ROĐEN JUNAK MARKO BABIĆ

ROĐEN JUNAK MARKO BABIĆ

17. veljače, 2020.

 

 

Marko Babić je Junak hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Nu, kad bi o njemu ili bilo kojem drugom istaknutom sudioniku ili stradalniku Domovinskog rata na tv kvizu ili bilo gdje drugdje postavili pitanja: tko su zapravo bili ti ljudi koji su branili i obranili hrvatsku državu malo bi točno znalo o kome je riječ. A Babić je bio istinski junak s vukovarske Trpinjske ceste, koji je u vrijeme Domovinskoga rata uništio najmanje 14 tenkova zločinačke JNA. Rođen je 16.2.1965. u Vukovaru,, a umro od posljedica moždanog udara 5. srpnja 2007. I to u 42. godini života. Sahranjen je pokraj posljednjeg počivališta generala Blage Zadre (kojem je bio ratni zamjenik) i njegova sina na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru. Djeca u školi ne uče o njemu, baš kao i o mnogobrojnim drugim juncima, kao ni o danima stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. (Tek tu i tamo).

Ovaj čovjek već je odavno zaslužio čin generala, ali i najveća odlikovanja poput Velereda Franje Tuđmana s lentom i Danicom.

Međutim, njega se tek sjete prije svega njegovi suborci i prijatelji na obljetnicu smrti, iako bi se njegovo ime, odnosno djelo uvijek i na svakom mjestu trebalo znati i poštivati.

No, kako bilo da bilo Marko Babić bit će i ostaje junak nad junacima!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91) T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 17 veljače, 2020, 08:59

    Najveći junak među junacima!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code