REFERENDUM ZA PRAVEDNIJI IZBORNI SUSTAV

REFERENDUM ZA PRAVEDNIJI IZBORNI SUSTAV

17. siječnja, 2019.

 

Početkom nove saborske sjednice dvadesetak volontera građanske inicijative Narod odlučuje dočekalo je zastupnike ispred Sabora i zatražilo ih raspisivanje referenduma za pravedniji izborni sustav te ih informiralo o Plenkovićevom kršenju prava građana na referendum.

Došli smo ovdje podijeliti letke saborskim zastupnicima, ponovno ih informirati o svim najvažnijim činjenicama u vezi građanske inicijative Narod odlučuje i pozvati ih da kao saborski zastupnici zaštite pravo građana na referendum i da raspišu referendum za promjenu izbornog sustava, s obzirom na to da su svi ustavni i zakonski uvjeti za to ispunjeni”, rekao je Luka Mlinarić, koordinator građanske inicijative Narod odlučuje, u akciji dijeljenja letaka saborskim zastupnicima, ispred Hrvatskog sabora.

Zastupnici su uzimali letke, stupali u kontakt, razgovarali s nama, neki su više, neki manje informirani o svemu što se događa”, rekao je Mlinarić.

 Volonteri GI Narod odlučuje su zastupnicima poručili da je “od potrebnih 374.740 potpisa za raspisivanje referenduma, još 13.6.2018. Saboru predano 405.342 valjana potpisa za 1. referendumsko pitanje i 407.469 valjana potpisa za 2. referendumsko pitanje”, pa se referendum mora raspisati te da su premijer Plenković i ministar Kuščević “bez uporišta u Zakonu i prema proizvoljnim kriterijima proglasili više od 40.000 potpisa građana nevažećima”.

Na upit o tome zašto opstruira referendum, ministar Kuščević je pri ulasku u Sabor arogantno i bezobrazno predbacio volonterki zašto ne vjeruje državnim institucijama. “Teško je da to ne vjerujete. Polako, još ste mladi, naučit ćete. Bit će mi drago”, odgovorio je volonterki Kuščević.

Luka Mlinarić, koordinator inicijative, istaknuo je medijima da će GI Narod odlučuje učiniti sve “kako bi se zaštitilo pravo svih onih koji su zahtijevali referendum o promjeni izbornog sustava, ali i pravo svih građana u Republici Hrvatskoj da se njihova ustavna prava poštuju”. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code