TRAGIČNI IGROKAZ KUŠČEVIĆ ŽELI NAPRAVITI JOŠ TRAGIČNIJIM

TRAGIČNI IGROKAZ KUŠČEVIĆ ŽELI NAPRAVITI JOŠ TRAGIČNIJIM

20. svibnja, 2019.

 

Ako te desno oko tvoje navodi na grijeh, iskopaj  ga i baci od sebe.

(Matej 5:28, 29)

Piše: Saša Radović

Lijepa naša bila je bogata svim resursima dok nas zločinci, lopovi i pljačkaši iz Interesne zajednice HDZSDP + IDS nisu ogulili do kosti. Srećom, naš bogati jezik hrvatski nisu mogli opljačkati pa su nam je barem to bogatstvo ostalo. Posebice smo dobri u izražavanju negativnog; zlo, zloba, laž, prijevara, nasilje, beskrupuloznost, vrijeđanje, gramzljivost, pohlepa, bahatost, podsmijeh, podcjenjivanje, agresija, bezobraznost, grubost, empatija, bezosjećajnost, korupcija, kriminal i niz drugih izraza. Tomu možemo dodati i „sedam smrtih grijeha” po popisu pape Grgura I. Iz VI. stoljeća; oholost, lakomost, bludnost, zavist, neumjerenost u jelu i piću, srditost i lijenost.

I rezime ovog dosadnog nabrajanja; sve ovo nabrojeno i zajedno skupljeno imamo pred sobom –  zrcali se u promašenom projektu nazvanom, Republika Hrvatska, u hrvatskoj politici i vlasti. I u stotinama tisuća hrvatskih uhljeba – parazita!

Kapitalno, prvo mjesto u svemu ovom negativnom pripada kriminalu i korupciji od dana 11.05.1990., kad je na snagu stupio Zakon o prestanku važenja Zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine (NN 19/90).

Članak 1.

Zakon o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine (“Narodne novine”, br.14/84) prestaje važiti.

                                                                        I poruka Sotone iz Pakla: „Sada možete pljačkati i krasti do mile volje, nitko vam ništa ne može”!

Prestaje važiti kontrola opljačkanoga – nema zakona; i horda lopova, pljačkaša, tajkuna jurnuli su kao kitovi u jata planktona – žderali su sve ono što su generacije Hrvata stvarale. Žderu i danas!

Nitko ih ne pita: „Odakle vam to”? „Jeste li platili porez na to”? Nikome se ne oduzima nezakonito stečena imovina. Opljačkana od svih nas! Čak ni onima osuđenima Republika Hrvatska nije oduzela ni jednu opljačkanu lipu. Ni prebogatim sanaderima, vidoševićima, todorićima, merzelicama… Svi hrvatski pljačkaši mogu mirno spavati, čak i ako spavaju u Remetincu ili Lepoglavi – njihovi netaknuti milijuni, dvorci i jahte čekaju ih kada „odgule krumpire”. Mirno spava i Bandić s navodnih 250 optužnica, ali na opće zgražanje on i dalje grabi.

Ružna priča se nastavlja; nepravda rađa nepravdu, razmnožava se na sva polja i u sve pore hrvatskog društva. Pokušaj zaustavljanja ovog hrvatskog karcinoma dogodio se prošle godine, Klub zastupnika Živog zida i SNAGA-e predložili su Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine i oduzimanju nezakonito stečene imovine. Međutim, vlada je odbila taj prijedlog i poručila saboru da ga ne prihvati. Uz slike posprdnog osmijeha premijera Plenkovića i ministra Marića.

Ovih je dana kancelarka Angela Merkel došla na veliki HDZ-ov predizborni skup u Ciboni. Hrvatski porezni obveznici platili su joj ručak. Nakon tog preskupo plaćenog ručka glavna zvijezda HDZ-ovog skupa, nahvalit će Plenkovića, vjerojatno istim riječima kojim je hvalila Ivu Sanadera. „Sve je to učinjeno pod vodstvom HDZ-a i Ive Sanadera”, riječi su kancelarke Angele Merkel u promotivnom spotu predizborne kampanje 2007. godine.

I zaista je učinjeno – kao u gornjem tekstu! Rezultat je porazan. Gase se hrvatska ognjišta i stotine tisuća Hrvata panično bježe iz „zemlje sa 77 smrtnih grijeha”, poglavito zbog opće nepravde koja se rodila 11.05.1990. godine.

Grijeh struktura

Da i strukture mogu pogriješiti, dokaz je napad ministra Kuščevića na zaštitu dužnosnika koji su opljačkali i pokrali milijunske vrijednosti građana Hrvatske. Ta zaštita je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje smiješnim kaznama od 2000 kuna ili 5000 kuna „kažnjava” prebogate dužnosnike za pljačku Domovine.  S tih plaćenih 2.000 kuna ili 5.000 kuna – dužnosnika koji je neosporno vrijednu imovinu opljačkao od nas, građana Hrvatske – Povjerenstvo oslobađa svih grijeha. To je kao da Kušćević i elita želi otpiliti granu na kojoj sjede.

Razlika između sukoba interesa i zloporabe službenog položaja prečesto je vrlo upitna. Dovoljno je spomenuti; Agrokor, Uljanik ili stotinu drugih afera… Mnoge države rješavaju „sukob interesa” kao kazneno djelo, jer ono u golemoj većini slučajeva, zaista jest kazneno djelo. U svezi toga interesantan primjer je vijest agencije Xinhue iz Kine, 2017. godine. Dva dužnosnika osuđeni su na smrt i pogubljeni zbog primanja mita i zloporabe službenog položaja. Jedan od njih, Xu Maiyong, je koristio svoj položaj i službene ovlasti kako bi namještao izvršitelje u javnoj nabavi i pomagao poduzećima i pojedincima da se protuzakonito domognu posjeda, napredovanja i poreznih olakšica.

Čitatelji ovog teksta lako bi se mogli navući na razmišljanje o onom „namještao izvršitelje u javnoj nabavi i pomagao poduzećima i pojedincima da se protuzakonito domognu posjeda, napredovanja i poreznih olakšica”.

Hm, sva je sreća da takvih djela nema u Hrvatskoj!

Ministarstvo uprave

Umjesto istražnog postupka u Remetincu – na primjer za namještanje izvršitelja u javnoj nabavi, Povjerenstvo apsolutno nestručno za bilo kakvu „istragu” igra se detektiva i sudaca. U isto vrijeme, oni koji primaju plaću za to – poslovično slijepi i gluhi DORH i cijelo pravosuđe – spavaju svoj dugi zimski san od 1990. do danas. Njih ne zanima je li, na primjer, mercedes iz dvorišta simpatične Gabrijele mito i korupcija – ili nije! Ne zanima ih ni može li u 10 ili 100 svojih života ministar Tolušić sebi i svojim bližnjima „namaknuti” to što ima. Popis ovih apsurda širi se u nedogled u Interesnoj zajednici HDZSDP + istarski IDS. I na širokom polju tisuća njihovih uhljeba.

Taj tragični cirkusni igrokaz Kuščević želi napraviti još smješnijim. Hoće još više „skratiti” one drakonske kazne od 2.000 ili 5.000 kuna. Hoće tom bajnom Povjerenstvu još više skratiti krila da ne kažnjava ni s jednom kunom – ni evidentna kriminalna djela, nazvana „sukobom interesa”. Inače, taj „sukob interesa” zaista je sukob interesa vladajuće elite i izgladnjelog hrvatskog puka. Dok je interes elite „drmnuti” što više – interes svekolikog puka je golo preživljavanje.

Interesantno je da je prošlog proljeća Kuščevićevo Ministarstvo uprave pokušalo progurati Nacrt novog zakona o sprječavanju sukoba interesa kojim bi se Povjerenstvo temeljito razvlastilo i svelo na “fikus”. Zapravo, Povjerenstvo je zaista fikus – ali opasan fikus koji prečesto amnestira kriminal.

Proljeće nam nije donijelo ništa dobroga, ali ljeto će biti bolje! Naša elita, posebice zastupnici, bit će na zasluženom odmoru. U sabornici neće biti, kao obično – dva ili pet zastupnika – nego nitko! Zbog toga se možemo nadati samo dobrom.

Anno Domini MMXIX.    T

 

 

 

9 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 9 travnja, 2020, 11:32

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto za molim vas, recite mu samo ja gospođa Linda McDonald da vas usmjerim za sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Maria Guadalupe
  #2 Maria Guadalupe 14 rujna, 2019, 07:43

  Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: ([email protected])
  Kontaktirajte putem aplikacije WhatsApp: +16014560144
  za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Potonuce flote
  #3 Potonuce flote 29 svibnja, 2019, 10:42

  Pozicije brodova

  Hrvatsko riječno brodarstvo Dunavski Lojd, Sisak

  Na rijeci Savi motorni tegljač “Ruščica” s tri tank-teglenice, u uzvodnoj plovidbi prema Crncu, na 403. kilometru plovnoga puta; tegljač “Sisak” i motorni potiskivač “Galdovo” na 136.kilometru, u brodogradilištu srbijanske Mačvanske Mitrovice; refulerni plovni bager “Črnomerec”, na 579. kilometru u naftnoj luci Crnac, očekuje zapovijed za isplovljenje; motorni tegljač “Zibel” i refulerni bageri “Posavina” i “Panonija” na 575. kilometru, sidrište Preloščica.
  Na rijeci Dravi motorni je potiskivač “Sloga” na 18. kilometru, u uzvodnoj plovidbi spram luke Osijek.
  Na 1334. kilometru Dunava, u luci Vukovara, na sidrištu su motorne samohotke “Opatovac” i “Siscia”, te potiskivač “Osijek”; motorni potiskivač “Vukovar” u uzvodnoj je plovidbi prošao 1460. kilometar plovnoga puta, dok je motorni tegljač “Davor” na 1255. kilometru nizvodne plovidbe, a “Kumrovec” na remontu U Novom Sadu, Srbija

  Dunavska plovidba, Vukovar

  Motorne samohotke “Sveti Nikola” i “Sveti Filip i Jakov”, na srednjem, odnosno donjem Dunavu, u njemačkom Regensburgu i ukrajinskom Reniju.

  Riječno brodarstvo “Feliks”, Slavonski Brod

  Motorni tegljač “Viktorija” na Dravi je u Petrijevcima, brod “Cibalia” u vukovarskoj luci na Dunavu, a brod “Sava” istoimenom rijekom plovi prema Vukovaru.

  “Mailibu-promet”, Novska

  Flota motornih tegljača, “Čikola”, “Ilova”, “Jasenovac” i “Petar”, sa senker-teglenicama na 24. kilometru Kupe, kod Pokupskoga Bresta, na jaružanju dna korita dubine 2,5 metra.
  Ovakva su se izvjesca davno, prije mnogo godina, mogla citati u tiskovinama. Otad, na zalost, maticna luka brojcano velike flote Dunavskoga Lloyda nije vise Sisak, presla je vecinom u srbijanski registar brodova. Nestala je i brojna flota “Hidroputa”. Sve su sredili domoljupci i razni djilkosi. Kud plovi ovaj brod…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Zupanijski svemirci
  #4 Zupanijski svemirci 27 svibnja, 2019, 12:02

  Radni sastanak župana SMŽ Ive Žinića i predstavnika HŽ infrastrukture – priopcenje:
  Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa svojim zamjenikom Marinom Piletićem primio je
  danas, 07. ožujka u prostoru Sisačko-moslavačke županije na radnom sastanku predstavnike HŽ
  infrastrukture na čelu s predsjednicom Uprave Renatom Sušom. Na samom početku sastanka župan Ivo Žinić je izrazio svoju zabrinutost zbog zastoja radova na
  obnovi Željezničkog kolodvora u Sisku te kako je i glavni razlog današnjeg sastanka ubrzavanje
  procesa rješenja ovog problema koji je od iznimnog značaj za stanovnike Siska. Osim ovog
  problema župan je zatražio i podatke o stanju željezničke pruge Sisak-Petrinja i Petrinja-Karlovac.
  Predsjednica Uprave HŽ infrastrukture Renata Suša istaknula je kako radovi na Željezničkom
  kolodvoru stoje od 2014. zbog pronalaska arheoloških iskopina na području Željezničkog
  kolodvora, ali i kako postoje rezervirana sredstva za završetak ovog projekta. Naglasila je i kako se
  troškovi radova povećavaju zbog zbrinjavanja arheoloških iskopina. Laz, iako je arheologe vodila lazljiva Mirjana Sanader! Do danas ni makac!
  Direktor održavanja HŽ infrastrukture Damir Ćavar rekao je kako se u roku od petnaestak dana
  očekuje nastavak radova, a završetak radova planira se u 2017. godini. Župana Ivu Žinića zanimalo je i planira li se dvostruki kolosijek na pruzi Sisak-Zagreb ili još neko
  poboljšanje ove pruge kako bi se skratilo vrijeme putovanja između Siska i metropole te postoji li
  mogućnost uređenja pružnog prijelaza Stupno-Odra. Poslije pljackasice MLM, uspavana ekipa HDZ-a, a nista se promijenilo nije. Siscani u vlak ulaze u Capragu. Samo je poslije Pileta na mjesto zamjenika stigao nezamjenjivi sumar Rusavec. Svemirci, uz potporu vise akademika u vladi, Saboru i cestama. Sjetite se bar nekih. Svaka cast Sasi Radovicu, fornezicaru hrvatskoga propadanja u neradu i neredu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Carinica Milena
  #5 Carinica Milena 27 svibnja, 2019, 08:19

  I dok se u javnosti pozorno prati temeljitost Uskokove istrage i predugo rađanje optužnice protiv neslavne junakinje Marine Lovrić Merzel, sisački odvjetnik Antonio Kaleb preuzeo je zastupanje protutužbe Sisačko-moslavačke županije. – Protutužba se temelji na nalazima Državne revizije koja je sumnjivim utvrdila visoke iznose novčanih naknada savjetnicima, ali i pisanje lažnih izvješća o tobožnjem radu. Tako se od Milene Pavković Novotni traži uplata na račun županije 547.571 kunu, Milovan bi Bojčetić trebao vratiti 379.310, a Milivoj Tičarić 551.206 kuna. Za razliku od netom spomenutih kapitalaca, Emil Franjević duguje 68.189 kuna, a isto toliko protuzakonito stečene, nepripadajuće imovinske koristi i Vlado Đaković i Rajko Mladenović. Šaban Kadrić je dužan 62.500, a Đuro Belovarić 46.666 kuna. Željko Kardaš treba uplatiti 386.206, a Željko Soldo 383.529 kuna. Iznos 544.053 kuna duguje Jozo Bilobrk, a njegov radni kolega iz „Petrokemije“ Jura Lisak 543.881 kunu. Bar zasad nemamo saznanja kako će sljedbenici ideja i prakse sisačkih kukurikavaca – među njima i oni bez radnih mjesta – osigurati utuženi novac. Ponajprije za skupe odvjetničke usluge, a potom i za povrat ukupno 3,6 milijuna kuna dobivenih lažiranjem radnih izvješća, ukratko „držanjem ljestava“ pri nečasnom i kažnjivu poslu. Tako su 2015. pisali mediji. Umisljena dama akademske titule ing. unutarnje plovidbe i trgovine iz turskoga importa MLM i dalje razvlaci sudjenje birajuci povoljne svjedoke, dok primatelji necasno zaradjene love, pljeskatori SDP-ovoj kradljivici, uzivaju u necasnoj zaradi. I usiljeno plaze oko vodecega HDZ-ovoga trolista, Ive, Romana i Ivana.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Mesičeva žgadija
  #6 Mesičeva žgadija 23 svibnja, 2019, 14:02

  A kaj jezostalim kriminalcima, partijskom žgadijom, na čelu z Liničem, Mesičem, Žužičom, Jusipovičem, kaj zrežiserom Merclinom i netjakinjom Rožanković, zDaliborom koji su nagrađeni za noćni rad i filmove o Sofij banovoj, akaj zautoautobužđijom. Samo je Krešo Krunić, predsednik Demokratske stranke penzičov zgrnulskoro 30 ilada kunov a pol godine, a primitvni Ticarić 32.110, debela Krznarić 26hiljada, a antinfašist Bojčetić 26.680 hrk, Bilobrk 26.857, Kardaš 33.904, Soldo 34.092, a pohlepni Marko Klasan 104.134 hrk, bili su med njima Rajko Mladenović, Emil Franjević, Željko Vrbanus, Vlado Gregurić (Židov kak je Tahirović Beus Richemberg pripadnik nemačke manjine, liberal manjesral Miljenko Obajdić, pretrčko Josip Prajner, Đuro Bjelovarić, a samo za reprezentaciju županice 468.160 kuna. U 2008. suma sumarum krasna mladenka iz Brezovice mrknula je 6 milijončekov za savjetnike. Neki su mam tužili za zaostatke,a neki šuteli, pa su pak u družbi županije, mezamenivi. Poskok bi trebal dojti u Sisak da rastira tu žgadiju..

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Željko Soldo
  #7 Željko Soldo 22 svibnja, 2019, 20:42

  U brzopoteznom suđenju dugoprstoj bivšoj županici Marini Lovrić – samo pet godina! – kao pouzdani svjedok optužene za kriminalnu pljačku i korupciju, pojavio se legendarni branitelj Željko Soldo. Veliki prijatelj Žinića. Crni haespejac i hosovac, naime, sjajno je surađivao tijekom više mandata s partijskom drugaricom u podjeli plijena. Dobio je svoj kabinet, novi laptop, pijan stumbao državni auto i ostavio u jarku, stotine tisuća nezasluženih kuna i na kraju pao na “Lipovljanskim susretima”. Napisao je da je bio na svečanoj klopi za 150 nazočnih koje je platila sisačka županija, a prava i jedina istina bilo je to da je domjenak platila općina Lipovljani. S kim je županica dijelila zaradu dosad nije utvrđeno. Možda s komšijom, ali možda ipak pomogne Milena Novotni, esdepejka iz Novske, koja je također skupila više stotina tisuća kuna za savjetovanje županice, pa Jozo Bilobrk ili Šaban Kadrić…Uglavnom, Soldo, veliki lažov, opet vadi svoju financijerku 14 savjetnika, sada već direktoricu Grgić-Agramova “Adriatica”, u koji je uložila milijune kune sisačke županije. Ne i Žužićeve evre koje je utrošio rođo netijak. Neće valjda tetka u Lepoglavu…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Dado
  #8 Dado 20 svibnja, 2019, 21:00

  Saša, Bravo!
  Konačno!

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Klarens
  #9 Klarens 20 svibnja, 2019, 05:50

  HAHAHAHAHAHAHA
  ==========================
  I nakon toliko ljeta nije vam sinulo
  ==========================
  ???????????????????????????
  ==========================
  Iza svega je bila i ostala KPJ
  ==========================
  Isti GAZDA
  ==========================
  Novi CUCKI
  ==========================
  Dok se sitnozubci trgnu
  ==========================
  Iskreno ne kuzhim iz chega
  ==========================
  Nestat che svega !!!!!!!!!
  ==========================
  Polazhem nade u ZHIVICU
  ==========================
  Ak i njih vlovi driska
  ==========================
  Ostaje nam samo vriska

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code