NAJNOVIJE NA PORTALU

SIMPOZIJ S TEMOM “PITI ILI NE PITI-TO NIJE NIKAKVO PITANJE”  ODRŽAN U SAMOBORU

SIMPOZIJ S TEMOM “PITI ILI NE PITI-TO NIJE NIKAKVO PITANJE” ODRŽAN U SAMOBORU

23. siječnja, 2015.

SONY DSC

Dan zaštitnika vinogradara svetog Vinka, tradicionalno je obilježen i u samoborskim goricama, a priliku za inspekciju trsova iskoristio je i skori čelnik 189. Fašničke republike Samobor – Princ Fašnik. U vinogradu obitelji Sokolović, njegovo je veličanstvo uputilo riječi potpore članovima Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge te ih podsjetilo na ključnu ulogu koju vinski pripravci imaju u vrijeme Fašnika.

– Drage moje građanke, građani i vinogradari, u ova teška vremena svako mora ponijeti svoj teret. Vaš je taj da od jutra do sutra radite u vinogradima i samoborsko grožđe pretvorite u fašnička vina, a ja i svi oni koji od 6. veljače počnu dolaziti u Fašničku republiku primit ćemo se pak teškog zadatka da ispraznimo vaše podrume, bačve, flaše i čaše. No, kaj se mora, nije teško – poručio je Princ Fašnik nakon čega su se članovi Udruge spremno bacili na ceremonijal obilježavanja Vincekova.

Trsovi su zaliveni dobrom vinskom kapljicom, a po njima povješane domaće kobasice uz prvo orezivanje rozgvi i njihov blagoslov. Kao uvertiru u skore fašničke vinske degustacije, članovi Udruge predvođeni predsjednikom Marijanom Žganjerom i Princ Fašnik druženje su nastavili u prostorijama Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge na radnom simpoziju s temom „Piti ili ne piti – to nije nikakvo pitanje“.

Princ Fašnik pozvao je sve da se dobro pripreme za predstojeći “filmski” 189. Samoborski fašnik, maskiraju se i hrabro uz njega stupe na ovogodišnji glamourozni crveni tepih. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code