RADOVIĆ: SITNI VIRUS JE VELIKI SAVEZNIK HDZ-a

RADOVIĆ: SITNI VIRUS JE VELIKI SAVEZNIK HDZ-a

14. travnja, 2020.


Ta nisu nam nepoznate njegove [Sotonine] nakane!“ 

(2 Korinćanima 2,11). 

Piše: Saša Radović

Nikada ne ćemo saznati istinu o rađanju SARS-CoV-2 i njegovom zločinačkom životu. Je li taj nevidljivi, sićušni ubojica, stvoren sa ciljem ili je nastao spontano – slučajnim miješanjem virusa SHC014-CoV iz pluća kineskih šišmiša s ljudskim virusom SARS?

Možemo samo razmišljati, pretpostavljati ili sumnjati, ali sve što nam preostaje samo su neprovjerene teorije u dva jedino moguća smjera. Ili je coronavirus SARS-CoV- stvoren i lansiran s namjerom – ili je to samo nepredviđena jača virusna verzija slična uobičajenoj sezonskoj gripi (influenci) koja u svom klasičnom učinku odnosi oko 500.000 do 650.000 žrtava u svijetu svake godine!

Ako krenemo od pretpostavke da postoji programirani cilj epidemije – počet ćemo od dostupnih podataka; pohod coronavirusa SARS-CoV-2 krenuo je iz kineskog Wuhana, grada s 11 milijuna stanovnika. Grad je lociran na raskrižju putnih pravaca i naglo je izrastao na brzom napretku kineskog gospodarstva i enormnim kreditima. Iz toga slijedi da je disperzija epidemije na sve strane prometno izuzetno povoljna. Drugi kapitalni, „krunski” podatak su silne društvene i političke turbulencije i pobune u Kini. Sukobljena su dva nepomirljiva subjekta; s jedne strane je naglo bogaćenje gornje klase s enormno velikim kapitalom, a s druge strane, tvrda i okoštala Komunistička partija. U jednom sustavu takva dva dijametralno suprotna svijeta mogu egzistirati samo relativno kratko vrijeme. Do neminovnog sukoba i pobjede jedne od strana!

Snažna previranja i prikriveni bunt u Kini sugeriraju da je brza zaraza bolešću nazvanoj COVID-19 koju izaziva coronavirus SARS-CoV-2, Komunističkoj partiji Kine izvanredno dobro došla. Vrhuška Partije s predsjednikom Xiom Jinpingom djelovala je gromovito razarajući sve pred sobom u cilju totalne kontrole i grube prisile. Policija je brzim mjerenjem temperature bez dodirivanja kože, VisioFocusom (očitavanjem infra-crvenog zračenja) kontrolirala stanovnike i na svaku sumnju u zarazu na najgrublji način odvlačila ih u karantene. Na stambenim objektima izlazna vrata su blokirana (ona željezna su zavarivana). Izlazak na ulicu bio je rezerviran samo za represivni aparat i povlaštene podobne. Takvu surovu represiju Komunistička partija nije provela od povijesnog pokolja na pekinškom trgu Tienanmenu 1989. godine gdje je pobijeno oko 10.000 ljudi (pretežito studenata).

Je li bila potrebna takva agresija vlasti, gruba kontrola i maltretiranje bolesnih i zdravih stanovnika Kine? Jest, bila je potrebna za kinesku vlast! Čvrsti okviri Partije ovom demonstracijom sile još su čvršći. Sličan „coronavirus” se dogodio i kod nas davne 1948. (Informbiro) kad su se otvorila nova „radna mjesta” u kamenolomima Golog otoka. Mnogi nepodobni i neposlušni su godinama tucali kamen.

Ona druga strana u Kini „bačena je na konopce” i aperkati, direkti i krošei su neposlušne, prebogate kineske tajkune doveli do knockdowna. Znat će svi da će svaka devijacija izvan kontrole Partije biti surovo kažnjena. Xi Jinping s milijunskom svitom oduševljeno trlja ruke. Nekoliko tisuća mrtvih ili nekoliko desetaka tisuća (postoji sumnja u službene kineske podatke!) može se smatrati kolateralnim žrtvama što je sitnica u odnosu na 1.400.000.000 Kineza.

Što nam je taj „krunasti” virus donio i odnio? Ubijao je pretežito starce i bolesnike, što bi se u relativnom smislu moglo razvrstati u pozitivne pomake. Naime, bolesni i stari (autor ovih redova bolesnik je i ima 81 godinu) mirovinama i zdravstvenom skrbi opterećuju društvo u cjelini što nitko ne može opovrgavati. Normalno je da „stara” država ima više problema i troškova. Osim toga stara generacija Hrvata, možda još uvijek ima u sebi neke ostatke lijevih konotacija, pa nije previše podobna.

Nažalost, zli SARS-CoV-2 ubija i mlade, što donekle pobija gornja razmišljanja i epidemija prelazi na tamnu i pogubnu stranu, posebice ako broj žrtava pređe tešku brojku od 500 do 600, koliko nas godišnje umire od gripe u Hrvatskoj.

Međutim, nije samo veliki broj mrtvih, veliko zlo koje nam nanosi bolest COVID-19 i nije samo Kineskoj komunističkoj partiji „pala sjekira u med.” Sve vlade ovog svijeta, svi predsjednici, premijeri i kompletan svjetski politički lobi ugledali su svjetlo u tunelu. Prekrasni mali SARS-CoV-2!, pod elektronskim mikroskopom ima oblik krune, zbog čega je nazvan po latinskoj riječi corona, što znači ‘kruna’. Odnio je sve probleme vlasti; teške političke igre i sukobe, probleme gospodarstva, svjetonazora i svega sve osim straha i pokornosti mase stavlja se ustranu i polako nestaje kao snijeg u proljeće. Ta formula vrijedi za Njemačku, Dansku, Ameriku, za sve demokratske i ine države svijeta. Stabilnost! Zadovoljstvo i sreća lidera da će ostati u svojim zlatnim foteljama. TV, tisak, portali, 24 sata dnevno prevrću i ponavljaju dvije ili tri iste rečenice o coronavirusima, zaraženim, bolesnim, mrtvim… I ništa više! Danas, sutra, prekosutra…

Naši zombiji

Nakon objavljenog teksta ovog autora, „Nikada nije bilo lakše stvoriti zombija koji će bez pogovora slušati diktatora i njegovu svitu”, zaboravit ćemo na trenutak Kinu, Ameriku i ostale. Fokusirat ćemo se samo na Hrvatsku. Iako smo po svemu na zadnjim mjestima u Europskoj uniji – po borbi s coronavirusom nismo tako loši. Razlog tomu proziran je – HDZ vlast visi o tankom, prljavom, korumpiranom koncu, i održava se samo na grupi stranačkih izdajnika-žetončića s džepovima punim Bandićevih srebrnjaka. Plenković sa svojom golemom svitom od 20 ministara (potrebno je 7 do maksimalno 10) i tisućama uhljeba mađioničarski vibrira na žici iznad duboke provalije. Rejting HDZ-a padao je iz dana u dan, jer je puk konačno shvatio da jedan dio od tih 211.000 članova pljačka svoj hrvatski rod, a drugi dio podržava i pomaže tu pljačku. Sredine nema, lopovi i oni koji im drže ljestve (podržavaju ih, plaćaju im članarinu i klanjaju im se) – isti su! Dakle, svih 211.000 hadezejaca imaju stigmu „putra na glavi”, korupcije i pohlepe.

Eh, sada se sav taj „putar” na hadezejskim glavama istopio kao onaj spomenuti proljetni snijeg i nema ga više. Nema ni mega afera pa ni malih aferica kao što je bila ona s Gabrijelinim mercedesom koji se nekim čudom prikazao u njenom dvorištu i nestao. Nema tračanja politike po kafićima, jer nema ni kafića. Nitko više ne spominje sramotno premijerovo podržavanje Borgovaca koji su nam ukrali iz džepova pola milijarde kuna „za neke savjete”. Ne spominje se ni apsurd više nego kriminalne nepravde da HDZ opravdava i podržava kuščevićev i marićev ulaz u Hrvatski sabor. Ne konfiscira se ono što su „drmnuli” od svih nas iako je to pravni imperativ u svim normalnim, državama. Oni pulski lopovi koji su popapali oko 4 milijarde (to je Uljanikov gubitak!) mirno se „izoliraju” u svojim viletinama i jahtama sigurni da im to nitko nikada neće konfiscirati.

Jesmo li zaista slijepo i gluho stado stoke sitnog zuba? Jesmo li mrtvi ili polumrtvi kao SARS-CoV-2? Znamo da su ti virusi mrtva tvar kao prašina na cesti i da ožive tek kad se dokopaju žive biljke, životinje ili čovjeka.

U takvoj truloj hrvatskoj močvari nemorala, raseljavanja stručnjaka i radnika zbog opće nepravde vrhuška HDZ-a morala je pronaći slamku spasa. I našla je suradnika i partnera iz Pakla (ne s neba!), zlokobnu epidemiju coronavirusa koji proždiru žive stanice naših tijela.

Stožer civilne zaštite krenuo je po kineskom uzoru i Staljinovom poučku „da je čovjek kao vijak, što ga bolje stisneš bolje drži”. Naglo su stigle sve moguće zabrane i mantra; ostanimo doma! Uz neke zaista potrebne mjere udaljenosti osoba i zabrana skupova, emitiran je silan pritisak i strah od virusa. Premijer poziva na tajni sastanak urednike medija i daje tvrde zapovijedi o tome što se može, a što ne može objavljivati i time ruši posljednja uporišta demokracije. Pozivajući oporbu na zajedničku borbu protiv coronavirusa stvara temelje velike koalicije. Dakako, uz silnu želju da zauzme prijestolje faraona u takvoj budućoj vlasti. Ostatak bijedne oporbe činili bi hasanbegovići, zekanovići, batarele i slične cirkusne figure kao kičasti ukras pseudostranačja. Njihove dječje igre s mrtvim partizanima i četnicima zabavljale bi naciju.

Zacementirane fotelje

Hrvatska je slomljena i Plenković je uspio isplivati. Nitko više ne razmišlja o kršenju ljudskih prava i to da Stožer po volji kroji zabrane za koje je po Ustavu kompetentan samo Hrvatski sabor. Zlatne fotelje vrhuške su zacementirane, HDZ-u raste rejting, protivno svakom zdravom razumu.

Test o izdržljivosti nacije se i dalje nastavlja. Kulminacija je prijedlog savjetnika premijera, „crnog labuda” (Robert Kopal). On bi htio apsolutnu kontrolu kretanja, razgovora i svake komunikacije četiri milijuna Hrvata putem „otvorenog mobitela”. Vrijeme trajanja 24 sata na dan, vrijedi za sve! To je samo korak do čipiranja svih nas – što implicira direktno djelovanje na svijest i podsvijest (hipnotički presing) svake osobe. Vodi i do vječne vladavine identične današnjoj; do klijentelizma, korupcije, kriminala, silne pohlepe, elementarne nepravde i nebrige za svekoliki puk. Kao u zadnjih 30 godina u Hrvatskoj!

Zlo i štete zlokobnog SARS-CoV-2 i pogubnog zagrebačkog potresa, nadamo se da će uskoro proći – no zlu kob koju proizvodi koloplet hrvatske politike i kriminala od 90′ do danas nećemo tako brzo riješiti. Glupi smo, primitivni, zatucani, pasivni i siromašni! Sa zadnjeg mjesta u Europi teško ćemo stići do predzadnjeg, jer Rumunji, Bugari i drugi prebrzo odmiču ispred nas…

Teško ćemo se probuditi – ali kad-tad ćemo se prebuditi!

Anno Domini MMXX. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. žrdina
  #1 žrdina 14 travnja, 2020, 07:44

  U ratu iz iskustva znam, nema zlokobnijih trenutaka nego zatišje. Uskoro ono slijedi.
  Dolazi zatim udar, stisneš zube, istrčiš, sve se počinje odvijati kao u usporenom filmu, meso leti na sve strane.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Saša Radović
   Saša Radović 15 travnja, 2020, 10:17

   I ja iz svoje pune četiri godine rata znam što je zatišje, ali se bojim da će i ovaj puta KKK (korupcija, kriminal i kaos) ostati na vlasti.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code