ROCK’N’ROLL PREDSTAVA U RIJEČKOM POGONU KULTURE

ROCK’N’ROLL PREDSTAVA U RIJEČKOM POGONU KULTURE

22. listopada, 2016.

 

 

 

U subotu 12. studenoga u riječkom Pogonu kulture na programu je rock’n’roll predstava o Patti Smith. Rock’n’roll predstava-perfomance  Dream of Life”, o životu i umjetničkom iskustvu Patti Smith.  Autori predstave su Ivica Buljan i Senka Bulić nadahnuti njenom autobiografijom “Just Kids” (2010.).  
To je izlet u glazbenu povijest koji se potpuno posvećuje najvećoj rock pjesnikinji.
Senka Bulić u predstavi karizmatično utjelovljuje  kultnu heroinu, prati njen razvoj i atmosferu tog vremena te postepeno uvodi gledatelja u glazbeni vrhunac od šest pjesama kada predstava prerasta u pravi rock koncert.
Ovdje je riječ o iskustvu, prepuštanju, ulasku u drugo stanje svijesti i duhu vremena koji je diktirao smjerove umjetnosti, a rezultat je istraživanja na liniji odnosa
umjetnik – društvo. Težak zadatak koji je Senka Bulić besprijekorno realizirala .Sve ono što Patti Smith predstavlja i znači teško je pretočiti u samo nekoliko riječi. Patti nije samo prvoborac punkerske revlucije, simbol “drugačijeg” r’n’r-la. Patti je simbol borbe za čistu umjetnost. Od Rimbauda, Whitmana do Jima Morrisona, ona utjelovljuje sestru blisku po osjećaju, erudiciji i snazi. Što znači danas utjeloviti njezin prevratnički opus? Voljeti sadašnost, revoluciju, snagu. Bježimo od konvencionalnosti u poeziju, smjelost, jednako pjesnički, muzički, snovito!
Predvodnica borbe za slobodu, uzor mnogima koji su sanjali, i još uvijek sanjaju, o pobuni i ljubavi, miru i rušenju granica… Simbol drugačijeg rock’n’rolla i vremena.

Dream of life”  je 2014. godine proglašena najboljom predstavom na dodjeli nagrada Teatar.hr Nagrada publike.
Predstava je nastala iz teksta Jelene Svilar i Morane Foretić.
T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code