SILBENSKO KULTURNO LJETO

SILBENSKO KULTURNO LJETO

19. srpnja, 2018.

Povijesni koncert “Hommage à Bruno Bjelinski & Igor Kuljerić“ u čast dvojici velikih hrvatskih skladatelja koji su stvarali na Silbi, Bruni Bjelinskom i Igoru Kuljeriću, čije je skladbe izveo Simfonijski orkestar HRT-a. Orkestrom je ravnao maestro Alan Bjelinski, a kao solistica je nastupila Ivana Kuljerić Bilić. U sklopu ovog emotivnog i jedinstvenog koncerta, izvedena su Kuljerićeva djela Folk Art II, Silbenski tanac i Riki Levy: pet prizora iz baleta, te 9. Simfonija Brune Bjelinskog. Za koncert je vladao nezapamćen interes publike koja je do posljednjeg mjesta ispunila čaroban prostor Galerije Marije Ujević-Galetović, a sam koncert osobno nije propustila ni renomirana kiparica Ujević-Galetović, Robert Knjaz, kompozitor Davor Herceg, bivša ministrica pravosuđa Ana Lovrin i brojni drugi uglednici. Zbog ogromnog zanimanja publike, brojni su posjetitelji ostali slušati koncert izvan prostora Galerije, jer naprosto više nisu stali unutra. Izvorna folklorna skupina Silba prije početka ovog maestralnog koncerta izvela je Silbenski tanac, koji je zaštićen kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske i to na oduševljenje svih generacija publike, pa je i nakon koncerta, ova popularna silbenska folklorna skupina još jednom zaplesala i zasvirala, a plesu se pridružio i maestro Bjelinski.

Koncert je održan u sklopu manifestacije Silbenskog kulturnog ljeta – Silba Summer Festival, koji se nastavlja sjajnim programima. Tako na silbensku ljetnu pozornicu Galerije Marija Ujević-Galetović u četvrtak, 19. srpnja stiže etno koncertni program „Gradovi i sela“ Zrinke Posavec, koja će na Silbi promovirati svoj istoimeni aktualni studijski album, u pratnji glazbenika Brune Šercara i Kristine Bjelopavlović Cesar.

Koncert započinje u 21,30, a na repertoaru će se naći obrade poznatih sevdalinki, tradicionalnih i starogradskih pjesama poput Sjajna Zvijezdo, Jesen stiže dunjo moja, Zajdi, zajdi i mnogih drugih, u vrhunskoj interpretaciji Zrinke Posavec. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Susan Benson
  #1 Susan Benson 5 ožujka, 2020, 08:53

  Pozdrav dame i gospodo.
  Moje ime je Susan Benson, zajmodavac sam i također financijski savjetnik. Ako vam je potrebna financijska stabilnost, ja sam prava osoba za kontakt, ne pozajmljujem samo novac, dajem i financijske savjete bilo kome. Moj glavni prioritet je vaša financijska stabilnost, slobodno mi pošaljite poruku i bit ću vam na usluzi 24 sata.

  Ako vam je hitno potrebno financijsko pojačanje, ja sam prava osoba za kontakt, dajem sve vrste zajma, bilo da se radi o ličnom zajmu, komercijalnom zajmu ili trebate zajam iz bilo kojeg drugog razloga, savjetujem vam da kontaktirate moju firma putem adrese {Email: [email protected] ili mi direktno pošaljite poruku na WhatsApp putem: +447903159998} i primite odgovor u trenu.

  Moja firma je sveobuhvatna firma za finansijske usluge koja je posvećena tome da vam pomogne u poboljšanju dugoročnog financijskog uspjeha.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code