RADOVIĆ: PAMETNIJI DIO HRVATSKE BIO JE DALEKO OD BOJIŠNICE

RADOVIĆ: PAMETNIJI DIO HRVATSKE BIO JE DALEKO OD BOJIŠNICE

24. travnja, 2022.

 

 

Piše: Saša Radović

Mediji sve češće objavljuju da neki hrvatski dužnosnici odbijaju obrazloženja odakle im goleme količine milijuna. U Puli, šef HDZ-a i saborski zastupnik Anton Kliman, porijeklo svojih milijunčića krije kao zmija noge. A, upravo je uplatio 6.500.000 kuna Gradu Vodnjanu za komunalni doprinos.

No, gospodin Kliman je samo još jedan čavao zabijen u lijes pseudo demokratske i pseudo slobodne države Hrvatske.

Da bi se riješili te dvije riječi “pseudo” iz gornje rečenice, trebalo bi dobiti poštene odgovore na pitanja o porijeklu imovine; sanadera, vidoševića, gabrijela, marića, kušćevića, dalićki, borgovaca, rimacica, frka, klimana, jakovčića, nepregledne mase Plenkovićevih i inih ministara, dužnosnika svih vrsta te pljačkaša, kradljivaca i plaćenih ubojica. Svi oni spadaju u red onih kojima treba postaviti samo dva pitanja:

 1. “Odakle ti to? (ili; gdje si to pokrao, opljačkao?).”
 2. “Jesi li platio porez na to?”   

Ukoliko upitani nema relevantan dokaz za “milijunčiće” ili milijarde, svaka uređena država koja poštuje zakone – konfiscirala bi gore spomenutima sve opljačkano ili pokradeno. Odredila bi im i dugogodišnje odmore u Remetincu, Lepoglavi ili u nekom drugom ljetovalištu. I veliki Al Capone ljetovao je u Alcatrazu zbog utaje poreza.

 Svemirska plačica Marine Dalić

E, sada se vratimo malo unatrag do aferice Agrokora i gospođe Martine Dalić. Otišla je s ministarskog mjesta zbog teških mućki, na “svemirsku plaćicu.” Primjera koliko hoćete, manjih, srednjih i većih.

Što reći na to? Riječi zastanu  u grlu, nema odgovora, ostane nam da otvorimo prozor i pljunemo na ulicu. Nije higijenski, ali je pošteno.

Trideset i više godina Hrvatska tone u močvaru nemorala i zla. Srozala se i nekada moralna vertikala, Crkva koja podržava izdaju svoga naroda (pljačka je komponenta izdaje). Došli smo do dna, najsiromašniji i najnesretniji smo narod u EU.

Može li gore???

Možda može! Još jedan razorni potres u cijeloj Hrvatskoj mnogo jači nego što je bio onaj u Banovini. Ili da se dogodi hrvatska Ukrajina! Putin, Lukašenko i Orban zaljubljeni su u Hrvatsku, posebice u Jadran. A, to je samo par koraka do Dubrovnika ili Pule. Stigli bi nam i bradati prijatelji iz Čečenije i Sirije.

Daleko od bojišnice

U svakoj šali ima pola istine. Naša istina bila je Domovinski rat. Agresori; Srbija ili Rusija – svejedno! No, i tu je bila svojevrsna prijevara, izdaja i pljačka. Dio manje pametne Hrvatske, dragovoljci i branitelji (dragovoljac sam, 91′- 95′, odlikovani časnik) navukli su vojne odore i uzeli puške u ruke. Snijeg, kiša, blato, ranjavanje, smrt. Najgore od svega, zarobljeništvo.

Drugi pametniji dio Hrvatske obukao je Varteks odijela i kravate. Daleko od bojišnice, na tribinama se busao u hrvatska prsa i uzvikivao domoljubne parole. I pljačkao, krao svoj narod! Ti i takvi danas porijeklo svojih milijunčića kriju kao zmija noge. Ti i takvi izmislili su mnoštvo sistema kako sakriti ono što su pokrali od svojih bližnjih, od svog naroda.

Jer, zašto bi neki Ivan Ivanović ili Ana Burić krila ono što je pošteno zaradila i uštedjela? Razlog skrivanja 6,500.000 ili više, ako se ne može pokriti poštenim radom; lopovluk je, pljačka, krađa ili nezakonita manipulacija. Izuzetak može biti samo nasljedstvo, sve ostalo je laž. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Mujo Basinac
  #1 Mujo Basinac 4 svibnja, 2022, 15:35

  Nema komentara,a tko bi i citao nekog Radovica,kad uvijek pise samo istinu.
  Istina nije pozeljna,da nesto zabavno izmisli,nesto sto golica mastu , tj. kako se nekako dokopati milijuncica bez bilo kakvog pitanja otkud vam.”Snadji se druze”.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code