HNS: PRESUDA U HAAGU NIJE PRESUDA HRVATSKOJ

HNS: PRESUDA U HAAGU NIJE PRESUDA HRVATSKOJ

29. studenoga, 2017.

 

 

Republika Hrvatska i njezini građani  bili su izloženi neviđenoj okrutnoj agresiji JNA, srpskih i crnogorskih vojnih i paravojnih snaga, a rat se još zešće i okrutnije prelio iz Hrvatske u BIH.

Hrvati su se prvi snašli u tom kaosu i prvi su se krenuli kao organizirana snaga braniti protiv najokrutnijeg agresora. To je bio obrambeni, a ne zločinački poduhvat. I u Hrvatskoj i u BiH Hrvati su se iskazali kao ponosni i vrijedni branitelji. Hrvatska je pomagala Hrvatima u BiH da se obrane od agresora, a nije pomagala niti sudjelovala ni u kakvom zločinačkom poduhvatu. I u Hrvatskoj i u BiH Hrvati su pobjednici u ovom nametnutom im ratu koji nisu htjeli. Također moramo podsjetiti da je upravo Hrvatska prva pružila ruku prijateljstva BiH i zbrinula najveći broj izbjeglica te time pokazala svoj odnos prema susjednoj državi i svim njezinim građanima. Nažalost u to kaotično vrijeme dolazilo je i do neopisivih zločina.

HNS može sa žaljenjem konstatirati da su prema Haškom sudu teške zločine činili i pripadnici hrvatskoga naroda, no počinitelje treba pronaći i osuditi. Stoga, današnja presuda u Haagu nikako nije presuda Republici Hrvatskoj, građankama i građanima te njihovoj budućnosti.

I dalje moramo graditi dobrosusjedske odnose s našim susjedima Bošnjacima uz poruku da se zločini nikada nikome i nigdje ne smiju više ponoviti. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 29 studenoga, 2017, 22:05

  ŠTA JE POLITIKA??,A ONA JE DRUŠTVENI INTERES!!
  NEZGODNO ČUTI, DA PRAVNICI NE ZNAJU TUMAČITI ,A STUDIRALI SU ,ŠTA SU TO DRUŠTVENI ODNOSI. A ONI SU DRUŠTVENI INTERES!!
  PA OVU POŠTOVANU ,MANEKENKU ,GOSPOĐU SLOKOVIĆ ,MORAM POSLATI U GUZICU ILI U ŠKOLICU.
  POŠTOVANA GOSPOĐO ,SLOKOVIĆ I VAŠI KOLEGE ,NOBILO,I ONI DRUGI SVI , MORATE PONOVNO U ŠKOLICU,JER TUMAČITE DRUŠTVENA PRAVILA I PONAŠANJE GRAĐANA JEDNE DRUŠTVENE ZAJEDNICE ,PREMA TIM PRAVILIMA ,NAOPAKO, JER NE ZNATE ŠTA SU TA PRAVILA I KAKVA IM JE DRUŠTVENA SUŠTINA.. OVO GOVORIM I POSTAVLJAM PRED VAS,JER SAM IZNENAĐEN VAŠIM NEUKIM IZJAVAMA ,VAS PRAVNIKA,ILI TAKOZVANIH ADVOKATA, KOJI BI HTJELI ,ALI UVIJEK,BITI PAMETNI U APSOLUTNOM POIMANJU PRAVEDNOSTI KOJA SE SPOZANJE NAKON PRIMJENE VAŽEĆIH DRUŠTVENIH PRAVILA U NEKOJ ZAJEDNICI..
  PA VAŠE IZJAVE , PRIGOVORA,ZAMJERKI,TIČUĆI SE SUDA U HAGU, I NJEGOVIH PRESUDA ,ODNOSNO ODLUKA, KOJIM PRESUĐUJU ,JAVNO, KRŠENJE ILI POVREDU DRUŠTVENIH PRAVILA,(LEGISLATIVE I EGZEKUTIVE) U ODNOSIMA ŽIVLJENJA GRAĐANA DRUŠTVENE ZAJEDNICE ,U NEKOM STUPNJU ,DA SE DOTIČNI SUD PONAŠAO ,VIŠE POLITČKI NEGO PRAVNIČKI,ŠTO BI ZANAČILO , PO VAMA,VIŠE SAMOVOLJNO TUMAČENJE NEGO ISKLJUČIVO DOGMATSKO-SKOLASTIČKO ,KAKO NALAŽU DRUŠTVENA PRAVILA. POŠTOVANA GOSPOĐO ,MORATE ZNATI ,AKO NISTE ZNALI ,A VIDIM DA NISTE,DA SU TA,NAZOVIMO IH PRAVNA PARAVILA ,DRUŠTVENIH PONAŠANJA UTEMELJENA ISKLJUČIVO NA POLITIČKOJ PLATFORMI DRUŠTVENIH ODNOSA,JER JE POLITIKA DRUŠTVENI ODNOS ,A REČENO DRUGIM JEZIKOM ,VLADAJUĆI ITERES.PA MARX TUMAČI DA SU POLITIKLA ,RELIGIJA I PRAVO SAMO POSLIJEDICA DRUŠTVENOG RAZVOJA, A NIKAKO UZROK.TO JE PRIJE NJEGA KONSTATIRAO,SAMO DRUGIM RIJEČIMA ,ČIJA JE SUŠTINA IDENTIČNA ONOJ MARXSOVOJ, I VELIKI I NAJVEĆI FILOZOF NAŠE GEJE ,HEGEL.
  DAKLE,POLITIKA NIJE NIŠTA APSTAKTNO, A TAKO MISLI KAO I VI PRAVNICI, NAŠA NEOBRAZAOVANA ,OKTROIRANA PREDSJEDNICA, PA POLITIKU STAVLJA U NEKO DRUŠTVENO BREME IZ KOJEG ZRAČE SVE NEGATIVNOSTI U VLADAJUĆIM ODNOSIMA NEKE DRUŠTVENE ZAJEDNICE.A NIJE TAKO, I TREBA,JEDNOM ZAUVJEK, ZNATI I PRIHVATITI DA JE POLITIKA INTERS NA KOJEM SE I U KOJEM SE UDRUŽUJU ZAJEDNICE GRAĐANA RADI PROSPERITETE ŽIVLJENJA. PA JE SVE POLITIKA NA ČEMU SE TEMELJE NAŠI SVAKODNEVNI ODNOSI, A ONI SU ,I N T E R E S !!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code