ROJS U BUJICI PODRŽAO MILIJANA BRKIĆA

ROJS U BUJICI PODRŽAO MILIJANA BRKIĆA

10. ožujka, 2016.

images|cms-image-000036495

General – bojnik HV-a Ljubo Ćesić Rojs u Bujici, u srijedu 9. ožujka, komentirao opstrukciju prava veterana Hrvatskog vijeća obrane, koju su na kolegiju Ministarstva branitelja, u listopadu 2014. dogovarali bivši ministar Matić i njegovi najbliži suradnici – Bojan Glavašević, Vesna Nađ i Ivan Grujić. Rojs je poprilično oštro reagirao na snimku u kojoj, između ostaloga, Matić govori da pripadnicima HVO-a ne treba dati nikakva prava dok BiH ne uđe u Europsku uniju, a to znači – nikad!
ROJS: – Žalosno, slušao sam to više puta, ne mogu vjerovati da u Hrvatskoj ima takvih veleizdajnika! Pupovac i Slobodan Milošević ne bi nikada izgovorili to što je rekao Matić. On uopće ne razumije kako je teško bilo stvarati Hrvatsku. Branili smo se jednako i u Vukovaru i BiH. Tko su oni da na ovakav način odlučuju o sudbinama boraca koji su ostali bez dijelova tijela?! Trebalo bi uhititi Milenu Horvat koja je ukidala rješenja pripadnicima HVO-a! Sestra SDSS-ovca Mile Horvata koji je iz Baranje gađao Osijek, radi u Ministarstvu branitelja kao pravnica i ukida rješenja stopostotnim invalidima, udovice ostavlja bez mirovina, a djecu branitelja bez osnovnih prava… Za sve je kriva politika! I Matićeva, ali i ona Jadranke Kosor… To što je protiv HVO-a radio Matić u Milanovićevoj Vladi započela je Kosorica u Sanaderovoj, a sve su pokrivali Mesić i Josipović.
Matić je najobičniji bolesnik – bio je otvoren Rojs i dodao: – A još su bolesniji ljudi koji su ga postavili da bude ministar! Po meni je on zalutao… Nije ni svjestan što govori. Vratio se PTSP.
ROJS O „RATNIKU FREDU“: – Prema tvrdnjama mojih prijatelja iz Vukovara, Matić je u ratu proveo 15 dana. Dovukli su ga na prvu liniju i više puta ga je vojna policija morala pokupiti. Nije uništio niti jedan tenk!
Bujica je u srijedu 9. ožujka ekskluzivno objavila dokumente o provodu Bojana Glavaševića i Freda Matića – na Bledu, u kolovozu prošle godine. Glavašević je bio gost međunarodnog Foruma, a za tri dana boravka u Sloveniji iz blagajne ministarstva uzeo je 1000 eura u gotovini – za troškove „reprezentacije“! Samo na jednu večeru potrošio je 230 eura, a pio je vino od 600 kuna! Večera je plaćena novcem poreznih obveznika, a Bojanu Glavaševiću za tu je priliku iz Zagreba došao praviti društvo Fred Matić sa sinom i nećakinjom!
U Bujicu se telefonom javio i Duje Šantić, sin otetog i ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića.
ROJS: – Vlado Šantić je dao veliki doprinos za stvaranje države. Zar nema u Bihaću časnih ljudi?! Da nitko ne kaže di se nalaze posmrtni ostaci da obitelj pokojnog generala može zapaliti svijeću na grob… Zna se tko ga je ubio, a što su po tom pitanju radili odgovorni u našim službama?! Šef Službe za Herceg-Bosnu je bio Ivo Lučić. Sada želi doći na mjesto Lozančića. A što je učinio za Šantića?
Voditelj Bujice Rojsa je pitao i o progonu generala Mije Jelića. Bujanec je rekao da optužnica s prilozima protiv Jelića ima 6726 stranica, a sud ju je potvrdio nakon sedam radnih dana. Kako su je uopće stigli pročitati i proučiti, iz aviona je vidljivo da je sve namješteno – rekao je voditelj, a Rojs nastavio: – To je apsurdno! Miju Jelića ne optužuju za ništa konkretno, pripisuje mu se sve živo, a on je čist kao suza! Iza svega stoji politika. U ovome trenutku vlasti iz Sarajeva progone čak četiri naša generala. Osim toga, Mijo Jelić je hrvatski državljanin i hrvatski general, a što čini naša vlast da mu pomogne?! Kada je davao iskaz istražnom sucu Devčiću on ga uopće nije pitao je li general Hrvatske vojske i koliko je puta odlikovan, nego ga je pitao gdje je služio JNA!
Na kraju Bujice Rojs je komentirao i izbor novog ministra branitelja: – Predsjednik Vlade Orešković nema pravo imenovati nikog osim Milijana Brkića! Hrvatski generalski zbor jednoglasno je donio odluku da mu dajemo 100 posto potporu. Podržavmo ga kao branitelja, a ne politički. Smatramo da on može obnašati tu časnu dužnost. Ako uistinu ima dobre namjere za branitelje, Orešković će nas poslušati. Milijan Brkić i nitko drugi!T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code