMANDOM PROZELITA TUĐMANA , OSLOBODILA HRVATSKU OD KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA I NJEGOVOG SAMOUPRAVLJANJA ZBOG ČEGA IM PRIPADA POSEBNA I STALNA BENEFICIJA KOJU IM ,KAKO STAVRI STOJE ,NE MOŽE DRŽAVA ISPLAČIVATI U ONIM IZNOSIMA KOJI BI BILI PRIMJERNI AMERIČKIM PLAČENICIMA KOJI SE ŠKOLUJU, KAO KRIŽARI ,REČE CHOMSKY, U SJEVERNOJ KAROLINI ,KOJI SU UVJEK NA USLUZI CIE ZA OBARANJE SVJETSKIH NEPOČUDNIH REŽIMA KOJI NISU PO VOLJI VATIKANA I PENTAGONA.-
  tako našI , braniteljI,ALI SAMO ONAJ DIO ,SLJEDBENICI UZORA IZVORNIH KATOLIČKIH KRIŽARA , sav svoj bijes, ONAJ KRIŽARSKI, RASIPAJU PO SABORSKIM KLUPAMA,PO B IRTIJAMA ,PO TELEVIZIJSKIM I RADIO POSTAJAMA, I U SIMBIOZIO SA OFICIJELNOM VALADAJUĆOM ,STEPINČEVSKOM ZLOČINAČKOM FALANGOM KOJU SADA PREDVODE PLENKOVIĆ I BIOLOŠKI ISPRDAK ZLOČINAČKE OBITELJI STIER . PA JE TAKO UVJEK BILO DA SU KRIŽARI ,ZA SVOJE USLUGE UZIMALI PLIJEN U NATURI KAO KOD NAS DEVEDESTIH GODINA KADA SU PLJAČKALI SAMOUPRAVNU RADNIČKU STEČEVINUU NATURI .

  I PRIVILEGIRANOM MATERIJALNOM STATUSU ŽIVLJENJA ,ALI UVJEK NA USLUZI SVOJOJ GOSPODARICI CRKVI. NA USLUZI DA IZVRŠAVAJU I NAJZLOČINAČKIJE POSLOVE KOJI JOJ GARANTIRAJU APSOLUTNU DOMINACIJI VALADANJA I ZGRTANJA BOGATSTAVA U STATUSU KASTE.
  PREMA TOME ,PROIZLAZI OČEVIDNO ,VLADA BI MORALA POZVATI CRKVU I NAGODIOTI SE SA NJOM TIČUĆI SE DOKIDANJA PROTESTA NJENIH KRIŽARA U SAVSKOJ ,INAČE DRUGOG PUTA NEMA.
  I zapadu ,u naprednim i uređenim demokracijama, kao što je američka,pa španjolska ,pa grčka ,pa portugalska ,pa belgiska ,pa bugarska ,rumunjska , i sve zakrpe na sjeveru ,baltičke demokracije koje su ozračene katoličkom tisuć-godišnjom demokracijom ,kada se, umjesto za stolom , sjedilo na lomači. i zbog tog postignutog imiggia današnji sindikati u nabrojanim zemljama , sa svojim radnicima, demokracijom peru ulice ,a pravdu demonstriraju pod prozorima svojih vlada ili u crkvamAna molitvama ,preporučujući se onima tamo na drugom svijetu,gdje se uživa u zemlji dembeliji.

  eto,što rekoh u uvodu,naš je branitelj dobro obrazovan .on sve zna. naravno, on zbog toga nosi i molitvenik svetog ante u džepu i blaženog nikole tavelića ,a bit će da je i stepinčev brevijar dobro prostudirao.
  neka, neka mi imamo i takvih branitelja koji se ne libe ponovno upozoriti građane hrvatske da su im branitelji donijeli slobodu koju uživaju ne radeći ništa , a sve zbog toga da se posvete molitvi, jer su 45 godina, u socijalizmu , bili zabacili molitvu sve zbog jeftinih ljetovanja,svinjskih polovica i osmog marta.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Joža
  #5 Joža 3 rujna, 2018, 18:58

  U RH politici imamo “naziv” za Srbe i pravoslavce. Zovemo im “Ljevičarima”. Potpuno su razotkriveni ovih mjeseci pri raspadu SDP-a.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. anno
  #6 anno 3 rujna, 2018, 10:39

  Pošaljite je onda u školu komuniciranja, kao i ostale na svim razinama županije.
  O kadrovima ZNA SE.
  Šteta što nema dogovora u pobjedničkom gradu zbog stranačke pripadnosti.
  Gdje ste bili 1991. kada se zakuhalo ?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code