SDP TRAŽI LISTU KORISNIKA DRŽAVNIH MJERA

SDP TRAŽI LISTU KORISNIKA DRŽAVNIH MJERA

27. travnja, 2020.

 

Na konferenciji za medije u središnjici SDP-a, u ponedjeljak na Iblerovom trgu, saborski zastupnik Boris Lalovac i predsjednik SDP-ovog Savjeta za financije i državni proračun Danijel Ferić predstavili su SDP-ove prijedloge za smanjenje parafiskalnih nameta iz registra neporeznih davanja.

Ističu da su najčešći problemi s kojima se suočavaju poduzetnici i građani visina parafiskalnih nameta, nedobivanje nikakve usluge za uzvrat, način naplate, kao i stalno mijenjanje visine parafiskalnih nameta.

Danijel Ferić navodi kako Vlada od 2016. godine nije učinila ništa na ažuriranju Registra neporeznih davanja, stoga SDP u svrhu ušteda predlaže smanjenje članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori za 50%, smanjenje komorskog doprinosa Hrvatskoj obrtničkoj komori za 50%, smanjenje naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma za 40%, smanjenje članarina turističkim zajednicama za 50%, smanjenje vodnog doprinosa za 40% i smanjenje naknade za uređenje voda za 40%. Ukoliko se usvoje ovi prijedlozi, kaže, ukupno rasterećenje na godišnjoj razini iznosit će 708.902.218,69 kuna ili 0,2% udjela u BDP-u. Točnije, 483.273.544,72 kuna za gospodarstvo i 225.628.673,97 kuna za građane.

Podsjetio je i kako je SDP već predložio ukidanje RTV pretplate za umirovljenike, građane s malim primanjima, korisnike socijalne pomoći, najugroženije u ovom vremenu korona krize, što znači parafisklano rasterećenje od oko 300 mil. kuna.

Saborski zastupnik Boris Lalovac kazao je kako je SDP s partnerima prije nekoliko dana pokrenuo online peticiju za uvođenje moratorija na kredite od godine dana te je i ovim putem pozvao svih da je potpišu na web stranici www.moratorij.net .

“Moratorij je nužan. Tek ono što slijedi za naredne mjesece, pogotovo za građane koji imaju kredite kojima su obnavljali svoje turističke objekte, za poduzeća koja rade u turizmu, važno im je dati tu godinu dana moratorija kako bi ovu sezonu pokušali toliko koliko ostati ‘iznad vode’, budući da znamo da će ovo najviše utjecati na njih,” rekao je Lalovac, istaknuvši da do 1. svibnja očekuje da se objavi transparentna lista onih koji su koristili državne mjere, kao i donošenje mjera kako će se Vlada odnositi prema onima koji su mjere zloupotrebljavali. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Nasilnik lalovac nešto predlaže, drugovi!
    #1 Nasilnik lalovac nešto predlaže, drugovi! 4 svibnja, 2020, 12:38

    Je li to isti onaj istočnohercegovački četnik, koji se uvukao hrvatskoj obitelji za zeta,a potom im fizički kažnjavao nesretnu suprugu Hrvaticu iz Kanade? Taj kao stručnjak i veliki socijalni demokrat stvarno paše uz đubretara Milanovića Milojicu, rošavoga magarca krivih nogu i pameti.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code